Lav en sund og lækker spidskålsvinaigrette som salat og tilbehør. Det er nemt og godt.
Her med snittet spidskål og en valsmagende vinaigrette, og du kan med fordel drysse lidt hakkede mandler over.
Jeg havde også lige nogle asparges liggende, og de blev dampet meget kort og derefter vendt med. Æbletern kan også tilsættes, men den er også fin uden hverken asparges eller æble.
Se også disse opskrifter:
- Spidskålssalat med æble og avocado
- Krammekål med honning og sennep
- Karrykål (børnevenlig spidskål med karry)
Opskrift
Spidskålsvinaigrette
Ingredienser
- 1 spidskål - snittes fint
- 5 spsk olivenolie
- 2 spsk honning
- 2 spsk æbleeddike - eller anden lys eddike
- 2 tsk sennep
- salt og friskkværnet peber
- 30 g mandler - hakkede
Fremgangsmåde
- Start med at dele spidskålen i halve på langs, hvorefter den snittes fint fra den spidse ende og ind. Kassér stokken.
- Kom den snittede kålen i en skål.
- Rør olivenolie godt sammen med honning, eddike og sennep, og smag vinaigretten til med salt og peber. Eventuelt også mere sennep.
- Vend spidskål og vinaigrette godt sammen og anret den i et passende fad. Pynt med hakkede mandler (kan udelades).
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den færdige spidskålsvinaigrette serveres straks, og den er god til alt fra frikadeller til ovnstegt kyllingebryst og mange andre retter. God fornøjelse.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften, og kom gerne med din mening om den her.