Opskrift på verdens bedste sandwichboller. De perfekte brød til en lækker sandwich, og sandwichbollerne er både nemme, mættende og velsmagende.
Sådan bager du hjemmebagte sandwichboller, der både smager og mætter godt. Og det er tilmed meget nemt.
Jeg har bagt sandwichbollerne med blandede kerner, men du kan sagtens enten udskifte med eksempelvis græskarkerner eller helt udelade kernerne.
Jeg bruger ikke smør i dem, men i stedet rapsolie. Så sparer vi lidt på det mættede fedt. Jeg har lavet 8 ud af denne opskrift - du kan selvfølgelig sagtens lave dem større. God bagelyst.

Sandwichboller
Ingredienser
- 300 g vand - lunkent, svarende til 3 dl.
- 25 g gær
- 300 g hvedemel - måske lidt mere
- 100 g fuldkornsspeltmel - eller andet fuldkornsmel
- 5 g bageenzymer - kan udelades
- 75 g blandede kerner - eller græskarkerner
- 20 g olivenolie
- 10 g salt
- 1 æg - piskes sammen med lidt salt
- blandede kerner
Fremgangsmåde
- Kom lunkent vand og gær i skålen til din røremaskine, og rør gæren ud med en ske. Tilsæt hvedemel sammen med fuldkornsspeltmel, bageenzymer (kan udelades), blandede kerner, olivenolie og salt.
- Kør dejen med dejkrog ved middel hastighed i 10 minutter. Om nødvendigt kan der tilsættes lidt mere mel, men mængden plejer at passe.
- Tag dejen ud på et melet køkkenbord og virk den op. Se her hvordan man virker dej op. Læg dejen tilbage i skålen, kom et viskestykke over og lad den hæve i 45 minutter.
- Tag dejen ud på et melet bord. Del den i 8 lige store stykker, der vejer ca. 100 gram stykket. Trilles til boller og trykkes lidt flade.
- Læg dem på bageplade med bagepair, hvor de efterhæver i 30 minutter. Pensles derefter med sammenpisket æg og drysses med lidt blandede kerner.
- Sandwichbrødene bages midt i ovnen på 220 grader varmluft, hvor de skal have ca. 15 minutter.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Billeder
Her er nogle billeder fra min bagning af sandwichbrødene:



Servering
De færdigbagte sandwichboller køles af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden.
Fyld dem lige hvad du synes, og her kan du eventuelt bruge rester af spydgrillet nakkefilet, ribbensteg, flæskesteg og meget andet.
Flere inspirerende opskrifter:
Club sandwich - den bedste opskrift
Kyllingesandwich
Verdens bedste pølsehorn
Burgerboller
Bøfsandwich
Ribbensandwich
FAQ
Ja, sandwichbollerne er fryseegnet. Frys dem ned i en pose, og tø dem op efterhånden ved stuetemperatur.
Sandwichboller er flade, bløde (eller sprøde) boller, som bruges til sandwiches og burgere. De skal kunne holde på fyldet, men samtidig være lette at bide igennem.
Læg dem i pose og så kan de holde sig friske i 2-3 dage.
Det kan du sagtens - her udelades kernerne blot. Tilsæt om nødvendigt lidt mere hvedemel.

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver altid glad for din mening om dem her.