• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brød › Italienske påskebrød med farvet æg

Italienske påskebrød med farvet æg

Italienske påskebrød
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. april 2023 - Udgivet: 3. april 2023

Italienske påskebrød med æg og kardemomme er så fine, sådan som de ligner små fuglereder. De er perfekte at servere til påskefrokosterne.

Italienske påskebrød med kardemomme er en del af mange menneskers årlige tradition. Opskriften stammer fra Italien, men de fine brød laves også i andre lande. De smager fantastisk og så er de nemme at lave.

Deres karakteristiske form er ikke kun fordi, det gør dem utrolig kære at kigge på, men der er symbolik i formen. De symboliserer den flettede krone, som Jesus bar, da han blev korsfæstet.

Man behøver selvfølgelig ikke at være religiøs for at nyde den opskrift, fordi de er altså superlækre.

Påskebrødene består af en blød bolledej, og så tilføjer man et råt æg i midten, der bliver blødkogt under bagningen. Samt lidt farvet krymmel til at pynte dem med.

Opskrift på italienske påskebrød med æg

Italienske påskebrød
Rakel Seneca

Italienske påskebrød med farvet æg

5 fra 5 stemmer
Italienske påskebrød med æg og kardemomme er så fine, sådan som de ligner små fuglereder. De er perfekte at servere til påskefrokosterne.
Forb. tid 1 time t 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 1 time t 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Brød
Køkken: Græsk, Italiensk
Kalorier: 419
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1,5 dl mælk
  • 40 g smør
  • 5 stk æg
  • 1 tsk tørgær
  • 0,5 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 280 g hvedemel
  • krymmel

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at tage en lille gryde og put mælk og smør i. Smelt smørret på lav varme. Lad nu mælkesmør-blanding køle ned til lillefingervarm.
  2. I en skål tilføjes tørgær, sukker, salt og blandingen med mælk og smør. Bland det sammen og tilføj et æg og kardemomme.
  3. Tilføj hvedemelet langsomt i mens du rører rundt i dejen. Ælt dejen i cirka 10 minutter eller indtil dejen er elastisk og stadig en smule klistret.
  4. Lig nu et viskestykke over dejen og lad den hvile i 10 minutter. Del derefter dejen i seks dele og rul hver del til en rulle med tykkelse på cirka fire centimeter.
  5. Tag nu to ruller og sno dem sammen, klem enderne sammen, så de danner en rede. Forsæt, indtil du har brugt alt dejen.
  6. Put bollerne på en bageplade og dæk dem med et viskestykke. Lad dem nu hæve i en time.
  7. Tilføj et råt æg i midten af hver rede. Pensel hver bolle med en smule pisket æg eller mælk og drys med krymmel.
  8. Bag dem derefter ved 180 grader i 15 minutter, eller indtil de får en gylden overflade.
  9. Server straks og nyd de lækre, italienske påskebrød.

Næringsindhold

Kalorier: 419kcalKulhydrater: 71gProtein: 9gFedt: 11gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.3gKolesterol: 31mgNatrium: 373mgKalium: 148mgKostfibre: 2gSukker: 16gVitamin A: 317IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 62mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Selve ægget i midten kan man vælge at farve med frugtfarve, dette er en smagssag, men det er ikke nødvendigt. Jeg havde kun orange farve, så jeg farvede bare et enkelt æg.

Men næste gang jeg laver dem, vil jeg helt sikkert skaffe mig en masse flotte farver, da det virkelig kan pynte et fint bord til påskefrokosten.

Selvom hvide æg egentlig også er ret smukt til italienske påskebrød, især med farverigt krymmel.

Måden, man farver æg på, er ved at koge vand nok til at dække ægget, tilføj derefter en spiseske eddike og en teske frugtfarve. Jo længere tid ægget ligger i farve, desto stærkere farve får det.

Se også vores andre påskeopskrifter:

Påskekage med citronfromage

Hjemmelavede påskeæg

Påskekyllinger a la Kajkage

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required