Du kan godt glæde dig til disse skønne rabarberbrud, der smager himmelsk godt.
Det er lette og luftige boller med rabarber og marcipan, og de ret nemme at bage. Med en god balance mellem de syrlige rabarber og lidt mere søde bagværk.
Rabarberbollerne sættes tæt i en bradepande, hvor de så vokser sammen under afbagningen i ovnen. Derefter brydes de fra hinanden, og derfra navnet på dette fantastiske bagværk.
Du får 12 stk. ud af opskriften, og dem kan du nyde med et lag smør - eller blot spise dem, som de er. de er et hit hos både små og store.
Indhold

Rabarberbrud
Ingredienser
- 125 g rabarber - i små tern
- 20 g sukker
- 2 dl mælk - lun
- 30 g sukker
- 1 æg
- 30 g gær
- 400 g hvedemel
- 75 g smør - blødt
- 60 g marcipan - i små tern
- 1 tsk salt - ca. 5 gram
- 1 æg - sammenpisket
- perlesukker
- hasselnøddeflager
Fremgangsmåde
- Skær rabarber i små tern og vend dem med sukker. Lad det stå og trække mens du laver dejen.
- Rør lunken mælk sammen med sukker, æg og gær.
- Tilsæt hvedemel og kør dejen på røremaskine med påmonteret dejkrog i ca. 8 minutter.
- Kom blødt smør ved sammen med marcipan i tern og salt. Kom også rabarberstykkerne i. Kør dejen i yderligere 2-3 minutter indtil den er samlet.
- Drys lidt på køkkenbordet og tag dejen ud på bordet. Virk hurtigt dejen op og læg den tilbage i skålen. Hæves under viskestykke i ca. 30 minutter.
- Tag dejen op, men ælt ikke yderligere! Vej stykker af dej af på 80 gram, som trilles til boller.
- Lægges i en bradepande med bagepapir. Brug gerne en bradepande på ca. 30 gange 20 centimeter. Lægges nogenlunde tæt uden at røre hinanden, men de vokser sammen under bagning. Læg viskestykke over, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Pensles med sammenpisket æg og drysses med perlesukker og hasselnøddeflager.
- Bages på næstnederste rille ved 200 grader over- og undervarme i ca. 20 minutter. De skal have en flot og afbagt kulør.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Billeder
Her får du nogle billeder fra min bagning af rabarberbrudene:
Tips
De færdigbagte rabarberbrud køles af på en rist, hvorefter de kan brydes fra hinanden.
Du kan sagtens fryse dem ned, men lad dem køle af først. Derefter kommes de fryseposer og i fryseren. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
Gulerodsboller
Verdens bedste rabarberkage
Hjemmebagte boller med smør
Rabarbercrumble
Fødselsdagsboller
Verdens bedste rosinboller
FAQ
Du kan sagtens fryse rabarberbrud ned. Tø dem gerne op ved stuetemperatur, og de er blandt andet meget lækre i en madpakke.
Man kan godt lave rabarberbrud uden marcipan, men marcipanen giver smag til brødene. Men det er muligt at lave dem uden. Tilsæt så i stedet en spiseskefuld sukker mere til dejen.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Vibeke Gripping
Ulrik Nedergaard
Hvornår skal rabarberne blandes i dejen ? Det fremgår ikke rigtigt af opskriften.
Holger Rørby Madsen
Hej Ulrik
Tak for det - og det har du da ret i. Jeg har opdateret den - og rabarberne kommes i dejen til sidst under æltningen.
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger
Lone Mathilde Marie Jørgensen
Dejligt med opskrifter med rabarber. De begynder at komme frem nu. Først i butikker, senere ude i haven. De første spæde rabarber er altid de bedste. De er ustyrlig lækre i bagværk. Tak for dejlige opskrifter. Overvejer at blive medlem,så kan jeg få mulighed for at gemme mine favorit opskrifter, så jeg ikke skal lede hver gang efter dem. Hilsen fra et solbeskinnet Nordjylland 😊🌞
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger denne opskrift. Kom meget gerne med din mening om de lækre rabarberbrud her.