• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød › Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med rabarberbrud.
Lækre og luftige rabarberbrud, der er fantastisk boller bagt med rabarber og marcipan. Bollerne brydes fra hinanden efter bagning. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  8. maj 2025 - Udgivet:  8. maj 2025

Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Rabarberbrud
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Tips
Gå til opskrift

Du kan godt glæde dig til disse skønne rabarberbrud, der smager himmelsk godt.

Det er lette og luftige boller med rabarber og marcipan, og de ret nemme at bage. Med en god balance mellem de syrlige rabarber og lidt mere søde bagværk.

Rabarberbollerne sættes tæt i en bradepande, hvor de så vokser sammen under afbagningen i ovnen. Derefter brydes de fra hinanden, og derfra navnet på dette fantastiske bagværk.

Du får 12 stk. ud af opskriften, og dem kan du nyde med et lag smør - eller blot spise dem, som de er. de er et hit hos både små og store.

Se også disse opskrifter:

  • Gulerodsboller
  • Rosinboller
  • Hjemmebagte boller

Opskrift

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud

Få den nemme opskrift på rabarberbrud. Her får du luftige boller med rabarber, der bages i en bradepande og derefter brydes fra hinanden.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetBrød
Arbejdstid: 30 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 50 minutter minutter
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 125 g rabarber - i små tern
  • 20 g sukker

Dej

  • 2 dl mælk - lun
  • 30 g sukker
  • 1 æg
  • 30 g gær
  • 400 g hvedemel
  • 75 g smør - blødt
  • 60 g marcipan - i små tern
  • 1 tsk salt - ca. 5 gram

Pynt

  • 1 æg - sammenpisket
  • perlesukker
  • hasselnøddeflager
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Skær rabarber i små tern og vend dem med sukker. Lad det stå og trække mens du laver dejen.
    rabarbertern vendes med sukker
  • Rør lunken mælk sammen med sukker, æg og gær.
  • Tilsæt hvedemel og kør dejen på røremaskine med påmonteret dejkrog i ca. 8 minutter.
  • Kom blødt smør ved sammen med marcipan i tern og salt. Kør dejen i yderligere 2-3 minutter indtil den er samlet.
  • Drys lidt på køkkenbordet og tag dejen ud på bordet. Virk hurtigt dejen op, og læg den tilbage i skålen. Hæves under viskestykke i ca. 30 minutter.
  • Tag dejen op, men ælt ikke yderligere! Vej stykker af dej af på 80 gram, som trilles til boller.
  • Lægges i en bradepande med bagepapir. Brug gerne en bradepande på ca. 30 gange 20 centimeter. Lægges nogenlunde tæt uden at røre hinanden, men de vokser sammen under bagning. Læg viskestykke over, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
    rabarberbrud klar til bagning
  • Pensles med sammenpisket æg og drysses med perlesukker og hasselnøddeflager.
  • Bages på næstnederste rille ved 200 grader over- og undervarme i ca. 20 minutter. De skal have en flot og afbagt kulør.
    de færdigbagte rabarberbrud

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
235
% Daglig værdi*
Fedt
 
8
g
12
%
Mættet fedt
 
4
g
25
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
3
g
Kolesterol
 
43
mg
14
%
Natrium
 
254
mg
11
%
Kalium
 
131
mg
4
%
Kulhydrater
 
35
g
12
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
8
g
9
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
234
IU
5
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
44
mg
4
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte rabarberbrud køles af på en rist, hvorefter de kan brydes fra hinanden.

Du kan sagtens fryse dem ned, men lad dem køle af først. Derefter kommes de fryseposer og i fryseren. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    maj 08, 2025 at 8:04 pm

    Tak fordi du bruger denne opskrift. Kom meget gerne med din mening om de lækre rabarberbrud her.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Billede med sej fisk.

Sej - fakta og opskrifter med mørksej og lyssej

Billede med ginger beer.

Ginger beer - en drik med mange år på bagen

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required