Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Stangbønner

Stangbønner (sådan koger du de lange bønner perfekt)

Billede af stangbønnner.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
FacebookPinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • Sådan koger du stangbønner
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kogning af stangbønner
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Sådan koger du stangbønner

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 7 minutter min
Tilb. tid: 3 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Stangbønner er både sunde og nemme at tilberede, og med denne opskrift kan du se hvordan bønnerne koges perfekt. Få også fakta om bønnerne.
Antal: 4
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g stangbønner
  • 1 tsk salt

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at nippe 500 g stangbønner. Du kan tilberede dem hele, men de kan også skæres ud i mindre stykker. Det er op til dig.
  2. Kog en gryde med vand op. Kom 1 tsk salt i.
  3. Tilsæt stangbønnerne og lad dem koge under låg ved en ikke for kraftig varme. Jeg koger dem gerne 3 minutter, fordi jeg godt kan lide at bønnerne stadig har lidt bid. Ønskes de mere kogte, kan du koge dem i op til 8 minutter.
  4. Hæld vandet fra og overhæld med koldt vand, så kogningen standses. Hæld vandet fra igen og så er de klar.

Næringsindhold

Kalorier39kcalKulhydrater9gProtein2gFedt0.3gMættet fedt0.1gFlerumættet fedt0.1gEnkelumættet fedt0.01gNatrium589mgKalium264mgKostfibre3gSukker4gVitamin A863IUVitamin C15mgCalcium47mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på kogning af stangbønner

Stangbønner er både sunde og velsmagende, og her kan du se hvordan nemt koger dem helt perfekt.

Bemærk, at rå bønner indeholder lektiner, der er giftige, og derfor skal stangbønnerne altid koges først.

Du kan servere bønnerne som tilbehør, men de kan også anvendes i gryderetter, wokretter med mere.

Der findes forskellige sorter af stangbønner, som for eksempel Cupidon, Carminat, Blauhilde og Monte Gusto. Opskriften her er beregnet som tilbehør til 4 personer. God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

  • Kartoffelsalat med grønne bønner
  • Stuvede bønner
  • Sådan koger du grønne bønner
  • Bønnefritter
  • Bønnesalat med mozzarella
  • Wokret med stangbønner og kylling

Servering

De kogte stangbønner serveres straks som tilbehør til utallige retter. Velbekomme.

FAQ

Hvad kaldes stangbønner også?

Stangbønner kaldes også klatrebønner. De er bønner, der vokser op ad støttestrukturer som espalier, stativer eller hegn. Andre ord for stangbønner kan også være snitbønner, voksbønner og pralbønner.

Er stangbønner sunde?

Ja, stangbønner er en sund fødevare. De er rige på proteiner, kostfibre, vitaminer og mineraler, og er derfor en god tilføjelse til en balanceret kost. Stangbønner er også en god kilde til jern og magnesium.

Hvor lang tid skal stangbønner koges?

Stangbønner skal koges i 3-8 minutter i kogende, letsaltet vand. Kogetiden afhænger af bønnernes tykkelse og den ønskede mørhed. Hvis du ønsker et let bid, så kog dem i 3-5 minutter, ellers kan de koges i 6-8 minutter for en blødere konsistens. Det er op til dig.

Kan man spise stangbønner rå?

Nej! Rå bønner indeholder giftige lektiner (bl.a. phasin), som skal nedbrydes ved kogning. Kog derfor bønnerne i frisk vand i minimum 3 minutter (de må altså ikke spises rå). Skyl dem evt. i koldt vand bagefter for at bevare farven.

Kan man fryse stangbønner?

Du kan sagtens fryse stangbønner, men så er det bedst at blanchere dem først. Det gør du ved at koge dem i et par minutter i saltet vand, hvorefter de afdryppes, afkøles og fryses.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juni 05, 2025 at 8:57 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Del gerne dine erfaringer med stangbønnerne her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sesamkartofler.
    Sesamkartofler (lækre kartofler med sesamfrø stegt i ovn)
  • Billede af bagt hjertesalat.
    Bagt hjertesalat (sådan laver du hjertesalat i ovn)
  • Billede af kartofler med bagepulver.
    Kartofler med bagepulver (et godt trick til sprøde kartofler i ovn)
  • Billede af honningglasereede pastinakker.
    Honningglaserede pastinakker med rosmarin

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required