Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Sandwichboller

Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Billede af sandwichboller.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
2
SHARES
FacebookMessenger2PinterestEmailSMS
Indhold
  • Sandwichboller
  • Opskrift på sandwichboller
  • Billeder
  • Servering
  • Club sandwich - den bedste opskrift
  • Kyllingesandwich
  • Verdens bedste pølsehorn
  • Burgerboller
  • Bøfsandwich
  • Ribbensandwich
  • FAQ
  • Kommentarer

Sandwichboller

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Hævetid: 1 time t 15 minutter min
Samlet tid: 1 time t 45 minutter min
Opskrift på verdens bedste sandwichboller. De perfekte brød til en lækker sandwich, og sandwichbollerne er både nemme, mættende og velsmagende.
Antal: 8 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk

Ingredienser

  • 300 g vand lunkent, svarende til 3 dl.
  • 25 g gær
  • 300 g hvedemel måske lidt mere
  • 100 g fuldkornsspeltmel eller andet fuldkornsmel
  • 5 g bageenzymer kan udelades
  • 75 g blandede kerner eller græskarkerner
  • 20 g olivenolie
  • 10 g salt
Pynt
  • 1 æg piskes sammen med lidt salt
  • blandede kerner
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde

  1. Kom lunkent vand og gær i skålen til din røremaskine, og rør gæren ud med en ske. Tilsæt hvedemel sammen med fuldkornsspeltmel, bageenzymer (kan udelades), blandede kerner, olivenolie og salt.
  2. Kør dejen med dejkrog ved middel hastighed i 10 minutter. Om nødvendigt kan der tilsættes lidt mere mel, men mængden plejer at passe.
  3. Tag dejen ud på et melet køkkenbord og virk den op. Se her hvordan man virker dej op. Læg dejen tilbage i skålen, kom et viskestykke over og lad den hæve i 45 minutter.
  4. Tag dejen ud på et melet bord. Del den i 8 lige store stykker, der vejer ca. 100 gram stykket. Trilles til boller og trykkes lidt flade.
  5. Læg dem på bageplade med bagepair, hvor de efterhæver i 30 minutter. Pensles derefter med sammenpisket æg og drysses med lidt blandede kerner.
  6. Sandwichbrødene bages midt i ovnen på 220 grader varmluft, hvor de skal have ca. 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier272kcalKulhydrater39gProtein9gFedt8gMættet fedt1gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.01gKolesterol20mgNatrium497mgKalium142mgKostfibre3gSukker0.3gVitamin A31IUVitamin C0.2mgCalcium15mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på sandwichboller

Sådan bager du hjemmebagte sandwichboller, der både smager og mætter godt. Og det er tilmed meget nemt.

Jeg har bagt sandwichbollerne med blandede kerner, men du kan sagtens enten udskifte med eksempelvis græskarkerner eller helt udelade kernerne.

Jeg bruger ikke smør i dem, men i stedet rapsolie. Så sparer vi lidt på det mættede fedt. Jeg har lavet 8 ud af denne opskrift - du kan selvfølgelig sagtens lave dem større. God bagelyst.

Billeder

Her er nogle billeder fra min bagning af sandwichbrødene:

sandwichboller klar til hævning
bagte sandwichboller
sandwichboller med fyld

Servering

De færdigbagte sandwichboller køles af på en rist, så de ikke bliver bløde i bunden.

Fyld dem lige hvad du synes, og her kan du eventuelt bruge rester af spydgrillet nakkefilet, ribbensteg, flæskesteg og meget andet.

Flere inspirerende opskrifter:

Club sandwich - den bedste opskrift

5 fra 1 stemme
Få min opskrift på club sandwich. Den elskede og klassiske sandwich med kylling, tomat, bacon og toastbrød. Her i en mere smagfuld udgave.
Gå til opskrift
billede med club sandwich

Kyllingesandwich

5 fra 1 stemme
Kyllingesandwich, der laves helt fra bunden med meget nemme og lækre sandwichbrød. Fyldet er spidskål, tomat, kylling og bacon.
Gå til opskrift
billederesultat for kyllingsandwich

Verdens bedste pølsehorn

4.8 fra 381 stemmer
Bedste opskrift på pølsehorn. Super pølsehornsdej, hvor dejen er nem at arbejde med, og pølsehornene bliver bløde og luftige. Kan fryses.
Gå til opskrift
pølsehornsdej til pølsehorn

Burgerboller

4.8 fra 366 stemmer
Her er min bedste opskrift på burgerboller. Burgerbollerne er nemme at lave, og de har den helt rigtige fyldighed, der gør dem perfekte til en burger.
Gå til opskrift
billede med burgerboller

Bøfsandwich

4.7 fra 20 stemmer
Bøfsandwich er en sand nydelse, når den er lavet helt perfekt. Og her er den bedste opskrift på en hjemmelavet bøfsandwich med brun sovs. Lavet fra bunden.
Gå til opskrift
bøfsandwich med brun sovs og løg

Ribbensandwich

4.6 fra 10 stemmer
Lav en lækker ribbensandwich, der smager himmelsk godt. Her er min opskrift på sandwich med ribbensteg, syltede rødløg og sennepsmayo.
Gå til opskrift
billede med ribbensandwich

FAQ

Kan man fryse sandwichboller?

Ja, sandwichbollerne er fryseegnet. Frys dem ned i en pose, og tø dem op efterhånden ved stuetemperatur.

Hvad er sandwichboller?

Sandwichboller er flade, bløde (eller sprøde) boller, som bruges til sandwiches og burgere. De skal kunne holde på fyldet, men samtidig være lette at bide igennem.

Hvor længe holder hjemmebagte sandwichboller?

Læg dem i pose og så kan de holde sig friske i 2-3 dage.

Kan man bage sandwichbollerne uden kerner?

Det kan du sagtens - her udelades kernerne blot. Tilsæt om nødvendigt lidt mere hvedemel.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juni 30, 2025 at 3:43 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver altid glad for din mening om dem her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede med rabarberbrud.
    Rabarberbrud (skønne boller med rabarber og marcipan)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required