• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Stegt flæsk med persillesovs - Danmarks nationalret

Stegt flæsk med persillesovs - Danmarks nationalret

billederesultat for stegt flæsk med persillesovs
Stegt flæsk med persillesovs er en af de allermest populære retter i Danmark, og her er den bedste opskrift. Se lige hvor sprødt dette flæsk er. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  5. september 2017 - Udgivet:  5. september 2017

Del gerne:
577
SHARES
FacebookMessenger577PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er den bedste opskrift på stegt flæsk med persillesovs, der er kåret som Danmarks nationalret. Nem og overskuelig opskrift med billeder.
  2. Opskrift på stegt flæsk med persillesovs
  3. Stegt flæsk med persillesovs
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Video
  8. Tips
  9. Danmarks nationalret
Gå til opskrift

Her er den bedste opskrift på stegt flæsk med persillesovs, der er kåret som Danmarks nationalret. Nem og overskuelig opskrift med billeder.

Stegt flæsk med persillesovs er en af de mest populære retter i det danske køkken, og det er ikke uden grund. Faktisk er den en af vores nationalretter, og den har været nydt gennem generationer.

Man kan næsten tale om, at stegeflæsket med persillesovs er en hjørnesten i det danske køkken, og retten er lige så populær i dag som tidligere.

Det sprødstegte flæsk er en nydelse sammen med kogte kartofler og persillesovs, og du kan se opskriften i billeder.

Flæskeskiverne kan købes færdigudskårne hos slagteren eller i supermarkedet, men du kan også købe en god ribbensteg, og så selv skære skiverne ud.

Nemmest er det så, hvis du køber en ribbensteg uden ben. Husk i øvrigt altid lige at banke flæskeskiverne lidt flade inden de steges. Du kan også stege flæsk i ovn, hvor det skal have ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft. Se fremgangsmåde i min video.

Opskriften er beregnet som hovedret til aftensmad til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Langtidsstegt flæsk i ovn
  • Paneret flæsk
  • Stegt flæsk i airfryer
  • Grillet flæsk

Opskrift på stegt flæsk med persillesovs

billederesultat for stegt flæsk med persillesovs

Stegt flæsk med persillesovs

Her er den bedste opskrift på stegt flæsk med persillesovs, der er kåret som Danmarks nationalret. Nem og overskuelig opskrift med billeder.
Bedømmelse
4.7 fra 96 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

Stegt flæsk

  • 20 skiver flæsk - 4 skiver pr. person
  • salt

Persillesovs

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 5 dl mælk
  • 1 håndfuld persille
  • salt og friskkværnet peber
  • muskatnød - reven
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Dup flæskeskiverne tørre, og bank dem let flade. Eventuelt med håndroden eller en kagerulle, men de skal altså ikke smadres helt flade.
    billede med ribbensteg, der skæres i skiver til stegt flæsk
  • Drys dem med lidt salt på begge sider, og lad det trække 15 minutter. Så er du klar til en omgang stegt flæsk med persillesovs.
    flæskeskiver til stegt flæsk saltes
  • Varm en pande op ved en god varme, og brun flæskeskiverne på begge sider. Er flæsket meget magert, kan der tilsættes lidt smør.
    stegning af stegt flæsk på pande
  • Skru ned til middel varme, og steg nu flæsket færdig indtil det er sprødt. Det tager typisk 4-6 minutter på hver side. Hvis flæskeskiverne smider meget fedt undervejs hældes det væk. Så er det nemmere at få stege stegt flæsk sprødt.
    billede med pandestegt stegt flæsk
  • Fortsæt på samme måde indtil alle flæskeskiver stegt, og hold dem eventuelt varme i ovnen i et ildfast fad ved 60 grader. Du kan også stege flæsk i ovnen. Se fremgangsmåde i min video.
  • Persillesovs er nem at lave. Smelt et par spiseskefulde smør i en gryde ved middel varme, og pisk et par spiseskefulde hvedemel i uden det bruner.
  • Pisk så gradvist mælk i indtil du har den rette konsistens. Mængden af mælk er vejledende, så brug den mængde der passer.
  • Smag sovsen til med salt og friskkværnet peber og eventuelt lidt revet muskatnød. Hak en håndfuld persille fint, og vend den i til sidst.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
787
% Daglig værdi*
Fedt
 
76
g
117
%
Mættet fedt
 
30
g
188
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
33
g
Kolesterol
 
120
mg
40
%
Natrium
 
715
mg
31
%
Kalium
 
430
mg
12
%
Kulhydrater
 
9
g
3
%
Kostfibre
 
0.1
g
0
%
Sukker
 
6
g
7
%
Protein
 
16
g
32
%
Vitamin A
 
474
IU
9
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
164
mg
16
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Tips

Server stegt flæsk som aftensmad med persillesovs og hvide kartofler.

Danmarks nationalret

Netop stegt flæsk med persillesovs blev i 2014 kåret som Danmarks nationalret.

Det var daværende fødevareminister Dan Jørgensen, der udskrev konkurrencen, og mere ned 63.000 danskere deltog faktisk i den.

- Danskerne har valgt stegt flæsk som Danmarks nationalret. En ret, som jeg selv holder meget af. Nationalretten har været med til at begejstre og inspirere danskerne til at genopdage de mange gode danske retter, lød det fra Dan Jørgensen efter at afstemingen var slut.

Stegt flæsk med persillesovs fik langt flest stemmer af alle, som du kan se her.

  1. Stegt flæsk 27.893
  2. Smørrebrød 17.041
  3. Hakkebøf 7.625
  4. Karbonader 3.406
  5. Brændende kærlighed 2.423
  6. Æbleflæsk 2.276
  7. Stegte sild 2.113
  8. Svinekotelet 486
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anni

    marts 31, 2023 at 10:53 am

    Hvis man vil lave dem i ovnen, hvor længe skal de ha ?
    På forhånd tak

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 31, 2023 at 12:54 pm

      Hej Anni
      Det står øverst - ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft. Og bedre flæsk fåes ikke 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Kaj Erik Nielsen

    juni 10, 2022 at 4:23 pm

    Et lille tip!
    Tag et pænt bundt persille (med stilke), skyl det og kom det i en kasserolle med ½ ltr buillon (1 grønsagsbouillon). Lad det koge i ca. 10 min. tag kasserollen fra varmen og lad den køle ned. Tag persillen op af vandet og pres det med fingrene ned i kasserollen. Brug i persillesoucen!

    Svar
  3. Jette Olsen

    april 02, 2022 at 7:56 pm

    Denne opskrift er fantastisk. Brugte den for første gang.
    Resultatet blev super godt😋😋😋
    Det bliver den opskrift, der skal bruges fremover, når jeg serverer stegt flæsk med persillesovs.👍👏👏👏

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 03, 2022 at 6:35 am

      Tusind tak, Jette - det er jeg glad for at høre.
      Jeg synes det gode ved denne opskrift er, at det er nemt at lave stegt flæsk, og så smager det virkelig godt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Keld Gydum

    marts 08, 2017 at 12:23 am

    Jeg er ikke imponeret af jeres billede af den stegte flæsk i øvrigt mangler der noget væsentligt - Rødbeder ..... Keld Gydum Pensioneret Kok og Fotograf

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      marts 08, 2017 at 8:59 am

      Kære Keld
      Tak for indsparket, som jeg er glad for.
      Den stegte flæsk smager fantastisk, men det er muligt billedet kunne være bedre. Jeg gør mit bedste 🙂
      Og hvis du kan bidrage med bedre billeder, opskrifter eller andre gode ting til sitet, er du meget velkommen til at skrive til mig på kontakt@guffeliguf.dk.
      Med de bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required