Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Tilbehør › Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af stangbønnner.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMS
Opdateret: 5. juni 2025 - Udgivet: 5. juni 2025

Opskrift til kogning af stangbønner.

Stangbønner er både sunde og velsmagende, og her kan du se hvordan nemt koger dem helt perfekt.

Bemærk, at rå bønner indeholder lektiner, der er giftige, og derfor skal stangbønnerne altid koges først.

Du kan servere bønnerne som tilbehør, men de kan også anvendes i gryderetter, wokretter med mere.

Der findes forskellige sorter af stangbønner, som for eksempel Cupidon, Carminat, Blauhilde og Monte Gusto. Opskriften her er beregnet som tilbehør til 4 personer. God fornøjelse.

Oversigt over indhold
  • Sådan koger du stangbønner
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kartoffelsalat med grønne bønner og radiser
  • Kogning af grønne bønner
  • Bønnefritter (opskrift på fritterede grønne bønner i ovn)
  • Stuvede bønner - opskrift på grønne bønner i hvid sovs
  • Bønnesalat
  • Wokret med stangbønner og kylling
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sådan koger du stangbønner

5 fra 1 stemme
Forb. tid 7 minutter min
Tilb. tid 3 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 39
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 g stangbønner
  • 1 tsk salt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at nippe stangbønnerne. Du kan tilberede dem hele, men de kan også skæres ud i mindre stykker. Det er op til dig.
  2. Kog en gryde med vand op. Kom salt i.
  3. Tilsæt stangbønnerne og lad dem koge under låg ved en ikke for kraftig varme. Jeg koger dem gerne 3 minutter, fordi jeg godt kan lide at bønnerne stadig har lidt bid. Ønskes de mere kogte, kan du koge dem i op til 8 minutter.
  4. Hæld vandet fra og overhæld med koldt vand, så kogningen standses. Hæld vandet fra igen og så er de klar.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 39kcalKulhydrater: 9gProtein: 2gFedt: 0.3gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.1gEnkelumættet fedt: 0.01gNatrium: 589mgKalium: 264mgKostfibre: 3gSukker: 4gVitamin A: 863IUVitamin C: 15mgCalcium: 47mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

De kogte stangbønner serveres straks som tilbehør til utallige retter. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Kartoffelsalat med grønne bønner og radiser

4.5 fra 4 stemmer
Her er min opskrift på en nem kartoffelsalat med grønne bønner, radiser og en lækker sennepsvinaigrette. Perfekt som tilbehør til maden.
Gå til opskrift
kartoffelsalat med grønne bønner

Kogning af grønne bønner

5 fra 1 stemme
Grønne bønner er både lækre og sunde, og skal blot koges få minutter. Kog ikke grønne bønner for længe, for så mister de sprødheden og bliver kedelige.
Gå til opskrift
Grønne bønner er både lækre og sunde, og skal blot koges få minutter. Kog ikke grønne bønner for længe, for så mister de sprødheden og bliver kedelige. Foto: Madensverden.dk.

Bønnefritter (opskrift på fritterede grønne bønner i ovn)

4.7 fra 21 stemmer
En nem opskrift på bønnefritter, der er grønne bønner, der bages sprøde i ovnen og serveres som tilbehør. En god måde at lave bønner på.
Gå til opskrift
billederesultat for bønnefritter

Stuvede bønner - opskrift på grønne bønner i hvid sovs

4.7 fra 3 stemmer
Min opskrift på stuvede bønner, der er grønne bønner, som laves i en hvid sovs. Bønnerne passer perfekt som tilbehør til eks. hamburgerryg.
Gå til opskrift
billederesultat for stuvede bønner

Bønnesalat

4.6 fra 5 stemmer
Min opskrift på en klassisk og nem bønnesalat. Salaten laves let med grønne bønner (friske eller frosne), tomater, rødløg og mozzarella.
Gå til opskrift
billederesultat for bønnesalat med tomater og rødløg

Wokret med stangbønner og kylling

5 fra 1 stemme
Få min opskrift på en nem wokret med stangbønner og kylling. Retten er både velsmagende og sund, og stangbønnerne koges før de tilsættes.
Gå til opskrift
Billede af wokret med stangbønner.

FAQ

Hvad kaldes stangbønner også?

Stangbønner kaldes også klatrebønner. De er bønner, der vokser op ad støttestrukturer som espalier, stativer eller hegn. Andre ord for stangbønner kan også være snitbønner, brydbønner, snitbønner, voksbønner og pralbønner.

Er stangbønner sunde?

Ja, stangbønner er en sund fødevare. De er rige på proteiner, kostfibre, vitaminer og mineraler, og er derfor en god tilføjelse til en balanceret kost. Stangbønner er også en god kilde til jern og magnesium.

Hvor lang tid skal stangbønner koges?

Stangbønner skal koges i 3-8 minutter i kogende, letsaltet vand. Kogetiden afhænger af bønnernes tykkelse og den ønskede mørhed. Hvis du ønsker et let bid, så kog dem i 3-5 minutter, ellers kan de koges i 6-8 minutter for en blødere konsistens. Det er op til dig.

Kan man spise stangbønner rå?

Nej! Rå bønner indeholder giftige lektiner (bl.a. phasin), som skal nedbrydes ved kogning. Kog derfor bønnerne i frisk vand i minimum 3 minutter (de må altså ikke spises rå). Skyl dem evt. i koldt vand bagefter for at bevare farven.

Kan man fryse stangbønner?

Du kan sagtens fryse stangbønner, men så er det bedst at blanchere dem først. Det gør du ved at koge dem i et par minutter i saltet vand, hvorefter de afdryppes, afkøles og fryses.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juni 05, 2025 at 8:57 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Del gerne dine erfaringer med stangbønnerne her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required