• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Hvide asparges - opskrift, kogetid og behandling

Hvide asparges - opskrift, kogetid og behandling

Billede med hvide asparges
4.8 fra 89 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
207
SHARES
FacebookMessenger207PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  2. maj 2023

Hvide asparges opfattes desværre af mange som besværlige, fordi de skal skrælles - og hvordan gør man det?

Her i denne artikel får du hjælp til hvordan du klarer de lækre asparges.

Inklusiv en video, hvor du kan se hvordan man skræller de hvide asparges.

Oversigt
  • Hvide asparges
  • Servering
  • Fakta om hvide asparges
  • Stuvede hvide asparges
  • Hvide asparges med brunet smør
  • Frikassé opskrift
  • Tarteletter med høns i asparges
  • Aspargessuppe
  • Hvide asparges med rejer og mousseline
  • FAQ
  • Kommentarer
Billede med hvide asparges
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hvide asparges

4.77 fra 89 stemmer
Se hvordan du bedst skræller og koger hvide asparges, så du undgår en dårlig oplevelse i munden. Kogetiden er cirka tre minutter i letsaltet vand.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 15
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 bundt hvide asparges

Fremgangsmåde
 

  1. De skrællede, hvide asparges kommer du op i en gryde med letsaltet og småkogende vand, og her skal de blot koges i tre minutter. Ikke længere for så bliver de udkogte! Du kan klikke her og sætte det smarte minutur med den præcise kogetid.
  2. Straks når de tre minutter er gået, kommer du en halv liter koldt vand i gryden, tager den af blusset, og lader de hvide asparges stå og trække i et minuts tid.

Næringsindhold

Kalorier: 15kcalKulhydrater: 3gProtein: 2gFedt: 0.1gMættet fedt: 0.03gFlerumættet fedt: 0.04gNatrium: 2mgKalium: 152mgKostfibre: 2gSukker: 1gVitamin A: 567IUVitamin C: 4mgCalcium: 18mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Tag dem så op af vandet, og servér dem straks til eksempelvis dampet torsk med sauce hollandaise. Eller naturligvis med en lækker og hjemmelavet Sauce Mousseline.

Fakta om hvide asparges

De er en af de mest elskede sommergrøntsager, når de hen i maj er klar på markerne. De dyrkes under jorden, modsat de grønne asparges, der vokser over jorden. Men begge typer asparges er særdeles delikate.

Hvide asparges indholder både B- og C-vitaminer, og de holder sig fint i et par uger i køleskabet. Og så kan de i øvrigt spises rå, dampede eller eventuelt i tarteletter som stuvede asparges.

Flere inspirerende opskrifter:

Stuvede hvide asparges

5 fra 6 stemmer
Her får du den bedste opskrift på stuvede hvide asparges. Den nemme aspargesstuvning er god til frikadeller og mange andre kødretter.
Gå til opskrift
stuvede hvide asparges

Hvide asparges med brunet smør

5 fra 1 stemme
Nem og lækker opskrift på hvide asparges med brunet smør. En helt fantastisk forret og en skøn forårsbebuder, der smager himmelsk godt.
Gå til opskrift
billede til hvide asparges med brunet smør

Frikassé opskrift

5 fra 4 stemmer
Frikassé med kalv er en rigtig sommerfrikassé, og her er min opskrift med både grønne og hvide asparges. Sommerens bedste mad, som nydes med nye kartofler.
Gå til opskrift
frikasse med kalv

Tarteletter med høns i asparges

4.8 fra 60 stemmer
Den bedste opskrift på tarteletter med høns i asparges – en klassiker fra det danske køkken. Se hvordan du laver kyllingen og tarteletfyld.
Gå til opskrift
tarteletter med høns i asparges

Aspargessuppe

4.7 fra 35 stemmer
Her er den klassiske opskrift på aspargessuppe med hvide asparges, der laves af asparges på dåse. God som forret og natmad. En nem opskrift.
Gå til opskrift
aspargessuppe

Hvide asparges med rejer og mousseline

5 fra 3 stemmer
Sådan laver du hvide asparges med rejer og mousseline. En nem opskrift på asparges med rejer som lækker sommermad til frokost eller aften.
Gå til opskrift
hvide asparges med rejer og mousseline

FAQ

Hvordan skræller man hvide asparges?

Det er faktisk meget nemt. Tag en almindelig kartoffelskræller, og skræl de hvide asparges fra hovedet og ned mod roden. Du skal ikke skrælle hovedet - men start lige under det. Og skræl så hele vejen ned. Husk at gøre det hele vejen rundt, og der skal lidt mere af end man lige tror, så du undgår trælse trevler i munden under spisningen.

Skal bunden knækkes af hvide asparges?

Ja. Når du er færdig med at skrælle de fine asparges, knækker du forsigtigt det nederste af bunden af. Her kan du eventuelt koge lidt vand op sammen med de afknækkede bunde, tilsætte en lille smule salt, og koge en hurtig aspargesfond, som er god som bund til en hvid sovs med mælk eller fløde.

Hvorfor skal man skrælle hvide asparges?

Det er nødvendigt at skrælle de hvide asparges, fordi de har en skræl, der er både trådet og genstridig. Den hverken kan eller skal du spise. Så skræl aspargesene grundigt inden til tilberedning. Dette gælder ikke de grønne asparges, hvor du kan spise det hele.

Kan man fryse hvide asparges?

Du kan sagtens fryse hvide asparges, men så er det en god ide at skrælle dem først. De kan holde sig i 3-6 måneder på frost, men de mister lidt af smagen under nedfrysningen. Så det bedste er at nyde dem friske, men det er altså ikke umuligt at fryse dem.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Eva

    juni 05, 2024 at 6:13 pm

    Opskrift

    Svar
  2. Franz Zitz

    juni 01, 2024 at 12:41 pm

    Hvide aspargrs

    Svar
  3. Helen Bøgenæs

    maj 22, 2024 at 5:24 pm

    Følger med stor fornøjelse dine opskrifter og nyhedsbrev.

    Svar
  4. Vesna Svilar Dinić Holmsø

    april 30, 2024 at 5:08 pm

    Tak for alle dine opskrifter ! Du er bare sp god👏🫶

    Svar
  5. Steen Rasmussen

    april 24, 2024 at 8:30 am

    Fik en god asparges forret hvide kogte asparges med lidt hollandaise sauce og toppet med ristet rugbrødscrumble ristet i smør dejligt kuvertbrød.

    Svar
  6. Vibeke

    april 20, 2023 at 2:27 pm

    Ja I må godt trække på smilendet, men jeg kommer både lidt sukker og et skvæt eddike i vandet - lært i Tyskland, hvor man spiser tonsvis hvide asparges.

    Svar
  7. Lis

    april 30, 2021 at 11:43 am

    Jeg damper mine hvide asparges i en aspargesgryde. I det kogende let saltede vand kommer jeg lidt sukker.
    Kogetid er ca. 5-8 min alt efter hvor størrelsen af de hvide asparges.

    Svar
    • Evy

      juni 30, 2022 at 5:00 pm

      Hvorfor tilsætter du sukker

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required