Opskrift til kogning af stangbønner.
Stangbønner er både sunde og velsmagende, og her kan du se hvordan nemt koger dem helt perfekt.
Bemærk, at rå bønner indeholder lektiner, der er giftige, og derfor skal stangbønnerne altid koges først.
Du kan servere bønnerne som tilbehør, men de kan også anvendes i gryderetter, wokretter med mere.
Der findes forskellige sorter af stangbønner, som for eksempel Cupidon, Carminat, Blauhilde og Monte Gusto. Opskriften her er beregnet som tilbehør til 4 personer. God fornøjelse.
Indhold

Sådan koger du stangbønner
Ingredienser
- 500 g stangbønner
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Start med at nippe stangbønnerne. Du kan tilberede dem hele, men de kan også skæres ud i mindre stykker. Det er op til dig.
- Kog en gryde med vand op. Kom salt i.
- Tilsæt stangbønnerne og lad dem koge under låg ved en ikke for kraftig varme. Jeg koger dem gerne 3 minutter, fordi jeg godt kan lide at bønnerne stadig har lidt bid. Ønskes de mere kogte, kan du koge dem i op til 8 minutter.
- Hæld vandet fra og overhæld med koldt vand, så kogningen standses. Hæld vandet fra igen og så er de klar.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Servering
De kogte stangbønner serveres straks som tilbehør til utallige retter. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
Kartoffelsalat med grønne bønner og radiser
Kogning af grønne bønner
Bønnefritter (opskrift på fritterede grønne bønner i ovn)
Stuvede bønner - opskrift på grønne bønner i hvid sovs
Bønnesalat
Wokret med stangbønner og kylling
FAQ
Stangbønner kaldes også klatrebønner. De er bønner, der vokser op ad støttestrukturer som espalier, stativer eller hegn. Andre ord for stangbønner kan også være snitbønner, brydbønner, snitbønner, voksbønner og pralbønner.
Ja, stangbønner er en sund fødevare. De er rige på proteiner, kostfibre, vitaminer og mineraler, og er derfor en god tilføjelse til en balanceret kost. Stangbønner er også en god kilde til jern og magnesium.
Stangbønner skal koges i 3-8 minutter i kogende, letsaltet vand. Kogetiden afhænger af bønnernes tykkelse og den ønskede mørhed. Hvis du ønsker et let bid, så kog dem i 3-5 minutter, ellers kan de koges i 6-8 minutter for en blødere konsistens. Det er op til dig.
Nej! Rå bønner indeholder giftige lektiner (bl.a. phasin), som skal nedbrydes ved kogning. Kog derfor bønnerne i frisk vand i minimum 3 minutter (de må altså ikke spises rå). Skyl dem evt. i koldt vand bagefter for at bevare farven.
Du kan sagtens fryse stangbønner, men så er det bedst at blanchere dem først. Det gør du ved at koge dem i et par minutter i saltet vand, hvorefter de afdryppes, afkøles og fryses.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Del gerne dine erfaringer med stangbønnerne her.