Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Polentafritter med Grana Padano og pesto

Polentafritter med Grana Padano og pesto

Polentafritter m Grana Padano
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS

Polentafritter er knasende sprøde med en dejlig smag af majs. Her er en opskrift med rustik oreganopesto og masser af god Grana Padano-ost.

Polentafritter er sprøde og velsmagende, alletiders som snacks eller til en god, italiensk simreret.

Der er to skridt i processen: Først koger man en grød af majsgryn, polenta, som skal på køl for at stivne. Derefter skæres fritterne ud, krydres og bages i ovnen.

Jeg koger majsgrynene i en bouillon og vender fintrevet krydderier og Grana Padano i, før polentaen stilles på køl. Det giver en skøn smag, og konsistens.

Tip: Du kan bruge forkogt majsmel til at lave polenta. Her skal grøden kun koges i 10 minutter.

Se også disse opskrifter:

  • Spaghetti bolognese med Grana Padano
  • Pasta med hvidvin, kylling og Grana Padano
  • Italiensk bryllupssuppe med kødboller

Bemærk: Denne opskrift er sponsoreret af Grana Padano, men udviklet af Madens Verden.

Opskrift på polentafritter med oreganopesto

Polentafritter med Grana Padano og pesto

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 10 minutter min
Køletid: 2 timer t
Samlet tid: 3 timer t 25 minutter min
Polentafritter er knasende sprøde med en dejlig smag af majs. Her er en opskrift med rustik oreganopesto og masser af god Grana Padano-ost.
Antal: 4 personer
Ret: Snack
Køkken: Italiensk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Polenta
  • 250 g majsgryn
  • 1 l vand
  • 1-2 bouillonterning (hønse- eller grøntsagsbouillon)
  • 50 g Grana Padano (fintrevet)
  • 2 spsk smør
  • salt og friskkværnet peber
Polentafritter
  • 1 polenta
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl Grana Padano (i flager)
  • flagesalt
  • krydderier (efter eget valg)
Oreganopesto
  • 1 håndfuld oregano (frisk)
  • 0,5 dl persille
  • 0,5 dl cashewnødder
  • 1 dl Grana Padano
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Polenta
  1. Bring vandet i kog og opblød bouillonterningen i det. Tilsæt majsgryn og rør rundt, til grøden begynder at stivne. Skru ned til lav varme og lad grøden simre i 40 minutter. Rør af og til, så det ikke brænder på.
  2. Tag gryden af varmen. Riv Grana Padanoen fint og hæld osten i grøden sammen med 2 spsk. smør. Rær godt rundt og smag til med salt og peber.
  3. Smør et fad med olie, hæld polentaen i fadet og glat med en ske. Kom film over, og sæt den i køleskabet i to timer.
Polentafritter
  1. Hæld den stivnede grød ud på køkkenbordet eller et stort spækbræt. Skær fritterne ud - max 1 cm. i diameter - og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  2. Pensl dem med olie, drys med flagesalt og krydderier, hvis du ønsker det.
  3. Bages ca. en halv time ved 200 grader varmluft. Efter et kvarter, tager du dem ud og vender dem, pensler den anden side med olie og drysser med salt.
Oreganopesto
  1. Skyl oreganobladene og persillen. Kom dem i en minihakker sammen med cashewnødder, citronskal, citronsaft, olivenolie, revet Grana Padano-ost samt lidt salt og peber.
  2. Hak det hele men sørg for at stoppe, inden det er blevet helt cremet. Der må gerne være lidt konsistens at tygge på. Smag til og tilsæt eventuelt mere citronsaft- eller skal.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip

Det er også lækkert at friturestege polentafritterne lige som med pommes frites, men man undgår noget en del fedt ved at bage dem i stedet.

Du kan servere fritterne med alle former for pesto, for eksempel den klassiske basilikumspesto.

De er også gode til creme fraichedip, kryddermayonnaiser og hummus - det afgør du selv. Uanset, hvad du vælger, skulle du prøve at lave polentafritter, for de er virkelig lækre.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required