Du har måske undret dig over hvad sambal oelek er, og det er altså en chilipasta, der oprindeligt stammer fra Indonesien.
Sambal oelek bruges typisk i asiatiske retter med kød, men den er altså god i alle retter, hvor du normalt tilsætter chili. Jeg bruger den blandt andet i gryderetter, men også til pasta og meget andet.
Sambal oelek har den fordel, at den har en lang holdbarhed. Derfor er det en nem måde at konservere chili på så du har dem i lang tid. Og faktisk er det meget nemt at lave den indonesiske chilipasta selv.
En chilipasta som denne får en flot, rød farve, og derfor skal du kun anvende rød chili til den.
Oversigt

Sambal oelek - nem opskrift
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Rød chili vaskes og stilken tages fra. Skær dem derefter igennem, men du skal ikke fjerne kernerne.
- Hvidløg hakkes fint.
- Kom chili og hvidløg i en gryde eller wok sammen med brun farin, ingefær, saften fra lime og æbleeddike.
- Lad din sambal oelek chilipasta koge cirka 20 minutter.
- Med en stavblender blendes chilipastaen nu groft eller fint - afhængig af hvordan du ønsker den.
- Smag til med salt, æbleeddike og lime.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Den færdige sambal oelek kan hældes på skoldede glas med Atamon, og så kan den holde sig i mange måneder. Opbevares på køl.
Et godt tip: Når du tager chilipasta fra glasset, så brug altid en ren ske. Så holder chilipastaen bedre.
Flere inspirerende opskrifter:
Chili con carne
Chili con kylling
Hjemmelavet chiliolie
Barack Obamas chiligryde
Kylling med sød chilisauce
Kylling med rød pebersauce
FAQ
Sambal oelek er en chilipasta, der stammer fra Indonesien. Den består blandt andet af chili og ingefær.
Du kan meget nemt lave din egen sambal oelek, og her skal du bruge rød chili, hvidløg, brun farin, ingefær, lime og æbleeddike,
Du kan sagtens fryse sambal oelek, og dermed forlænge holdbarheden på chilipastaen.
I uåbnet tilstand skal den blot opbevares ved stuetemperatur, men efter åbnning skal den på køl. Derfor skal den hjemmelavede opbevares i køleskabet.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Jørgen Jørgensen
Der bliver ikke gjort i videoen som i den skrevne fremgangsmåde, kernerne fra chillien bliver taget ud og stilken bliver ikke skåret af først.
Mette
Er der ikke en opskrift med gul chili????
Anne
Hej. Jeg vil gerne lave rabarberkylling, og der skal bruges samba olek. Hvad kan jeg bruge i stedet, som ikke er så stærk?
Tak. Anne
Holger Rørby Madsen
Hej Anne
Du kan bruge en mere mild chili - eller evt. bare paprika, hvis du slet ikke ønsker noget der bider 🙂
Det skal nok blive godt.
Alt det bedste
Holger