Her er en nem opskrift på selleribøffer eller sellerifrikadeller. En lækker og mættende vegansk ret med knoldselleri og masser af smag.
Selleribøffer med perlebyg og mandler smager så godt, at ingen vil savne hakkebøffen.
Opskriften er vegetarisk, og udskifter du mælken med havre- eller sojadrik er den også vegansk. Der er nemlig ingen æg i.
Den er beregnet til to personer, men du kan nemt gange ingredienserne op, hvis du har brug for en større portion.
Selleridellerne er meget mættende, og så er de naturligvis også sunde.
Opskrift på selleribøffer
Ingredienser
- 1 deciliter perlebyg
- 180 gram knoldselleri
- 100 gram løg
- 35 gram mandler
- 1 deciliter mælk
- 1 spiseskefuld loppeskalsfrø
- 1,5 spiseske timian gerne frisk
- 35 gram quinoa kogt, kan undværes
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Mælk og loppeskalsfrø røres sammen og tykner.
- Knoldselleri og løg rives, mens mandlerne hakkes fint.
- Perlespelt og quinoa koges hver for sig. Kig på pakkerne for at se kogetid og mængde af vand. Det kan nemlig variere. I opskriften kan du undvære quinoa.
- Alle ingredienser blandes i en skål, formes til selleribøffer og steges cirka 7 til 10 minutter. Og steg forsigtigt så selleribøfferne ikke bliver brændte!
- Giv dem efterfølgende eventuelt 10 minutter i ovnen ved 170 grader varmluft.
Næringsindhold
Tip
De færdigstegte selleribøffer serveres med en god salat og eventuelt et hjemmebagt brød til.
Rester stilles på køl og kan anvendes i madpakken dagen efter.
Se også andre vegetaropskrifter her: