Hjemmelavede påskeæg er ren hygge, og så kan man selv bestemme indholdet. Her er opskrifter på nogle med lakrids og nogle med nøddeknas.
Hjemmelavede påskeæg er selvfølgelig mere besværlige at lave end at gå ned og købe en pakke i Brugsen.
Men det er virkelig hyggeligt at lave sine egne marcipanæg til påsken. Dels er det sjovere at servere noget, der er lavet fra bunden, dels kan man selv bestemme indholdet.
Og en tredje fordel: Der er hverken tilsætningsstoffer eller mystiske smagsaromaer i.
Jeg har valgt at komme lakridspulver i halvdelen af påskeæggene og grofthakkede, karamelliserede nødder i den anden halvdel.
Opskrift på hjemmelavede påskeæg
Hjemmelavede påskeæg med marcipan og chokolade
Ingredienser
- 250 gram marcipan
- 1 spiseskefulde lakridspulver
- 3 spiseskefulde karamelliserede nødder - grofthakkede
- 100 gram mørk chokolade - mindst 72 %
- 50 gram hvid chokolade - eller mælkechokolade
Karamelliserede nødder
- 30 gram vand
- 80 gram sukker
- 30 gram valnødder
- 30 gram hasselnødder - el. mandler
Sådan gør du
Karamelliserede nødder
- Smelt 30 gram vand og 80 gram sukker på en pande på medium til høj varme.
- Hak 30 gram hasselnødder og 30 gram valnødder groft.
- Når sukkeret er smeltet, kommer du nødderne på panden og rører rundt, til karamellen har sat sig fast til dem.
- Hæld det ud på et stykke bagepapir og lad karamellen størkne. Når karamellen er størknet, brækker du nogle stykker af, og hakker groft, så du kan bruge dem indeni marcipanæggene samt til pynt. Behold resten til at blande i is, lagkage eller blot brækkes af og spises som slik.
Hjemmelavede påskeæg
- Brug denne opskrift, hvis du selv vil lave marcipanen: Hjemmelavet marcipan.
- Del 250 gram marcipan i to. I den ene ælter du 1 spiseskefulde lakridspulver i, til du synes, at det har en passende smag.
- Den anden klump marcipan ruller du lidt ud, herefter drysser du 3 spiseskefulde karamelliserede nødder i en bred stribe på langs. Rul marcipanen rundt om nødderne som en roulade.
- Nu skal du trille æg af begge marcipanmasser. Der bliver ca. 8-10 stk. afhængigt af, hvor store du laver dem.
- Smelt 100 gram mørk chokolade over et vandbad ved at gøre følgende: Smelt to-tredjedele af chokoladen i en skål nedsat i varmt/kogende vand. det er vigtigt, at der ikke kommer vand ned i skålen med chokolade.
- Tag nu skålen af varmen og rør den sidste tredjedel i den smeltede chokolade. Lad det køle af et par minutter.
- Nu stikker du en lille gaffel i bunden af et æg og dypper det i chokoladen. brug en ske til at hæld chokoladen over, hvis den ikke dækker helt. Hold påskeægget over skålen, så chokoladen kan dryppe lidt af. Placer det derefter på et stykke spækbræt med bagepapir.
- Gentag med alle æggene og drys pynt på dem, der skal pyntes.
- Køl marcipanæggene ned i en halv times tid, og smelt så 50 gram hvid chokolade efter samme fremgangsmåde som den mørke. Herefter kan du nu pynte med hvide chokolade på den mørke.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Efter jeg lærte at lave marcipan, er det sjældent, at jeg køber råmarcipan, fordi det er så let at lave sin egen.
Naturligvis kan du lave hjemmelavet påskeæg med købe-marcipan. Det er ikke noget problem overhovedet. Men har du tid og lyst, kan du jo prøve at lave den selv.
Du kan sagtens blande nogle dråber cognac eller rom i marcipanen, hvis påskeæggene kun er til voksne.
Pas på, at marcipanen ikke bliver for fugtig til at forme som et æg. Hvis den er besværlig at rulle, så bruger du blot flormelis på bordpladen, så går det lettere.
Del dine ideer og tanker med os andre her: