Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Rabarberbrud

Rabarberbrud (skønne boller med rabarber og marcipan)

Billede med rabarberbrud.
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
108
SHARES
FacebookMessenger108PinterestEmailSMS
Indhold
  • Rabarberbrud
  • Opskrift på rabarberbrud
  • Billeder
  • Tips
  • Verdens bedste gulerodsboller
  • Verdens bedste rabarberkage
  • Hjemmebagte boller
  • Rabarbercrumble
  • Fødselsdagsboller
  • Verdens bedste rosinboller
  • FAQ
  • Kommentarer

Rabarberbrud

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet hævetid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 50 minutter min
Få den nemme opskrift på rabarberbrud. Her får du luftige boller med rabarber, der bages i en bradepande og derefter brydes fra hinanden.
Antal: 12 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk

Ingredienser

  • 125 g rabarber i små tern
  • 20 g sukker
Dej
  • 2 dl mælk lun
  • 30 g sukker
  • 1 æg
  • 30 g gær
  • 400 g hvedemel
  • 75 g smør blødt
  • 60 g marcipan i små tern
  • 1 tsk salt ca. 5 gram
Pynt
  • 1 æg sammenpisket
  • perlesukker
  • hasselnøddeflager
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde

  1. Skær rabarber i små tern og vend dem med sukker. Lad det stå og trække mens du laver dejen.
  2. Rør lunken mælk sammen med sukker, æg og gær.
  3. Tilsæt hvedemel og kør dejen på røremaskine med påmonteret dejkrog i ca. 8 minutter.
  4. Kom blødt smør ved sammen med marcipan i tern og salt. Kom også rabarberstykkerne i. Kør dejen i yderligere 2-3 minutter indtil den er samlet.
  5. Drys lidt på køkkenbordet og tag dejen ud på bordet. Virk hurtigt dejen op og læg den tilbage i skålen. Hæves under viskestykke i ca. 30 minutter.
  6. Tag dejen op, men ælt ikke yderligere! Vej stykker af dej af på 80 gram, som trilles til boller.
  7. Lægges i en bradepande med bagepapir. Brug gerne en bradepande på ca. 30 gange 20 centimeter. Lægges nogenlunde tæt uden at røre hinanden, men de vokser sammen under bagning. Læg viskestykke over, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
  8. Pensles med sammenpisket æg og drysses med perlesukker og hasselnøddeflager.
  9. Bages på næstnederste rille ved 200 grader over- og undervarme i ca. 20 minutter. De skal have en flot og afbagt kulør.

Næringsindhold

Kalorier235kcalKulhydrater35gProtein6gFedt8gMættet fedt4gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.2gKolesterol43mgNatrium254mgKalium131mgKostfibre1gSukker8gVitamin A234IUVitamin C1mgCalcium44mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på rabarberbrud

Du kan godt glæde dig til disse skønne rabarberbrud, der smager himmelsk godt.

Det er lette og luftige boller med rabarber og marcipan, og de ret nemme at bage. Med en god balance mellem de syrlige rabarber og lidt mere søde bagværk.

Rabarberbollerne sættes tæt i en bradepande, hvor de så vokser sammen under afbagningen i ovnen. Derefter brydes de fra hinanden, og derfra navnet på dette fantastiske bagværk.

Du får 12 stk. ud af opskriften, og dem kan du nyde med et lag smør - eller blot spise dem, som de er. de er et hit hos både små og store.

Billeder

Her får du nogle billeder fra min bagning af rabarberbrudene:

rabarbertern vendes med sukker
dejen virkes op inden hævning
rabarberbrud klar til bagning
de færdigbagte rabarberbrud

Tips

De færdigbagte rabarberbrud køles af på en rist, hvorefter de kan brydes fra hinanden.

Du kan sagtens fryse dem ned, men lad dem køle af først. Derefter kommes de fryseposer og i fryseren. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Verdens bedste gulerodsboller

4.8 fra 223 stemmer
Opskrift på nemme og luftige gulerodsboller. Du kan også se, hvordan du laver den grove, koldhævede og sunde udgave af boller med gulerod.
Gå til opskrift
Billede af gulerodsboller.

Verdens bedste rabarberkage

4.7 fra 172 stemmer
Få min bedste opskrift på rabarberkage, der laves med en hurtig og luftig dej, som tilføres friske rabarberstykker med sukker og kanel.
Gå til opskrift
et billede med rabarberkage

Hjemmebagte boller

4.8 fra 668 stemmer
Få min bedste opskrift på hjemmebagte boller. Bollerne er nemme at bage, bløde, lige så lækre som hos bageren og fryseegnet.
Gå til opskrift
Billede af boller.

Rabarbercrumble

4.8 fra 215 stemmer
Opskrift på rabarbercrumble, der er en lækker crumble med friske eller frosne rabarber. Den nemme kage er med rabarber, smuldredej og havregryn.
Gå til opskrift
billede med rabarbercrumble

Fødselsdagsboller

4.7 fra 702 stemmer
Opskrift på klassiske fødselsdagsboller, der er lette, luftige og nemme at lave. Perfekte til enhver festlig anledning eller hverdag.
Gå til opskrift
billede med fødselsdagsboller

Verdens bedste rosinboller

4.8 fra 46 stemmer
Nemme og luftige rosinboller. Få min opskrift på de bedste boller med masser af rosiner, der smager så englene synger. Fryseegnet.
Gå til opskrift
billederesultat for rosinboller

FAQ

Kan man fryse rabarberbrud?

Du kan sagtens fryse rabarberbrud ned. Tø dem gerne op ved stuetemperatur, og de er blandt andet meget lækre i en madpakke.

Kan jeg bage rabarberbrud uden marcipan?

Man kan godt lave rabarberbrud uden marcipan, men marcipanen giver smag til brødene. Men det er muligt at lave dem uden. Tilsæt så i stedet en spiseskefuld sukker mere til dejen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibeke Gripping skriver

    juni 16, 2025 at 9:37 am

    Svar
  2. Ulrik Nedergaard skriver

    maj 23, 2025 at 3:02 pm

    Hvornår skal rabarberne blandes i dejen ? Det fremgår ikke rigtigt af opskriften.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 23, 2025 at 3:20 pm

      Hej Ulrik
      Tak for det - og det har du da ret i. Jeg har opdateret den - og rabarberne kommes i dejen til sidst under æltningen.
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Lone Mathilde Marie Jørgensen skriver

    maj 12, 2025 at 10:42 am

    Dejligt med opskrifter med rabarber. De begynder at komme frem nu. Først i butikker, senere ude i haven. De første spæde rabarber er altid de bedste. De er ustyrlig lækre i bagværk. Tak for dejlige opskrifter. Overvejer at blive medlem,så kan jeg få mulighed for at gemme mine favorit opskrifter, så jeg ikke skal lede hver gang efter dem. Hilsen fra et solbeskinnet Nordjylland 😊🌞

    Svar
  4. Holger Rørby Madsen skriver

    maj 08, 2025 at 8:04 pm

    Tak fordi du bruger denne opskrift. Kom meget gerne med din mening om de lækre rabarberbrud her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required