Se den lækre opskrift på smørstegt ribeye med bådkartofler, hvor både bøf og kartoffelbåde tilberedes med hvidløg.
Smørstegt ribeye med bådkartofler en nem gæstemad, som alle bliver glade og mætte af. De møre bøffer steges i hvidløgssmør, og dryppes undervejs.
Et godt tip er aldrig at købe bøffer, der er for tynde. De er svære at stege møre, og derfor skal bøffer have en vis størrelse. Så hellere købe meget store bøffer, og så dele dem i to efter stegning. Ribeyes skal være mindst to centimeter tykke.
Og kødet skal være fedtmarmoreret, for det giver dig kød med meget mere smag og mørhed efter tilberedning. Opskriften er til fire personer.
Se også mine opskrifter på:
- Ribeye med pasta, asparges og en cremet sauce
- Ribeye sous vide
- Ribeye på gasgrill: Sådan griller du bøffen perfekt
Opskrift på lækker smørstegt ribeye
Smørstegt ribeye - nem opskrift
Ingredienser
- 4 ribeye - ca 200 g/stk.
- flagesalt
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk smør
Kartoffelbåde
- 750 g kartofler - med skræl
- 5 fed hvidløg
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk timian - tørret
- flagesalt
Fremgangsmåde
- Bøfferne saltes med rigeligt salt på begge sider, og trækker mindst 15 minutter.
- Kartoflerne vaskes rene for jord, og deles derefter i kvarte. Dup dem tørre i et viskestykke.
- Kom kartoflerne i en skål, hvor de vendes med en rigelig mængde olivenolie, tørret timian og cirka en teskefuld groft salt. Pres også de fem fed hvidløg ved. Vend det hele godt rundt med hænderne, så smag og olie fordeles godt.
- Fordel bådkartoflerne på en bageplade med bagepapir, så de ikke overlapper hinanden.
- Bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 225 grader varmluft, hvor de skal have cirka 20 minutter.
- Inden da har du stegt dine ribeyes på en varm pande med smør og presset hvidløgsfed, hvor du smelter smørret og vender det godt rundt med hvidløg, så smørret får masser af af hvidløgssmag. Brun så først bøfferne ved en god varme på begge sider i hvidløgssmørret, og skru derefter lidt ned for varmen.
- Steg bøfferne ialt cirka tre minutter på hver side, og undervejs overøses de med fedtstoffet/smør fra panden.
- Tag bøfferne af, og lad den hvile mindst fem minutter inden servering, hvor de lige får en god skive smør, der skal smelte som en sky. Krydr dem også med en god peberblanding.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips til serveringen
Servér med de færdigbagte bådkartofler og en frisk salat. Du kan eventuelt portionsanrette, da det ser flot ud med en stor bøf på tallerkenen sammen med de gyldne kartofler.
Her er et par ideer til, hvilken salat du kan servere til de smørstegte ribeye: Spidskålssalat med æble, avocado og lækker dressing eller spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Britta
Aldrig har vi fået så fantastisk bøf.tak for opskriften.