• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Råvareguide › Salsiccia - fakta og opskrifter med den italienske pølse

Salsiccia - fakta og opskrifter med den italienske pølse

Billede med salsiccia pølser.
Del gerne:
4
SHARES
FacebookMessenger4PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. maj 2025 - Udgivet:  22. april 2025

Måske er du stødt på salsiccia pølser i dit lokale supermarked, og tænkt over hvad det mon er for noget?

Svaret er, at det er lækre pølser fra Italien, og de smager i øvrigt fremragende.

De minder en del om vores medister og de sønderjyske kålpølser, og der er tale om en rå pølse.

Oversigt
  • Hvad er salsiccia lavet af?
  • Anvendelse
  • Hvad indeholder den?
  • I madlavning
  • Varianter fra Italien
  • Er salsiccia sundt?
  • Værd at vide
  • Opskrifter
  • Risotto med salsiccia
  • Pasta med salsiccia
  • Salsiccia ragù med italiensk pølse, pasta og aubergine
  • FAQ
  • Kommentarer

Hvad er salsiccia lavet af?

De italienske pølser laves oftest af svinekød.

Afhængig af region og område i Italien kan de være krydret på forskellig vis, og de findes i et utal af udgaver.

En af de mere populære er med fennikel og anis, mens en mere stærk version kaldes piccante. Så det er den du skal gå efter, hvis du ønsker en krydret pølse.

Anvendelse

Salsiccia pølserne kan bruges på utallige måder i køkkenet, og sådan anvendes de også i Italien.

Pølserne kan bruges som topping på en pizza, i gryderetter, pastaretter eller de kan tilberedes på en pande. På en pizza deles farsen i mindre stykker, der kommes på pizzaen inden den bages.

Du kan også sagtens lade kødet fra pølserne erstatte hakket oksekød i en pasta med kødsovs.

Ofte tages farsen ud af skindet og anvendes som kødboller eller ingredienser i retter med pasta og andet.

Hvad indeholder den?

Typiske ingredienser:

  • Hakket svinekød (ofte skulder og bug)
  • Salt, peber
  • Hvidløg, fennikelfrø, chili, paprika, vin – alt efter område og smag
  • Fyldt i naturlige tarme og solgt som rå pølse, der skal tilberedes

I madlavning

✅ Grillet eller stegt hel – serveret med fx kartofler, salater eller brød
✅ Skåret eller smuldret i pastaretter, risotto, gryderetter eller pizza
✅ Perfekt i tomatsauce med pasta – f.eks. salsiccia alla napoletana
✅ God som fyld i sandwiches eller bruschetta

Tip: Fjern tarmen og brug indmaden som en kraftfuld smagsgiver i farsretter eller ragù.

Varianter fra Italien

RegionKendetegn
CalabrienStærk med chili
ToscanaGrofthakket, ofte med rødvin
SicilienMed fennikel og appelsinskal
UmbrienSimpel, men intens smag

Er salsiccia sundt?

  • Rig på protein og smag, men også fedtholdig
  • Kalorieindholdet ligger typisk på ca. 250–300 kcal pr. 100 g
  • Vælg kvalitets-salsiccia med naturlige ingredienser for bedst smag og næring

Værd at vide

  • Ordet “salsiccia” kommer af latin salsus (saltet)
  • Salsiccia er meget populær i street food i Italien, f.eks. i brød eller som grillspyd
  • Du kan finde kylling, lam eller vegetariske versioner i moderne køkkener.

Opskrifter

Her får du inspiration og opskrifter med den italienske pølse.

Risotto med salsiccia

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på risotto med salsiccia og fennikel. Det er en velsmagende og nem italiensk klassiker, der også er hurtig at lave.
Gå til opskrift
risotto med salsiccia og fennikel

Pasta med salsiccia

5 fra 2 stemmer
Få den nemme opskrift på pasta med salsiccia og squash. En klassisk ret fra det italienske køkken med salsiccia pølser, tomat og pasta.
Gå til opskrift
billede til pasta med salsiccia

Salsiccia ragù med italiensk pølse, pasta og aubergine

5 fra 4 stemmer
Salsiccia ragù er en lynhurtig italiensk gryderet med krydrede, italienske pølser, som får saucen til at smage fantastisk. Server med pasta.
Gå til opskrift
Salsiccia ragù

FAQ

Hvad er salsiccia?

Salsiccia (udtales: sal-sit-sja) er en italiensk friskpølse, typisk lavet af hakket svinekød, fedt og krydderier. Den findes i mange regionale variationer i Italien – fra mild og sød til stærk og krydret.

Kan man spise rå salsiccia?

Nej, der tale om en rå pølse. Salsiccia er altså en rå fars i pølsetarm. Derfor skal pølserne gennemsteges, hvilket du blandt andet kan gøre på panden eller grillen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her