Sikker opskrift på ribbensteg med sprøde svær i ovn. En nem fremgangsmåde med stegetid og tips, og ribbenstegen kan også laves i grill.
Ribbensteg udskæres af svinebryst, og er et relativt fedtholdigt stykke kød. Men fedtindholdet gør netop, at du kan stege stegen meget mør, og samtidig få helt sprøde svær.
Ja, det er faktisk næsten umuligt, at stege ribbenstegen tør. Uanset om det er i ovn eller grill.
I forhold til de sprøde svær, så er det gode trick blandt andet, at du hvert kvarter øser stegesky op over sværene.
Opskriften er beregnet til fire personer. God fornøjelse.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på ribbensteg
Ribbensteg med sprøde svær
Ingredienser
- 1,2 kg ribbensteg
- flagesalt
Fremgangsmåde
- Find en god ribbensteg hos din slagter. Tjek at sværene er skæret helt igennem - men pas på ikke at skære ned i kødet. Massér groft salt grundigt ned mellem sværene - så får du en mere sprød svær!
- Læg ribbenstegen i et ildfast fast, og kom en smule vand i bunden af fadet. Lidt mere hvis du skal bruge noget til sovs efterfølgende. Læg gerne stegen på en rist i fadet - men det er ikke nødvendigt.
- Sæt ribbenstegen ind i en kold ovn, og sæt ovnen til 225 grader varmluft. Nu skal den stå der og hygge sig i ca. halvanden time (90 minutter).
- Undervejs skal du nogle gange øse stegesky op over sværene. Husk at tilsætte lidt mere vand i bunden af fadet, hvis det er ved at koge væk. Jeg plejer at øse sky op på ribbenstegens svar hvert kvarter, og stopper et kvarters tid før stegen er færdig.
- Hvis ikke dine svær er blevet helt sprøde til sidst kan du give dem lidt grill. men hold øje med stegen - dine svær kan meget hurtigt blive sorte!!
- Lad gerne stegen hvile i 30 minutter inden udskæring - så når den at sætte sig.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Du kan lave ribbenstegen som pålæg til frokosten, og den er en af de billigste udskæringer.
Hvis du vil spise stegen til aftensmad kan du med fordel hælde lidt vand eller svinebouillon i bunden af fadet - det giver en god bund til sovs.
Skær stegen ud med en skarp kniv - den er nemlig MEGET mør!
Stegetid
Stegetid for ribbenstegen i ovn er cirka 1,5 time ved 225 grader varmluft.
Den præcise stegetid afhænger dig blandt andet af hvor tyk ribbenstegen er - og hvor meget din ovn varmer.
Kernetemperatur i ribbensteg
Kernetemperaturen i en ribbensteg skal være på cirka 70 grader.
I grillen
Du kan også lave ribbenstegen i enten gasgrill eller kuglegrill. Her er stegetiden den samme, men husk at holde temperaturen på ca. 225 grader.
I begge tilfælde skal du stege den ved indirekte varme.
Sovs til ribbensteg
Skyen fra ribbensteg er nem at lave om til en god opbagt sovs.
Smelt to spiseskefulde smør i en lille gryde, og pisk to spiseskefulde hvedemel i. Pisk derefter gradvist ca. 4 deciliter stegesky i opbagningen, og tilsæt lidt fløde.
Kom også et par spiseskefulde engelsk sauce i, og juster farven med lidt sovsekulør. Smag til med salt og peber.
Eller hæld skyen op i en kasserolle, tilsæt lidt fløde og ribsgele, og smag til med salt og peber.
Jævn den med lidt majsstivelse - og giv eventuelt sovsen lidt madkulør. Kan også smages til med lidt gastrik eller citronsaft.
Servér ribbensteg med kogte kartofler, sovs og en lækker salat.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Peter Sinding
Dine svar vekslet mellem 225 grader varmluft eller 210 grader alm. ovn - med samme steget. Det lyder godt nok specielt. Hvori består fejlen
Bjarne Søndergaard
225 gr. Varmluft. Det damper og vandet fordamper hurtig
Mogens Nielsen
Med denne opskrift får jeg altid sprød svær.
Hanne Steen
Har med jævne mellemrum forsøgt med alverdens gode, velmenende opskrifter, så sent som i går aftes. Samme bedrøvelige resultat. Gummiagtig svær. Så NU er vi enige om at det var sidste gang. “I gamle dage” blev der altid sprød svær, bare ind med den. Hulk-hulk. Mvh Hanne & Boye.
Holger Rørby Madsen
Hej Hanne
Tak for din tilbagemelding, og der skal da altid være sprødt svær.
Det ender det altid op med her, så jeg ved ikke lige hvad der er gået galt hos jer. Og ellers kan man jo altid lige give ribbenstegen en omgang under grillen til sidst.
Alt det bedste
Holger
claus josef dittrich
jeg har en elovn, en ALBA LINE, den har ingen varmluft. Hvordan steger jeg
så min ribbensteg?
Mette
Tusind tak for svar ????????
Mette
Hej, hvis jeg har en steg på 3 kg, skal jeg så forlænge stegetiden til det dobbelte?
Guffeliguf.dk
Hej Mette
Ja, så skal den have cirka dobbelt så lang tid.
Skulle sværen bliver for mørk, kan du dække dem med et stykke sølvpapir.
Men det burde ikke være noget problem.
God fornøjelse.
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Kirsa
Kan den ikke laves i almindelig ovn? Altså over/undervarme. Vores ovn er ikke fancy nok til at have varmluft.... :/ og hvilken temperatur skal den så stå på?
Guffeliguf.dk
Hej Kirsa
Jo da, det kan du sagtens. Skru temperaturen op på 210 grader, og så skal den have samme stegetid - altså cirka halvanden time. Og den bliver super fin. Varmluft er ikke nødvendigt for at lave en god steg.
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.