Hjemmelavet chiliolie af frisk chili er til os, der kan lide et ekstra spark på vores pizza, pitabrød eller i en shawarma. Olien er nem at lave selv.
Hjemmelavet chiliolie er simpelthen så nemt at lave, at man lige så godt kan kaste sig over det. Og så er det tilfredsstillende at give maden styrke med en hjemmelavet olie.
Man kan både lave chiliolie helt enkelt ved at lade tørrede chiliflager småsimre i olie fem-ti minutter og så denne med blandt andet friske chilifrugter, hvidløg og tomatpure.
Den sidstnævnte er mere nuanceret i smagen, men den anden går også i en snæver vending.
Opskrift på hjemmelavet chiliolie
Hjemmelavet chiliolie
Ingredienser
- 3 store chilifrugter - hakkede
- 1,5 dl vand
- 1-2 fed hvidløg - finthakket
- 1 dåse tomatpure - ca 60 gram
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 1 tsk citronsaft
- 1 sjat eddike
- 1,5 dl olie - for eks. rapsolie
- 1 tsk chiliflager
Sådan gør du
- Skyl chilifrugterne og hak dem groft. Bring vandet i kog, og hæld chili i vandet. Lad dem koge ca. fem minutter, til de er blevet bløde, og der ikke er meget vand tilbage i gryden.
- Hæld hvidløg, sukker, salt, citronsaft og en lille sjat eddike i gryden. Efter et minut kommer du tomatpure derned sammen med chiliflager og en spsk olie. Rør godt og lad det stege uden at blive brændt. Medium til lav varme.
- Når det er blevet en tyk grød, tager du gryden af varmen.
- Hæld olien i blandingen og smag til med salt eller citronsaft, så du får en god hjemmelavet chiliolie. Husk, at den bliver stærkere, når den har trukket et par dage.
- Hæld olien i et glas og opbevar den på køl.
Få tilsendt opskriften på mail
Tip
Du kan selv tilsætte diverse krydderier, for eksempel kanel eller spidskommen, hvis du vil have flere smage.
Og skal din hjemmelavet chiliolie være tyndere, hælder du mere olie i til sidst.
Jeg synes, at rapsolie fungerer bedst, men du kan også bruge olivenolie.
Se opskrifter, som passer til din olie:
Mathias Nielsen
Hvornlænge kan den holde på
Køl
Ole
Jeg plejer også at tilføje et glas Soltørrede Tomater, samt en Tsk hver af Cayenne og Spidskommen, men det afhænger jo også om man går efter en noget stærkere Chili Sauce, men lige det med de Soltørrede Tomater, gør at det får en autentisk smag som på en Shawarma Bar 🙂