Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sovs og sauce › Pisket smør

Pisket smør (sådan laver du luftigt smør som på restaurant)

billede med pisket smør
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMS
Indhold
  • Pisket smør
  • Opskrift på pisket smør
  • Servering
  • Kommentarer

Pisket smør

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 5 minutter min
Samlet tid: 10 minutter min
Få min nemme opskrift på pisket smør. Det cremede og luftige smør er som du kender det fra en restaurant, og det er meget nemt at lave selv.
Antal: 8 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g smør blødt
  • 2 spsk kærnemælk
  • flagesalt

Fremgangsmåde

  1. Til pisket smør anvendes meget blødt smør, som tages ud af køleskabet en time før brug. Så er det tilpas blødt.
  2. Kom det bløde smør i en skål.
  3. Pisk smørret luftigt og cremet. Det tager 4-5 minutter. Du vil kunne se det piskede smør blive mere lyst og hvidligt, og sådan skal det være.
  4. Pisk derefter gradvist kærnemælk i sammen med flagesalt. Der kan som sagt også piskes lidt finthakkede krydderurter i.

Næringsindhold

Kalorier182kcalKulhydrater0.2gProtein0.3gFedt20gMættet fedt13gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt1gKolesterol54mgNatrium455mgKalium11mgSukker0.2gVitamin A631IUCalcium10mgJern0.01mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på pisket smør

Pisket smør bliver ofte serveret til brød på restauranterne, og det er både lækkert og nemt at lave derhjemme.

Faktisk skal du kun bruge smør, lidt kærnemælk og flagesalt, og så er det ellers bare at piske løs indtil smørret er luftigt og cremet.

Husk at tage smørret ud af køleskabet en time før du går i gang, for så har smørret den rette blødhed.

Dette er en klassiske version, men der kan også tilsættes lidt finthakkede krydderurter som persille, timian eller rosmarin. Fintrevet hvidløg er også godt i det luftige smør.

Brug det til brød, men det piskede smør er også fremragende til alt fra bøffer til bagekartofler og meget andet. Der er nok til 8 personer her. God fornøjelse.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Persillesmør
  • Hvidløgssmør
  • Bearnaisesmør

Servering

Det piskede smør serveres straks, og det er perfekt til hjemmebagt brød som ciabatta, flutes og lignende.

Bruger du ikke det hele med det samme, så kan det holde sig på køl i op til et par uger. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    december 09, 2024 at 4:01 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening her.

    Svar

Mere inspiration

  • billede med peberrodscreme peberodsdressing
    Peberrodscreme (den bedste opskrift på peberrodsdressing)
  • billede med sauce jus
    Sauce jus (nem opskrift på den klassiske au jus)
  • billede med peberrodssauce
    Peberrodssauce (nem opskrift på sovs med peberrod)
  • Solbær barbecuesauce
    Solbær barbecuesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required