Her er en nem opskrift på selleribøffer eller sellerifrikadeller. En lækker og mættende vegetarret med knoldselleri og masser af smag.
Opskriften på selleribøffer er beregnet til to personer, men du kan nemt gange ingredienserne op, hvis du har brug for en større portion.
Selleridellerne er meget mættende, og så er de naturligvis også meget sunde.
Ingredienser til selleribøffer
1 deciliter perlebyg
180 gram knoldselleri
100 gram løg
35 gram mandler
1 deciliter mælk
1 spiseskefuld loppeskalsfrø
1,5 spiseske timian - gerne frisk
35 gram kogt quinoa (kan undværes)
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Mælk og loppeskalsfrø røres sammen og tykner.
- Knoldselleri og løg rives, mens mandlerne hakkes fint.
- Perlespelt og quinoa koges hver for sig. Kig på pakkerne for at se kogetid og mængde af vand. Det kan nemlig variere. I opskriften kan du undvære quinoa.
- Alle ingredienser blandes i en skål, formes til selleribøffer og steges cirka 7 til 10 minutter. Og steg forsigtigt så selleribøfferne ikke bliver brændte!
- Giv dem efterfølgende eventuelt 10 minutter i ovnen ved 170 grader varmluft.
De færdigstegte selleribøffer serveres med en god salat til.
Rester stilles på køl og kan anvendes i madpakken dagen efter.
Se også mine opskrifter på: