Påskekager, hjemmelavede påskeæg og påskeboller - se vores opskrifter på lækre sager, som du og din familie kan lave i påskeferien.
Påskekager, påskebrød og påskeæg er dejlige at lave i ferien, for vi er mange lækkersultne mennesker, som gerne vil have noget sødt efter den traditionelle påskefrokost.
Her får du et udvalg af bagværk og chokolade, som passer til fridagene, hvor vi ofte samles med familien. Der er lidt for enhver smag, fra italienske påskebrød til søde kager, der ligner små kyllinger.
Påskekage
Vi starter med en dejlig påskekage pyntet med påskegul frosting og påskeæg. Kagen er let og luftig og nem at bage.

Påskekage med gul frosting og påskeæg
Kyllinger al la Kajkage
Disse små kyllinger er simpelthen så fine som påskekager til et kaffebord under højtiden. Opskriften ligner de traditionelle Kaj-kagers med kagecreme, marcipan og flødeskum.
Påskekyllinger - flotte og gule kager a la Kaj kage
Muffins med små påskeæg
Disse påskemuffins er elegante at se på, og smager skønt. I kan selvfølgelig pynte dem, som I vil.
Smagen er jo lige god, om der er påskekyllinger, små æg eller børnene har fået lov at gå amok med krymmel.
Påskekage med citronfromage
Her kan du lave en kage med citronfromage som fyld. Øverst er der gele, som du kan pynte lige så meget, som du vil.
Kagen er inspireret af cheesecakes, så du har en bund af Digestive-kiks, mandelsplinter, som er karamelliseret i smør. En rigtig lækkerbisken.
Kage med citronfromage og sprød kiksebund
Påskereder af chokolade
Det er ikke påskekager, for du slipper for bagningen her, men stadig er det en fin anretning til kaffen.
Det er let af lave de små påskereder i chokolade blandet med kokos og hakkede mandler.
Chokoladereder - påskereder med små æg
Hjemmelavede marcipanæg
Her er to opskrifter på hjemmelavede marcipanæg, henholdsvis med lakrids og karamelliserede nødder.
Pak dem ind i cellofan med en gul sløjfe, så har du en fin værtinde/vært-gave.
Hjemmelavede påskeæg med marcipan
Italienske påskeboller med æg
Når det er påske i Italien, vil du ofte få serveret disse skønne boller med farvede æg i midten. Det ser flot ud, og så smager de godt til for eksempel ost.
Italienske påskebrød med farvet æg
Engelske påskeboller
Hot cross buns er englændernes svar på påskeboller. Bollerne er krydret med kardemomme, kanel og nelliker, og så dryppes de med hjemmelavet sirup, når de er kommet ud af ovnen.
Korset i midten symboliserer Jesus' død, og bollerne spises langfredag.
Hot cross buns - engelske påskeboller
Citronmåne-muffins
Her er grundopskriften på citronmuffins med gul glasur. Så kan du selv vælge pynt, om det skal være små chokoladeharer, lakridsæg eller chokolade.
Du kan også vælge at bage en stor citronmåne i stedet for muffins.
Citronmåne muffins (nem opskrift med citronglasur)
Citrontærte med chokolade
Syrlig citron og bitter, mørk chokolade er en skøn smagskombination. Her i en tærte med den påskegule farve.
Citrontærte opskrift med mørk chokoladeganache
Rigtig god påske!
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: