Indhold
Pisket smør
Fremgangsmåde
- Til pisket smør anvendes 200 g smør (meget blødt) som tages ud af køleskabet en time før brug. Så er det tilpas blødt.
- Kom det bløde smør i en skål.
- Pisk smørret luftigt og cremet. Det tager 4-5 minutter. Du vil kunne se det piskede smør blive mere lyst og hvidligt, og sådan skal det være.
- Pisk derefter gradvist 2 spsk kærnemælk i sammen med flagesalt. Der kan som sagt også piskes lidt finthakkede krydderurter i.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på pisket smør
Pisket smør bliver ofte serveret til brød på restauranterne, og det er både lækkert og nemt at lave derhjemme.
Faktisk skal du kun bruge smør, lidt kærnemælk og flagesalt, og så er det ellers bare at piske løs indtil smørret er luftigt og cremet.
Husk at tage smørret ud af køleskabet en time før du går i gang, for så har smørret den rette blødhed.
Dette er en klassiske version, men der kan også tilsættes lidt finthakkede krydderurter som persille, timian eller rosmarin. Fintrevet hvidløg er også godt i det luftige smør.
Brug det til brød, men det piskede smør er også fremragende til alt fra bøffer til bagekartofler og meget andet. Der er nok til 8 personer her. God fornøjelse.
Se også mine populære opskrifter på:
Servering
Det piskede smør serveres straks, og det er perfekt til hjemmebagt brød som ciabatta, flutes og lignende.
Bruger du ikke det hele med det samme, så kan det holde sig på køl i op til et par uger. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening her.