• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Polentafritter med Grana Padano og pesto

Polentafritter med Grana Padano og pesto

Polentafritter m Grana Padano
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  12. oktober 2021

Indhold

  1. Polentafritter er knasende sprøde med en dejlig smag af majs. Her er en opskrift med rustik oreganopesto og masser af god Grana Padano-ost.
  2. Opskrift på polentafritter med oreganopesto
  3. Polentafritter med Grana Padano og pesto
  4. Tip

Polentafritter er knasende sprøde med en dejlig smag af majs. Her er en opskrift med rustik oreganopesto og masser af god Grana Padano-ost.

Polentafritter er sprøde og velsmagende, alletiders som snacks eller til en god, italiensk simreret.

Der er to skridt i processen: Først koger man en grød af majsgryn, polenta, som skal på køl for at stivne. Derefter skæres fritterne ud, krydres og bages i ovnen.

Jeg koger majsgrynene i en bouillon og vender fintrevet krydderier og Grana Padano i, før polentaen stilles på køl. Det giver en skøn smag, og konsistens.

Tip: Du kan bruge forkogt majsmel til at lave polenta. Her skal grøden kun koges i 10 minutter.

Se også disse opskrifter:

  • Spaghetti bolognese med Grana Padano
  • Pasta med hvidvin, kylling og Grana Padano
  • Italiensk bryllupssuppe med kødboller

Bemærk: Denne opskrift er sponsoreret af Grana Padano, men udviklet af Madens Verden.

Opskrift på polentafritter med oreganopesto

Polentafritter m Grana Padano
Karen SenecaKaren Seneca

Polentafritter med Grana Padano og pesto

5 fra 3 stemmer
Polentafritter er knasende sprøde med en dejlig smag af majs. Her er en opskrift med rustik oreganopesto og masser af god Grana Padano-ost.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 10 minutter min
Køletid 2 timer t
Samlet tid 3 timer t 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Snack
Køkken: Italiensk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Polenta
  • 250 g majsgryn
  • 1 l vand
  • 1-2 bouillonterning - hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 50 g Grana Padano - fintrevet
  • 2 spsk smør
  • salt og friskkværnet peber
Polentafritter
  • 1 polenta
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl Grana Padano - i flager
  • flagesalt
  • krydderier - efter eget valg
Oreganopesto
  • 1 håndfuld oregano - frisk
  • 0,5 dl persille
  • 0,5 dl cashewnødder
  • 1 dl Grana Padano
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

Polenta
  1. Bring vandet i kog og opblød bouillonterningen i det. Tilsæt majsgryn og rør rundt, til grøden begynder at stivne. Skru ned til lav varme og lad grøden simre i 40 minutter. Rør af og til, så det ikke brænder på.
  2. Tag gryden af varmen. Riv Grana Padanoen fint og hæld osten i grøden sammen med 2 spsk. smør. Rær godt rundt og smag til med salt og peber.
  3. Smør et fad med olie, hæld polentaen i fadet og glat med en ske. Kom film over, og sæt den i køleskabet i to timer.
Polentafritter
  1. Hæld den stivnede grød ud på køkkenbordet eller et stort spækbræt. Skær fritterne ud - max 1 cm. i diameter - og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  2. Pensl dem med olie, drys med flagesalt og krydderier, hvis du ønsker det.
  3. Bages ca. en halv time ved 200 grader varmluft. Efter et kvarter, tager du dem ud og vender dem, pensler den anden side med olie og drysser med salt.
Oreganopesto
  1. Skyl oreganobladene og persillen. Kom dem i en minihakker sammen med cashewnødder, citronskal, citronsaft, olivenolie, revet Grana Padano-ost samt lidt salt og peber.
  2. Hak det hele men sørg for at stoppe, inden det er blevet helt cremet. Der må gerne være lidt konsistens at tygge på. Smag til og tilsæt eventuelt mere citronsaft- eller skal.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Det er også lækkert at friturestege polentafritterne lige som med pommes frites, men man undgår noget en del fedt ved at bage dem i stedet.

Du kan servere fritterne med alle former for pesto, for eksempel den klassiske basilikumspesto.

De er også gode til creme fraichedip, kryddermayonnaiser og hummus - det afgør du selv. Uanset, hvad du vælger, skulle du prøve at lave polentafritter, for de er virkelig lækre.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required