Du kan godt glæde dig til disse skønne rabarberbrud, der smager himmelsk godt.
Det er lette og luftige boller med rabarber og marcipan, og de ret nemme at bage. Med en god balance mellem de syrlige rabarber og lidt mere søde bagværk.
Rabarberbollerne sættes tæt i en bradepande, hvor de så vokser sammen under afbagningen i ovnen. Derefter brydes de fra hinanden, og derfra navnet på dette fantastiske bagværk.
Du får 12 stk. ud af opskriften, og dem kan du nyde med et lag smør - eller blot spise dem, som de er. de er et hit hos både små og store.
Se også disse opskrifter:
Opskrift
Rabarberbrud
Ingredienser
- 125 g rabarber - i små tern
- 20 g sukker
Dej
- 2 dl mælk - lun
- 30 g sukker
- 1 æg
- 30 g gær
- 400 g hvedemel
- 75 g smør - blødt
- 60 g marcipan - i små tern
- 1 tsk salt - ca. 5 gram
Pynt
- 1 æg - sammenpisket
- perlesukker
- hasselnøddeflager
Fremgangsmåde
- Skær rabarber i små tern og vend dem med sukker. Lad det stå og trække mens du laver dejen.
- Rør lunken mælk sammen med sukker, æg og gær.
- Tilsæt hvedemel og kør dejen på røremaskine med påmonteret dejkrog i ca. 8 minutter.
- Kom blødt smør ved sammen med marcipan i tern og salt. Kør dejen i yderligere 2-3 minutter indtil den er samlet.
- Drys lidt på køkkenbordet og tag dejen ud på bordet. Virk hurtigt dejen op, og læg den tilbage i skålen. Hæves under viskestykke i ca. 30 minutter.
- Tag dejen op, men ælt ikke yderligere! Vej stykker af dej af på 80 gram, som trilles til boller.
- Lægges i en bradepande med bagepapir. Brug gerne en bradepande på ca. 30 gange 20 centimeter. Lægges nogenlunde tæt uden at røre hinanden, men de vokser sammen under bagning. Læg viskestykke over, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Pensles med sammenpisket æg og drysses med perlesukker og hasselnøddeflager.
- Bages på næstnederste rille ved 200 grader over- og undervarme i ca. 20 minutter. De skal have en flot og afbagt kulør.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte rabarberbrud køles af på en rist, hvorefter de kan brydes fra hinanden.
Du kan sagtens fryse dem ned, men lad dem køle af først. Derefter kommes de fryseposer og i fryseren. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger denne opskrift. Kom meget gerne med din mening om de lækre rabarberbrud her.