• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Påskekager og brød - opskrifter til påskeferien

Påskekager og brød - opskrifter til påskeferien

Påskekager
Del gerne:
8
SHARES
FacebookMessenger8PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  6. oktober 2024 - Udgivet:  2. april 2023

Påskekager, hjemmelavede påskeæg og påskeboller - se vores opskrifter på lækre sager, som du og din familie kan lave i påskeferien.

Påskekager, påskebrød og påskeæg er dejlige at lave i ferien, for vi er mange lækkersultne mennesker, som gerne vil have noget sødt efter den traditionelle påskefrokost.

Her får du et udvalg af bagværk og chokolade, som passer til fridagene, hvor vi ofte samles med familien. Der er lidt for enhver smag, fra italienske påskebrød til søde kager, der ligner små kyllinger.

Påskekage

Vi starter med en dejlig påskekage pyntet med påskegul frosting og påskeæg. Kagen er let og luftig og nem at bage.

Påskekage

Påskekage med gul frosting og påskeæg

Kyllinger al la Kajkage

Disse små kyllinger er simpelthen så fine som påskekager til et kaffebord under højtiden. Opskriften ligner de traditionelle Kaj-kagers med kagecreme, marcipan og flødeskum.

påskekyllinger a la Kaj kage

Påskekyllinger - flotte og gule kager a la Kaj kage

Muffins med små påskeæg

Disse påskemuffins er elegante at se på, og smager skønt. I kan selvfølgelig pynte dem, som I vil.

Smagen er jo lige god, om der er påskekyllinger, små æg eller børnene har fået lov at gå amok med krymmel.

Disse påskemuffins dekoreret som små fuglereder med påskeæg er et kæmpe hit til påske. Rederne laves af den lækreste cremede flødeostfrosting, der smager skønt til de friske citronmuffins. Foto: Charlotte Mithril

Påskemuffins

Påskekage med citronfromage

Her kan du lave en kage med citronfromage som fyld. Øverst er der gele, som du kan pynte lige så meget, som du vil.

Kagen er inspireret af cheesecakes, så du har en bund af Digestive-kiks, mandelsplinter, som er karamelliseret i smør. En rigtig lækkerbisken.

Kage med citronfromage

Kage med citronfromage og sprød kiksebund

Påskereder af chokolade

Det er ikke påskekager, for du slipper for bagningen her, men stadig er det en fin anretning til kaffen.

Det er let af lave de små påskereder i chokolade blandet med kokos og hakkede mandler.

Chokoladereder

Chokoladereder - påskereder med små æg

Hjemmelavede marcipanæg

Her er to opskrifter på hjemmelavede marcipanæg, henholdsvis med lakrids og karamelliserede nødder.

Pak dem ind i cellofan med en gul sløjfe, så har du en fin værtinde/vært-gave.

Hjemmelavede påskeæg

Hjemmelavede påskeæg med marcipan

Italienske påskeboller med æg

Når det er påske i Italien, vil du ofte få serveret disse skønne boller med farvede æg i midten. Det ser flot ud, og så smager de godt til for eksempel ost.

Italienske påskebrød

Italienske påskebrød med farvet æg

Engelske påskeboller

Hot cross buns er englændernes svar på påskeboller. Bollerne er krydret med kardemomme, kanel og nelliker, og så dryppes de med hjemmelavet sirup, når de er kommet ud af ovnen.

Korset i midten symboliserer Jesus' død, og bollerne spises langfredag.

Hot Cross Buns

Hot cross buns - engelske påskeboller

Citronmåne-muffins

Her er grundopskriften på citronmuffins med gul glasur. Så kan du selv vælge pynt, om det skal være små chokoladeharer, lakridsæg eller chokolade.

Du kan også vælge at bage en stor citronmåne i stedet for muffins.

billederesultat for citronmåne muffins

Citronmåne muffins (nem opskrift med citronglasur)

Citrontærte med chokolade

Syrlig citron og bitter, mørk chokolade er en skøn smagskombination. Her i en tærte med den påskegule farve.

Citrontærte

Citrontærte opskrift med mørk chokoladeganache

Rigtig god påske!

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her