Lækker opskrift på saftig kylling, der serveres sammen med en skøn sauce med peberfrugt og skalotteløg. Også god som gæstemad.
Opskriften på saftig kylling er beregnet som hovedret til fire personer.
Ingredienser til saftig kylling
4 stykker økologisk kyllingebryst
2 teskefulde paprika
2 teskefulde timian
Salt og friskkværnet peber
Sauce laves af
2 skalotteløg
2 røde peberfrugter
3 deciliter hønsefond
1 teskefuld timian
1 teskefuld Maizena udrørt i en smule koldt vand
Fremgangsmåde
- Fjern fedt fra kyllingebrysterne, og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle.
- Smelt en klat smør på en varm pande, og brun kyllingefileterne på hver side. Krydr med paprika og timian, og steg dem færdige i 4-5 minutter på hver side.
- Giv dem så lidt salt og friskkværnet peber, og pak dem ind i sølvpapir.
- Hak skalotteløg fint og skær de røde peberfrugter i strimler.
- Rengør panden og smelt en ny klat smør på den. Sauter derefter skalotteløg og peberfrugter ved en god varme, og hæld hønsefond ved. Kom også timian ved.
- Lad det småsimre i 3-4 minutter, og jævn så med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, og hæld det i et serveringsfad.
- Pak kyllingebrysterne ud af sølvpapiret, og læg dem ovenpå saucen.
Serveres med bagt hvidløgsmos og en tomatsalat.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Saftig kylling
Det bliver vores aftensmad i dag😊