• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sous vide › Sous vide temperatur, tid, tabel og guide

Sous vide temperatur, tid, tabel og guide

sous vide temperatur og tid
Del gerne:
137
SHARES
FacebookMessenger137PinterestEmailSMSSubscribe

Hvilken sous vide temperatur skal jeg tilberede kødet ved, og hvor længe skal det have? Her får du en overskuelig tabel på alle slags kød og udskæringer.

Leder du efter en tabel med sous vide temperatur og korrekt tid i vandbadet, så er du kommet det rette sted.

I denne nemme og overskuelige tabel og oversigt kan du du nemlig hurtigt se hvordan du tilbereder dit kød som sous vide.

Altså ved lav temperatur i vandbad, hvor kødet bliver super mørt og beholder meget mere smag, fordi det er pakket ind under tilberedningen.

Tabellen med de præcise sous vide temperatur på netop dit stykke kød, uanset om det er oksekød, kylling eller noget helt tredje.

sous vide temperatur og tid kalveculotte
Du kan blandt andet nemt lave en kalveculotte sous vide, hvor du er sikker på et godt resultat. I tabellen kan du hurtigt se hvilken temperatur den skal tilberedes ved, og hvor længe du skal give den i vandbadet. Foto. Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Sous vide temperatur

Denne tabel med sous vide temperatur og præcis tid i vandbadet er som jeg foretrækker det færdigtilberedte kød.

Og det er altså medium, hvor kødet hverken er rødt eller gennemstegt. Helst rosa og saftigt, og det går jeg altid efter.

Derfor er det sådan du skal aflæse tabellen og oversigten, og dette gælder både temperaturen og tilberedningstiden i din sous vide.

Ønsker du kødet mindre tilberedt og dermed mere rødt, ja så giver du det nogle grader mindre - og modsat lidt højere temperatur hvis du ønsker det mere tilberedt/gennemstegt.

Sous vide tabel

UdskæringTemperatur (grader)Tid i sous vide
Andebryst623 timer
Andelår655 timer
Bøf, okseflet602 timer
Culotte577 timer
Cuvette5710 timer
Entrecote622 timer
Flanksteak5610 timer
Flæskesteg u/ben608 timer
Hakkebøf542 timer
Hamburgerryg658 timer
Helt kyllingelår6210 timer
Herregårdsskinke6212 timer
Højreb uden ben606 timer
Kalkunbrust622 timer
Kalkunlår686 timer
Koteletter602 timer
Koteletter m/ben624 timer
Kyllingebryst m/ben622 timer
Kyllingebryst u/ben621,5 time
Laks (laksebøffer)5030 min.
Lakseside (hel)5045 min.
Lammeculotte578 timer
Lammekoteletter582 timer
Lammekrone574 timer
Minutsteaks574 timer
Mørbradbøf, grs683 timer
Mørbradbøf, okse561 time
Nakkefilet, gris6212 timer
Nakkekoteletter623 timer
Oksefilet5710 timer
Oksemørbrad574 timer
Oksespidsbryst5818 timer
Overlår, kylling626 timer
Ribeye bøf622 timer
Roastbeef587 timer
Røget skinke628 timer
Skinkeschnitzler623 timer
Svinekæber6515 timer
Svinemørbrad581,5 time
Torsk4825 min.
Tykkam6012 timer
Tyndsteg5710 timer
Underlår, kylling628 timer
Æg, blødkogt641 time
Ørred4825 min.

Tiden i vandbadet gælder slevfølgelig fra det øjeblik, hvor den korrekte temperatur er opnået.

Sous vide dræber bakterierne

Et af de spørgsmål, som jeg indimellem får på mail fra jer, om ikke de angivne temperaturer til eksempelvis kylling er for lav? For dræber det overhovedet bakterierne, herunder salmonella?

Og det korte svar er, at sous vide dræber alle bakterierne i kødet. Også når vi taler kylling.

Normalt skal eksempelvis stegt kylling i ovn have en kernetemperatur på 75 grader for at blive dræbt, men så høj en kernetemperatur er slet ikke nødvendigt når vi taler tilberedning i sous vide.

Her er det nemlig den lange tilberedningstid i vandbadet, der spiller den afgørende rolle. For når kødet har ligget så længe i vandet ved en konstant temperatur på eksempelvis 58 grader, ja så er alle bakterier i kødet slået ihjel.

Derfor er sous vide faktisk er sikker måde at tilberede kødet på.

sous vide temperatur og tid 2
I en sous vide er det meget nemt at holde en konstant temperatur, som sjældent svinger mere end en halv grad. Samtidig dræber den lange tilberedningstid alle bakterier i kødet. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Jævn sous vide temperatur

En anden fordel ved tilberedning af kød som sous vide er, at man opnår en meget konstant temperatur hele vejen igennem tilberedningen.

I en almindelig ovn er det ikke ualmindeligt, at temperaturen kan svinge helt op til 20 grader, men i en sous vide er det en helt anden sag.

Her holder temperaturen i vandbadet meget konstant, og bør ikke varierer med mere end højst en halv grad. Så det er ret præcist.

Se også disse opskrifter:

  • Culotte sous vide
  • Medister sous vide
  • Ribeye sous vide
  • Kylling sous vide
  • Gulerødder sous vide
  • Svinekæber sous vide
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Grethe

    juni 05, 2025 at 4:12 pm

    Hej Holger
    Du er min livline og eksperten jeg forsøger at spørge.
    Jeg har fået en krondyrsteg på 1,2 kg og de sagde, at det var fra et ungt dyr.
    Så hvor længe og ved hvilken temperatur ville du tilberede den i sous vide?
    På forhånd tak.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 05, 2025 at 5:04 pm

      Hej Grethe
      Tak for tilliden og det hjælper jeg gerne med. Det kommer lidt an på hvilken udskæring din krondyrsteg er lavet af. Der er forskel på dyreryg og eks. køllesteg.
      Krondyrkøllestegen skal have længere tid, og her er du ude i 4-5 timer ved 55-60 grader, afhængig af hvor rødt du ønsker kødet.
      Er det krondyrfilet, ja så er tiden noget kortere. Her skal den blot have 1 time, og jeg ville lave den ved 55 grader, hvor den er medium.
      Håber det hjælper dig lidt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Grethe

        juni 09, 2025 at 11:16 pm

        Hej og tusind tak for din hjælp - det hjalp rigtig meget.
        Det var en køllesteg og jeg gav den 4 1/2 time ved 57,5 gr. Den blev rigtig god og mør, men lidt for rød efter min mening, så næste gang får den 5 timer ved 58 gr.

« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Madplan uge 24

Ugens madplan uge 24 med syv lækre sommerretter

Billede af wokret med stangbønner.

Wokret med stangbønner og kylling

Forsiden lige nu

hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør
Hasselback svinemørbrad med hvidløgssmør→ Se opskriften
Billede resultat for bagte nye kartofler
Bagte nye kartofler med rosmarin i ovn eller grill→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften
hyldeblomst panna cotta
Hyldeblomst panna cotta - opskrift på en skøn dessert→ Se opskriften
Billede med parmaskinke.
Parmaskinke - alt om den lækre italienske skinke→ Se opskriften
nem aftensmad
Nem aftensmad - nemme og lækre retter på kort tid→ Se opskriften
Svinemørbrad med champignonsovs opskrift
Svinemørbrad med champignonsovs→ Se opskriften
billederesultat for burritos
Burritos→ Se opskriften
nem pastaret
Nem pastaret med fløde og bacon på bare 20 minutter→ Se opskriften
billede med italiensk focaccia brød
Italiensk focaccia brød med rosmarin og olivenolie→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her