Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Sambal oelek

Hvad er sambal oelek? Få svaret og en opskrift her

billede med chili til sambal oelek
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
154
SHARES
FacebookMessenger154PinterestEmailSMS
Indhold
  • Sambal oelek - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på sambal oelek
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Sambal oelek - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Hvad er sambal oelek, og hvordan kan man lave det selv? Her får du både svar og en opskrift på den indonesiske chilipasta, for det er, hvad det handler om.
Antal: 1
Ret: Tilbehør
Køkken: Asiatisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g rød chili
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk brun farin
  • 1 spsk ingefær (revet)
  • 0,5 lime
  • 2 spsk æbleeddike

Fremgangsmåde

  1. 200 g rød chili vaskes og stilken tages fra. Skær dem derefter igennem, men du skal ikke fjerne kernerne.
  2. 3 fed hvidløg hakkes fint.
  3. Kom chili og hvidløg i en gryde eller wok sammen med 1 spsk brun farin, 1 spsk ingefær, saften fra 0,5 lime og 2 spsk æbleeddike.
  4. Lad din sambal oelek chilipasta koge cirka 20 minutter.
  5. Med en stavblender blendes chilipastaen nu groft eller fint - afhængig af hvordan du ønsker den.
  6. Smag til med salt, æbleeddike og lime.

Næringsindhold

Kalorier162kcalKulhydrater38gProtein5gFedt1gMættet fedt0.1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt0.1gNatrium23mgKalium765mgKostfibre4gSukker23gVitamin A1922IUVitamin C300mgCalcium59mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på sambal oelek

Du har måske undret dig over hvad sambal oelek er, og det er altså en chilipasta, der oprindeligt stammer fra Indonesien.

Sambal oelek bruges typisk i asiatiske retter med kød, men den er altså god i alle retter, hvor du normalt tilsætter chili. Jeg bruger den blandt andet i gryderetter, men også til pasta og meget andet.

Sambal oelek har den fordel, at den har en lang holdbarhed. Derfor er det en nem måde at konservere chili på så du har dem i lang tid. Og faktisk er det meget nemt at lave den indonesiske chilipasta selv. En chilipasta som denne får en flot, rød farve, og derfor skal du kun anvende rød chili til den.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Chili con carne
  • Chili con kylling
  • Hjemmelavet chiliolie
  • Barack Obamas berømte chiligryde
  • Kylling med sød chilisauce, spidskål og ris
  • Kylling med rød pebersauce

Tips

Den færdige sambal oelek kan hældes på skoldede glas med Atamon, og så kan den holde sig i mange måneder. Opbevares på køl.

Et godt tip: Når du tager chilipasta fra glasset, så brug altid en ren ske. Så holder chilipastaen bedre.

FAQ

Hvad er sambal oelek?

Sambal oelek er en chilipasta, der stammer fra Indonesien. Den består blandt andet af chili og ingefær.

Hvordan laver man sambal oelek?

Du kan meget nemt lave din egen sambal oelek, og her skal du bruge rød chili, hvidløg, brun farin, ingefær, lime og æbleeddike,

Kan man fryse sambal oelek?

Du kan sagtens fryse sambal oelek, og dermed forlænge holdbarheden på chilipastaen.

Hvordan opbevarer man sambal oelek?

I uåbnet tilstand skal den blot opbevares ved stuetemperatur, men efter åbnning skal den på køl. Derfor skal den hjemmelavede opbevares i køleskabet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jørgen Jørgensen skriver

    juli 26, 2023 at 4:51 pm

    Der bliver ikke gjort i videoen som i den skrevne fremgangsmåde, kernerne fra chillien bliver taget ud og stilken bliver ikke skåret af først.

    Svar
  2. Mette skriver

    august 12, 2021 at 11:40 am

    Er der ikke en opskrift med gul chili????

    Svar
  3. Anne skriver

    juni 11, 2021 at 10:18 am

    Hej. Jeg vil gerne lave rabarberkylling, og der skal bruges samba olek. Hvad kan jeg bruge i stedet, som ikke er så stærk?
    Tak. Anne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 11, 2021 at 4:29 pm

      Hej Anne
      Du kan bruge en mere mild chili - eller evt. bare paprika, hvis du slet ikke ønsker noget der bider 🙂
      Det skal nok blive godt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required