Pastasalat er en populær salat med masser af pasta og grønt. Her er min opskrift på en nem og fyldig salat med pasta, bacon og peberfrugt.
Denne pastasalat er den klassiske opskrift, der er velsmagende og nem at lave.
Pastasalaten laves med masser af pasta, grøntsager og en en sprød bacon. Det klæder nemlig pastaen super godt.
Her har jeg anvendt peberfrugt, rødløg og ærter, men du kan sådan set selv afgøre, hvad du ønsker i salaten.
Det er med andre ord en god og nem basisopskrift på pastasalat, som du kan bruge som tilbehør - eller servere som hovedret med masser af brød til. Gerne hjemmebagt ciabatta eller focaccia.
Jeg foretrækker i øvrigt pastaskruer, men andre pastatyper som eks. pastapenne eller pastarør er også fine.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på nem pastasalat
Pastasalat
Ingredienser
- 400 g pasta - jeg anvender pastaskruer til min pastasalat
- 250 g bacon - i skiver, skåret i mindre stykker
- 150 g ærter - er det frosne, dampes de 1 minut
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 1 rødløg - i tynde både
- 4 spsk olivenolie
- 1 citron - friskpresset saft af en halv citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Pasta koges som anvist på pakken, men husk at italienerne aldrig koger deres pasta længere end at pastaen stadig har lidt bid. Det, som de kalder al dente.
- Lad pastaen dryppe af. Den må også gerne blive kold.
- Bacon skæres i mindre stykker, der steges sprøde på en pande. Dryppes af på køkkenrulle.
- Imens gør du grøntsagerne klar som anvist under ingredienslisten. Mængden af de enkelte ingredienser er vejledende, så du kan bruge så meget af hver grøntsag, som du nu synes. Du får stadig en himmelsk god pastasalat.
- Kom den afdryppede pasta ned i en stor skål sammen med alle bacon og grøntsager.
- Kom olivenolie og friskpresset citronsaft ved.
- Vend din pastasalat forsigtigt sammen, og smag til med lidt salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Servering
Du kan servere den færdige pastasalat med det samme, men du kan sagtens også lave den flere timer i forvejen.
Er der rester tilbage, ja så er en kold pastasalat altså også god i en madpakke dagen efter. Husk bare, at du hurtigt skal stille salaten på køl.
Pastasalat med sød chilisauce
Pastasalat med sød chilisauce lyder måske som en lidt underlig kombination, men det smager faktisk forrygende godt, og her er en populær variant af pastasalaten.
Her får du en lækker pastasalat med grøntsager, der altså til sidst vendes med en sød chilisauce.
Pastasalaten er ikke chilistærk, så du kan sagtens servere den for børn. Brug den som tilbehør til eks. laks og kylling. Eller en let vegetarisk ret til aftensmad. Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
300 gram pasta - gerne farfalle (sommerfugle)
1 spiseske olivenolie
1 rødløg - finthakket
4 stængler bladselleri - skåret i meget tynde skiver
1 rød peberfrugt - i små tern
4 spiseske sød chilisauce
2 spiseske purløg - hakket
2 spiseske sesamfrø - ristes på panden
- Til pastasalat med sød chilisauce starter du med, at koge pastaen som anvist på posen. Tilsæt salt til vandet. Kog dog kun pasta al dente, altså så den stadig har lidt bid.
- Lad den kogte pasta dryppe af, og vend den derefter straks med lidt olivenolie.
- Gør grøntsagerne klar som beskrevet.
- Kom pasta og grøntsager i en stor skål, og vend sammen med sød chilisauce og purløg.
- Anret pastasalaten smukt i et passende fad, og drys de ristede sesamfrø over.
Den færdige pastasalat med sød chilisauce serveres straks.
Pastasalaten passer som sagt perfekt til ovnbagt laks og stegt kylling.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: