Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Vegetar › Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
12
SHARES
FacebookMessenger12PinterestEmailSMS
Indhold
  • Se hvordan du laver lækre selleristeaks af hele skiver knoldselleri. Selleribøfferne paneres i pankorasp og steges møre på pande og i ovn.
  • Opskrift på selleristeaks
  • Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)
  • Servering
  • Kommentarer

Se hvordan du laver lækre selleristeaks af hele skiver knoldselleri. Selleribøfferne paneres i pankorasp og steges møre på pande og i ovn.

Selleristeaks er det perfekte vegetariske alternativ til en klassisk bøf af oksekød. Her får du sprøde og møre skiver af paneret knoldselleri, og dem vil de fleste kunne lide.

Selleriskiverne er nemme at tilberede, hvor du først bruner dem på panden, hvorefter du kan stege dem færdige i ovnen. Og så smager de altså overrraskende godt. Du kan læse mere knoldselleri her i dette link.

Jeg laver dem gerne med en tykkelse på ca. 1,5 centimeter, og så passer det med en vegetarsteak til hver. Men du kan selvfølgelig sagtens lave flere til hver person. Tilbehør er ret klassisk, og mit forslag finder du længere nede. God fornøjelse.

Se flere opskrifter:

  • Selleribøffer (opskrift på deller med revet selleri)
  • Ovnbagt knoldselleri
  • Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse
  • Sellerifritter - opskrift på pommes frites af knoldselleri

Opskrift på selleristeaks

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Se hvordan du laver lækre selleristeaks af hele skiver knoldselleri. Selleribøfferne paneres i pankorasp og steges møre på pande og i ovn.
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 knoldselleri
  • 2 æg sammenpisket
  • 75 g panko rasp
  • smør og rapsolie, til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skær 4 tykke skiver af knoldsellerien, og skiverne må gerne være ca. 1,5 cm. tykke. Så synes jeg selleristeaks bliver bedst. Skær skrællen/kanten fra. Er der jord på skiverne, skal du lige skylle og tørre dem af.
  2. Pisk æg sammen i dyb tallerken, og kom pakorasp i en anden tallerken.
  3. Vend nu forsigtigt hver selleristeak i æg, og derefter i pankorasp. Tryk raspen godt fast.
  4. I en stor pande kommes smør og raspolie, og selleribøfferne brunes af ved en god varme. Lad smørret bruse af, hvorefter de panerede selleriskiver lægges på. Brunes et par minutter på hver side, så de får en flot farve. Spar ikke på smør og olie!
  5. Læg de panerede skiver knoldselleri på en bageplade med bagepapir, og bag dem færdige i ovnen ved 200 grader varmluft. Her skal de have ca. 10 minutter midt i ovnen. Prik eventuelt i dem for at mærke om de er gennemstegt. Krydres med lidt salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier224kcalKulhydrater29gProtein8gFedt9gMættet fedt5gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.2gKolesterol97mgNatrium957mgKalium556mgKostfibre4gSukker4gVitamin A294IUVitamin C13mgCalcium119mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

De stegte selleristeaks serveres straks, og mit forslag til tilbehør er råstegte kartofler med ærter og pebersovs. Klassisk og lækkert. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    august 30, 2025 at 9:19 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre hvad du synes om mine selleristeaks her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vegetarbøf.
    Vegetarbøf (med ristede gulerødder og stegt grønkål)
  • Billede med auberginefad.
    Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)
  • Billede af sød kartoffelgryde.
    Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler
  • billede med bønne burrito
    Bønne burrito

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required