• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af sandwichboller.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 30. juni 2025 - Udgivet: 30. juni 2025

Opskrift på verdens bedste sandwichboller. De perfekte brød til en lækker sandwich, og sandwichbollerne er både nemme, mættende og velsmagende.

Sådan bager du hjemmebagte sandwichboller, der både smager og mætter godt. Og det er tilmed meget nemt.

Jeg har bagt sandwichbollerne med blandede kerner, men du kan sagtens enten udskifte med eksempelvis græskarkerner eller helt udelade kernerne.

Jeg bruger ikke smør i dem, men i stedet rapsolie. Så sparer vi lidt på det mættede fedt. Jeg har lavet 8 ud af denne opskrift - du kan selvfølgelig sagtens lave dem større. God bagelyst.

Billede af sandwichboller.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Sandwichboller

5 fra 1 stemme
Opskrift på verdens bedste sandwichboller. De perfekte brød til en lækker sandwich, og sandwichbollerne er både nemme, mættende og velsmagende.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 8 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 272
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g vand - lunkent, svarende til 3 dl.
  • 25 g gær
  • 300 g hvedemel - måske lidt mere
  • 100 g fuldkornsspeltmel - eller andet fuldkornsmel
  • 5 g bageenzymer - kan udelades
  • 75 g blandede kerner - eller græskarkerner
  • 20 g olivenolie
  • 10 g salt
Pynt
  • 1 æg - piskes sammen med lidt salt
  • blandede kerner

Fremgangsmåde
 

  1. Kom lunkent vand og gær i skålen til din røremaskine, og rør gæren ud med en ske. Tilsæt hvedemel sammen med fuldkornsspeltmel, bageenzymer (kan udelades), blandede kerner, olivenolie og salt.
  2. Kør dejen med dejkrog ved middel hastighed i 10 minutter. Om nødvendigt kan der tilsættes lidt mere mel, men mængden plejer at passe.
  3. Tag dejen ud på et melet køkkenbord og virk den op. Se her hvordan man virker dej op. Læg dejen tilbage i skålen, kom et viskestykke over og lad den hæve i 45 minutter.
  4. Tag dejen ud på et melet bord. Del den i 8 lige store stykker, der vejer ca. 100 gram stykket. Trilles til boller og trykkes lidt flade.
  5. Læg dem på bageplade med bagepair, hvor de efterhæver i 30 minutter. Pensles derefter med sammenpisket æg og drysses med lidt blandede kerner.
  6. Sandwichbrødene bages midt i ovnen på 220 grader varmluft, hvor de skal have ca. 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier: 272kcalKulhydrater: 39gProtein: 9gFedt: 8gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.01gKolesterol: 20mgNatrium: 497mgKalium: 142mgKostfibre: 3gSukker: 0.3gVitamin A: 31IUVitamin C: 0.2mgCalcium: 15mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her er nogle billeder fra min bagning af sandwichbrødene:

sandwichboller klar til hævning
bagte sandwichboller
sandwichboller med fyld

Servering

De færdigbagte sandwichboller køles af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden.

Fyld dem lige hvad du synes, og her kan du eventuelt bruge rester af spydgrillet nakkefilet, ribbensteg, flæskesteg og meget andet.

Flere inspirerende opskrifter:

Club sandwich - den bedste opskrift

5 fra 1 stemme
Få min opskrift på club sandwich. Den elskede og klassiske sandwich med kylling, tomat, bacon og toastbrød. Her i en mere smagfuld udgave.
Gå til opskrift
billede med club sandwich

Kyllingesandwich

5 fra 1 stemme
Kyllingesandwich, der laves helt fra bunden med meget nemme og lækre sandwichbrød. Fyldet er spidskål, tomat, kylling og bacon.
Gå til opskrift
billederesultat for kyllingsandwich

Verdens bedste pølsehorn

4.8 fra 381 stemmer
Bedste opskrift på pølsehornsdej til lækre pølsehorn. Dejen er nem at arbejde med, og pølsehornene bliver bløde og luftige. Kan fryses.
Gå til opskrift
pølsehornsdej til pølsehorn

Burgerboller

4.8 fra 365 stemmer
Her er min bedste opskrift på burgerboller. Burgerbollerne er nemme at lave, og de har den helt rigtige fyldighed, der gør dem perfekte til en burger.
Gå til opskrift
billede med burgerboller

Bøfsandwich

4.7 fra 20 stemmer
Bøfsandwich er en sand nydelse, når den er lavet helt perfekt. Og her er den bedste opskrift på en hjemmelavet bøfsandwich med brun sovs. Lavet fra bunden.
Gå til opskrift
bøfsandwich med brun sovs og løg

Ribbensandwich

4.6 fra 10 stemmer
Lav en lækker ribbensandwich, der smager himmelsk godt. Her er min opskrift på sandwich med ribbensteg, syltede rødløg og sennepsmayo.
Gå til opskrift
billede med ribbensandwich

FAQ

Kan man fryse sandwichboller?

Ja, sandwichbollerne er fryseegnet. Frys dem ned i en pose, og tø dem op efterhånden ved stuetemperatur.

Hvad er sandwichboller?

Sandwichboller er flade, bløde (eller sprøde) boller, som bruges til sandwiches og burgere. De skal kunne holde på fyldet, men samtidig være lette at bide igennem.

Hvor længe holder hjemmebagte sandwichboller?

Læg dem i pose og så kan de holde sig friske i 2-3 dage.

Kan man bage sandwichbollerne uden kerner?

Det kan du sagtens - her udelades kernerne blot. Tilsæt om nødvendigt lidt mere hvedemel.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juni 30, 2025 at 3:43 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver altid glad for din mening om dem her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required