Salsiccia

Hvad er salsiccia og hvordan bruger man den? Her kan du læse meget mere om den italienske pølse, hvad den laves af og hvordan den anvendes.
Måske er du stødt på salsiccia pølser i dit lokale supermarked, og tænkt over hvad det mon er for noget?
Svaret er, at det er lækre pølser fra Italien, og de smager i øvrigt fremragende.
De minder en del om vores medister og de sønderjyske kålpølser, og der er tale om en rå pølse.
Hvad er salsiccia lavet af?
De italienske pølser laves oftest af svinekød.
Afhængig af region og område i Italien kan de være krydret på forskellig vis, og de findes i et utal af udgaver.
En af de mere populære er med fennikel og anis, mens en mere stærk version kaldes piccante. Så det er den du skal gå efter, hvis du ønsker en krydret pølse.
Hvad kan man bruge pølserne til?
Salsiccia pølserne kan bruges på utallige måder i køkkenet, og sådan anvendes de også i Italien.
Pølserne kan bruges som topping på en pizza, i gryderetter, pastaretter eller de kan tilberedes på en pande. På en pizza deles farsen i mindre stykker, der kommes på pizzaen inden den bages.
Du kan også sagtens lade kødet fra pølserne erstatte hakket oksekød i en pasta med kødsovs.
Ofte tages farsen ud af skindet og anvendes som kødboller eller ingredienser i retter med pasta og andet.
Kan man spise salsiccia rå?
Nej, som sagt er der tale om en rå pølse. Det er altså en rå fars i pølsetarm.
Derfor skal pølserne gennemsteges, hvilket du blandt andet kan gøre på panden eller grillen.