Italienske påskebrød med æg og kardemomme er så fine, sådan som de ligner små fuglereder. De er perfekte at servere til påskefrokosterne.
Italienske påskebrød med kardemomme er en del af mange menneskers årlige tradition. Opskriften stammer fra Italien, men de fine brød laves også i andre lande. De smager fantastisk og så er de nemme at lave.
Deres karakteristiske form er ikke kun fordi, det gør dem utrolig kære at kigge på, men der er symbolik i formen. De symboliserer den flettede krone, som Jesus bar, da han blev korsfæstet.
Man behøver selvfølgelig ikke at være religiøs for at nyde den opskrift, fordi de er altså superlækre.
Påskebrødene består af en blød bolledej, og så tilføjer man et råt æg i midten, der bliver blødkogt under bagningen. Samt lidt farvet krymmel til at pynte dem med.
Opskrift på italienske påskebrød med æg
Italienske påskebrød med farvet æg
Ingredienser
- 1,5 dl mælk
- 40 gram smør
- 5 stk æg
- 1 tsk tørgær
- 0,5 tsk salt
- 1 spiseske sukker
- 1 tsk stødt kardemomme
- 280 gram hvedemel
- krymmel
Sådan gør du
- Start med at tage en lille gryde og put mælk og smør i. Smelt smørret på lav varme. Lad nu mælkesmør-blanding køle ned til lillefingervarm.
- I en skål tilføjes tørgær, sukker, salt og blandingen med mælk og smør. Bland det sammen og tilføj et æg og kardemomme.
- Tilføj hvedemelet langsomt i mens du rører rundt i dejen. Ælt dejen i cirka 10 minutter eller indtil dejen er elastisk og stadig en smule klistret.
- Lig nu et viskestykke over dejen og lad den hvile i 10 minutter. Del derefter dejen i seks dele og rul hver del til en rulle med tykkelse på cirka fire centimeter.
- Tag nu to ruller og sno dem sammen, klem enderne sammen, så de danner en rede. Forsæt, indtil du har brugt alt dejen.
- Put bollerne på en bageplade og dæk dem med et viskestykke. Lad dem nu hæve i en time.
- Tilføj et råt æg i midten af hver rede. Pensel hver bolle med en smule pisket æg eller mælk og drys med krymmel.
- Bag dem derefter ved 180 grader i 15 minutter, eller indtil de får en gylden overflade.
- Server straks og nyd de lækre, italienske påskebrød.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Selve ægget i midten kan man vælge at farve med frugtfarve, dette er en smagssag, men det er ikke nødvendigt. Jeg havde kun orange farve, så jeg farvede bare et enkelt æg.
Men næste gang jeg laver dem, vil jeg helt sikkert skaffe mig en masse flotte farver, da det virkelig kan pynte et fint bord til påskefrokosten.
Selvom hvide æg egentlig også er ret smukt til italienske påskebrød, især med farverigt krymmel.
Måden, man farver æg på, er ved at koge vand nok til at dække ægget, tilføj derefter en spiseske eddike og en teske frugtfarve. Jo længere tid ægget ligger i farve, desto stærkere farve får det.
Se også vores andre påskeopskrifter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: