• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Råvareguide › Salsiccia (fakta og opskrifter med den italienske pølse)

Salsiccia (fakta og opskrifter med den italienske pølse)

Billede med salsiccia pølser.
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. maj 2025 - Udgivet: 22. april 2025
Oversigt over indhold
  • Hvad er salsiccia og hvordan bruger man den? Her kan du læse meget mere om den italienske pølse, hvad den laves af og hvordan den anvendes.
  • Hvad er salsiccia lavet af?
  • Anvendelse
  • Hvad indeholder den?
  • Varianter fra Italien
  • Er salsiccia sundt?
  • Værd at vide
  • Opskrifter med salsiccia
  • Risotto med salsiccia
  • Pasta med salsiccia
  • Salsiccia ragù med italiensk pølse, pasta og aubergine
  • FAQ
  • Kommentarer

Hvad er salsiccia og hvordan bruger man den? Her kan du læse meget mere om den italienske pølse, hvad den laves af og hvordan den anvendes.

Måske er du stødt på salsiccia pølser i dit lokale supermarked, og tænkt over hvad det mon er for noget?

Svaret er, at det er lækre pølser fra Italien, og de smager i øvrigt fremragende.

De minder en del om vores medister og de sønderjyske kålpølser, og der er tale om en rå pølse.

Hvad er salsiccia lavet af?

De italienske pølser laves oftest af svinekød.

Afhængig af region og område i Italien kan de være krydret på forskellig vis, og de findes i et utal af udgaver.

En af de mere populære er med fennikel og anis, mens en mere stærk version kaldes piccante. Så det er den du skal gå efter, hvis du ønsker en krydret pølse.

Se også: Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Anvendelse

Salsiccia pølserne kan bruges på utallige måder i køkkenet, og sådan anvendes de også i Italien.

Pølserne kan bruges som topping på en pizza, i gryderetter, pastaretter eller de kan tilberedes på en pande. På en pizza deles farsen i mindre stykker, der kommes på pizzaen inden den bages.

Du kan også sagtens lade kødet fra pølserne erstatte hakket oksekød i en pasta med kødsovs.

Ofte tages farsen ud af skindet og anvendes som kødboller eller ingredienser i retter med pasta og andet.

Hvad indeholder den?

Typiske ingredienser:

  • Hakket svinekød (ofte skulder og bug)
  • Salt og peber
  • Hvidløg, fennikelfrø, chili, paprika, vin, alt efter område og smag
  • Fyldt i naturlige tarme og solgt som rå pølse, der skal tilberedes

Varianter fra Italien

RegionKendetegn
CalabrienStærk med chili
ToscanaGrofthakket, ofte med rødvin
SicilienMed fennikel og appelsinskal
UmbrienSimpel, men intens smag

Er salsiccia sundt?

  • Rig på protein og smag, men også fedtholdig.
  • Kalorieindholdet ligger typisk på ca. 250-300 kcal pr. 100 gram.
  • Vælg kvalitetssalsiccia med naturlige ingredienser for bedst smag og næring.

Værd at vide

  • Ordet “salsiccia” kommer af latin salsus (saltet).
  • Salsiccia er meget populær i street food i Italien, f.eks. i brød eller som grillspyd.
  • Du kan finde kylling, lam eller vegetariske versioner i moderne køkkener.

Opskrifter med salsiccia

Her får du inspiration og opskrifter med den italienske pølse.

Risotto med salsiccia

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på risotto med salsiccia og fennikel. Det er en velsmagende og nem italiensk klassiker, der også er hurtig at lave.
Gå til opskrift
risotto med salsiccia og fennikel

Pasta med salsiccia

5 fra 2 stemmer
Få den nemme opskrift på pasta med salsiccia og squash. En klassisk ret fra det italienske køkken med salsiccia pølser, tomat og pasta.
Gå til opskrift
billede til pasta med salsiccia

Salsiccia ragù med italiensk pølse, pasta og aubergine

5 fra 4 stemmer
Salsiccia ragù er en lynhurtig italiensk gryderet med krydrede, italienske pølser, som får saucen til at smage fantastisk. Server med pasta.
Gå til opskrift
Salsiccia ragù

FAQ

Hvad er salsiccia?

Salsiccia (udtales: sal-sit-sja) er en italiensk friskpølse, typisk lavet af hakket svinekød, fedt og krydderier. Den findes i mange regionale variationer i Italien, fra mild og sød til stærk og krydret.

Kan man spise rå salsiccia?

Nej, der tale om en rå pølse. Salsiccia er altså en rå fars i pølsetarm. Derfor skal pølserne gennemsteges, hvilket du blandt andet kan gøre på panden eller grillen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af bladbede og sølvbede.
    Bladbede og sølvbede - fakta og viden
  • Billede af mirin.
    Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin
  • Billede med sake risvin.
    Sake - fakta og viden om den japanske risvin
  • Billede med havkat.
    Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine, uge 36, 2025

Ugens vine, uge 36, 2025: Fra Rioja Reserva til hvid og rosé fra Røsnæs

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.

Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)

Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.

Frisk kartoffelsalat med spinat

Madplan uge 36

Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage

Billede af asiatisk nakkefilet.

Asiatisk nakkefilet (med nudler, broccoli og peberfrugt)

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Forsiden lige nu

Billede af selleristeaks af hele skiver knoldselleri.
Selleristeaks (lavet af hele skiver paneret knoldselleri)→ Se opskriften
provencalsk pastaret
Provencalsk pastaret uden kød→ Se opskriften
billederesultat for blomkålstærte
Blomkålstærte→ Se opskriften
vegetarisk wok med grøntsager og kokosmælk
Vegetarisk wok - nem grøntsagswok med kokosmælk→ Se opskriften
billederesultat for mini grovflutes
Mini grovflutes - opskrift på nemme kuvertbrød→ Se opskriften
broget hverdagsgryde
Broget hverdagsgryde (nem og klassisk gryderet)→ Se opskriften
Madplan uge 36
Ugens madplan uge 36 med velsmagende aftensmad til alle ugedage→ Se opskriften
kyllingefarsbrød
Kyllingefarsbrød - sundt farsbrød med hakket kylling→ Se opskriften
Teriyaki gulerødder med salat
Teriyaki gulerødder med salat og nødder→ Se opskriften
salat med hvedekerner
Salat med hvedekerner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her