Kylling med sød chilisauce er en lækker og krydret ret, som serveres sammen med ris. I retten indgår også spidskål, gulerødder og karry.
Lav en lækker omgang kylling med sød chilisauce, der smager himmelsk godt.
Retten er rimelig nem at lave, og her anvendes kyllingebryst filet, som bla. brunes af med sød chilisauce, og derefter bages færdig i ovnen sammen med spidskål og gulerødder.
Det er en dejlig risret, som alle kan lide, da retten heller ikke er alt for stærk. Du kan dog variere styrken selv, og herunder eks. tilføje lidt mere chilisauce til retten.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på kylling med sød chilisauce
Ingredienser
Kylling
- 500 gram kyllingebryst i mindre tern
- 2 spiseskefulde smør til stegning
- 2 teskefulde karry
- 3 spiseskefulde sød chilisauce
- salt og friskkværnet peber
Øvrig
- 1 lille spidskål snittet groft
- 4 mellemstore gulerødder i små tern
- 2 spiseskefulde olivenolie
- 1 stort løg hakkes fint
- 3 fed hvidløg finthakkede
- 2 teskefulde krarry
- 3 spiseskefulde sød chilisauce
- 5 deciliter madlavningsfløde eller kokosmælk
- 2 deciliter vand kogende
- 1 hønseboullionterning hønsebouillon
- 2 teskefulde majsstivelse udrørt i en smule vand
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
- 300 gram ris koges som anvist på pakken
Sådan gør du
- Smit spidskål og gulerødder og fordel grøntsager i et passende ildfast fad.
- Kyllingebrystfileterne skæres ud i mindre tern, og brunes af på en pande med smør.
- Tilsæt karry og sød chilisauce, og vend det godt rundt mens kyllingekødet steges i et minuts tid. Krydres med salt og friskkværnet peber. Hæld det over grøntsagerne i fadet.
- Stil panden tilbage på kogepladen og kom lidt olie på. Steg nu løg og hvidløg i ca. 30 sekunder, hvorefter karry hurtigt svitses med.
- Tilsæt sød chilisauce, madlavningsfløde (eller kokosmælk), kogende vand og en bouillonterning. Lad det koge op.
- Jævn sovsen med lidt majsstivelse udrørt i en smule koldt vand, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Der kan også tilsættes mere sød chilisauce, hvis dette ønskes.
- Hæld det over kylling og grøntsager i fadet, og vend det en smule rundt. Ikke for meget, blot så det netop er dækket.
- Stil dit fad med kylling med sød chilisauce med grøntsager ind i ovnen ved 200 °C varmluft, hvor det skal have 20 minutter. Klik her og brug det smarte minutur her på Madens Verden med korrekt tid.
- Imens kan du koge ris som anvist på pakken.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Kylling med sød chilisauce, karry og spidskål serveres straks sammen med de kogte ris.