• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Hjemmelavet chiliolie

Karen SenecaKaren Seneca
Hjemmelavet chiliolie tager kun et kvarter at lave, og så kan den opbevares i køleskabet i et par uger. Jo lænngere tid, den trækker, desto stærkere bliver den. Foto: Karen Seneca, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Dressing og marinade

Oversigt over indhold

  1. Hjemmelavet chiliolie af frisk chili er til os, der kan lide et ekstra spark på vores pizza, pitabrød eller i en shawarma. Olien er nem at lave selv.
  2. Opskrift på hjemmelavet chiliolie
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Tip
4.60 fra 10 stemmer
Gå til opskrift

Hjemmelavet chiliolie af frisk chili er til os, der kan lide et ekstra spark på vores pizza, pitabrød eller i en shawarma. Olien er nem at lave selv.

Hjemmelavet chiliolie er simpelthen så nemt at lave, at man lige så godt kan kaste sig over det. Og så er det tilfredsstillende at give maden styrke med en hjemmelavet olie.

Man kan både lave chiliolie helt enkelt ved at lade tørrede chiliflager småsimre i olie fem-ti minutter og så denne med blandt andet friske chilifrugter, hvidløg og tomatpure.

Den sidstnævnte er mere nuanceret i smagen, men den anden går også i en snæver vending.

Opskrift på hjemmelavet chiliolie

4.6 fra 10 stemmer
RetTilbehør
KøkkenTyrkisk
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Mængde: 2 dl
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 3 store chilifrugter - hakkede
  • 1,5 dl vand
  • 1-2 fed hvidløg - finthakket
  • 1 dåse tomatpure - ca 60 gram
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 sjat eddike
  • 1,5 dl olie - for eks. rapsolie
  • 1 tsk chiliflager
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Skyl chilifrugterne og hak dem groft. Bring vandet i kog, og hæld chili i vandet. Lad dem koge ca. fem minutter, til de er blevet bløde, og der ikke er meget vand tilbage i gryden.
  • Hæld hvidløg, sukker, salt, citronsaft og en lille sjat eddike i gryden. Efter et minut kommer du tomatpure derned sammen med chiliflager og en spsk olie. Rør godt og lad det stege uden at blive brændt. Medium til lav varme.
  • Når det er blevet en tyk grød, tager du gryden af varmen.
  • Hæld olien i blandingen og smag til med salt eller citronsaft, så du får en god hjemmelavet chiliolie. Husk, at den bliver stærkere, når den har trukket et par dage.
  • Hæld olien i et glas og opbevar den på køl.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Tip

Du kan selv tilsætte diverse krydderier, for eksempel kanel eller spidskommen, hvis du vil have flere smage.

Og skal din hjemmelavet chiliolie være tyndere, hælder du mere olie i til sidst.

Jeg synes, at rapsolie fungerer bedst, men du kan også bruge olivenolie.

Se opskrifter, som passer til din olie:

Kebab

Shawarma med kylling

Sprøde falafler

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 0
  • 17
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Delt
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mathias Nielsen

    maj 01, 2023 at 8:16 am

    Hvornlænge kan den holde på
    Køl

    Svar
  2. Ole

    april 22, 2022 at 1:34 pm

    Jeg plejer også at tilføje et glas Soltørrede Tomater, samt en Tsk hver af Cayenne og Spidskommen, men det afhænger jo også om man går efter en noget stærkere Chili Sauce, men lige det med de Soltørrede Tomater, gør at det får en autentisk smag som på en Shawarma Bar 🙂

    Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Kylling Saag - indisk ret med spinat
Dampet hellefisk med bagte grøntsager »

Populært indhold lige nu

Skærebræt/spækbræt med kniv

Skærebræt: Sådan skal det vaskes og vedligeholdes

nem aftensmad

Nem aftensmad - opskrift på 10 retter du nemt kan lave

billede med spidskålssalat med æble og avocado

Spidskålssalat med æble og avocado

billede med københavnerbirkes med remonce

Nem opskrift på københavnerbirkes med remonce

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.6 fra 10 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetTilbehør
KøkkenTyrkisk
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 15 minutter minutter
Mængde: 2 dl
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Gulerodsbrud - opskrift på luftige brød med gulerod
  • Hjemmelavet gullaschsuppe fra Ungarn
  • Julekage med lækre julekrydderier
  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!