Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Smørstegt ribeye

Smørstegt ribeye

Smørstegt ribeye med bådkartofler
4.6 fra 47 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
49
SHARES
FacebookMessenger49PinterestEmailSMS

Se den lækre opskrift på smørstegt ribeye med bådkartofler, hvor både bøf og kartoffelbåde tilberedes med hvidløg.

Smørstegt ribeye med bådkartofler en nem gæstemad, som alle bliver glade og mætte af. De møre bøffer steges i hvidløgssmør, og dryppes undervejs.

Et godt tip er aldrig at købe bøffer, der er for tynde. De er svære at stege møre, og derfor skal bøffer have en vis størrelse. Så hellere købe meget store bøffer, og så dele dem i to efter stegning. Ribeyes skal være mindst to centimeter tykke.

Og kødet skal være fedtmarmoreret, for det giver dig kød med meget mere smag og mørhed efter tilberedning. Opskriften er til fire personer.

Se også mine opskrifter på:

  • Ribeye med pasta, asparges og en cremet sauce
  • Ribeye sous vide
  • Ribeye på gasgrill: Sådan griller du bøffen perfekt

Opskrift på lækker smørstegt ribeye

Smørstegt ribeye - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 47 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 35 minutter min
Se den lækre opskrift på smørstegt ribeye med bådkartofler, hvor både bøf og kartoffelbåde tilberedes med hvidløg.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Amerikansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 4 ribeye ca 200 g/stk.
  • flagesalt
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk smør
Kartoffelbåde
  • 750 g kartofler med skræl
  • 5 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk timian tørret
  • flagesalt

Fremgangsmåde

  1. Bøfferne saltes med rigeligt salt på begge sider, og trækker mindst 15 minutter.
  2. Kartoflerne vaskes rene for jord, og deles derefter i kvarte. Dup dem tørre i et viskestykke.
  3. Kom kartoflerne i en skål, hvor de vendes med en rigelig mængde olivenolie, tørret timian og cirka en teskefuld groft salt. Pres også de fem fed hvidløg ved. Vend det hele godt rundt med hænderne, så smag og olie fordeles godt.
  4. Fordel bådkartoflerne på en bageplade med bagepapir, så de ikke overlapper hinanden.
  5. Bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft, hvor de skal have cirka 20 minutter.
  6. Inden da har du stegt dine ribeyes på en varm pande med smør og presset hvidløgsfed, hvor du smelter smørret og vender det godt rundt med hvidløg, så smørret får masser af af hvidløgssmag. Brun så først bøfferne ved en god varme på begge sider i hvidløgssmørret, og skru derefter lidt ned for varmen.
  7. Steg bøfferne ialt cirka tre minutter på hver side, og undervejs overøses de med fedtstoffet/smør fra panden.
  8. Tag bøfferne af, og lad den hvile mindst fem minutter inden servering, hvor de lige får en god skive smør, der skal smelte som en sky. Krydr dem også med en god peberblanding.

Næringsindhold

Kalorier760kcalKulhydrater35gProtein54gFedt45gMættet fedt19gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt23gTransfedt0.1gKolesterol160mgNatrium747mgKalium1486mgKostfibre5gSukker2gVitamin A167IUVitamin C39mgCalcium68mgJern7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips til serveringen

Servér med de færdigbagte bådkartofler og en frisk salat. Du kan eventuelt portionsanrette, da det ser flot ud med en stor bøf på tallerkenen sammen med de gyldne kartofler.

Her er et par ideer til, hvilken salat du kan servere til de smørstegte ribeye: Spidskålssalat med æble, avocado og lækker dressing eller spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Britta skriver

    marts 11, 2024 at 12:15 pm

    Aldrig har vi fået så fantastisk bøf.tak for opskriften.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required