Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Oksegrydesteg

Oksegrydesteg (langtidsstegt med god sovs)

billederesultat for langtidsstegt oksegrydesteg
4.9 fra 27 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
156
SHARES
FacebookMessenger156PinterestEmailSMS
Indhold
  • Oksegrydesteg - langtidsstegt med god sovs
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på oksegrydesteg
  • Tips
  • Kommentarer

Oksegrydesteg - langtidsstegt med god sovs

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 27 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 15 minutter min
Oksegrydesteg, der langtidssteges i gryde med grøntsager og kalvefond. Oksegrydestegen bliver mør som smør og du får den bedste sovs.
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 kg oksetykkam
  • 1 løg
  • 1 persillerod
  • 1 gulerod
  • 1 porre
  • 2 fed hvidløg
  • 1,5 dl kalvefond
  • 1 øl helst mørkt øl
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk gastrik kan undværes, men giver en bedre sovs

Fremgangsmåde

  1. Smelt lidt smør i en stor stegegryde, og brun oksetykkam godt på alle sider, så der kommer masser af smag. Tag den op.
  2. Hak løg, persillerod, gulerod, porre og hvidløg groft, og svits dem i gryden med en klat smør mere.
  3. Læg derefter oksegrydestegen tilbage i gryden og ovenpå de braiserede grøntsager.
  4. Hæld kalvefond og en mørk øl ved, og læg låget på.
  5. Lad nu oksegrydestegen småsimre i to timer under låg, hvor du blot vender den efter en time.
  6. Tag stegen op, og lad den hvile utildækket på et skærebræt i 15 minutter, hvor du laver sovsen.
  7. Smelt to spiseskefulde smør i en kasserolle, og kom derefter to spiseskefulde hvedemel ved.
  8. Pisk det ud, og pisk derefter gradvist sky fra oksegrydestegen ind i sovsen indtil den har en passende konsistens. Du skal bruge omkring fire deciliter stegesky.
  9. Tilsæt så fløde, og giv sovsen lidt madkulør.
  10. Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt gastrik.

Næringsindhold

Kalorier467kcalProtein74gFedt17gMættet fedt6gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt7gKolesterol207mgNatrium187mgKalium1137mgCalcium63mgJern7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på oksegrydesteg

Oksegrydesteg er rimelig billig mad, hvor du får et super mørt stykke kød.

Samtidig giver det en god sovs, og retten er nem at lave.

Jeg laver helst oksegrydestegen af et stykke oksetykkam, men andre udskæringer kan også anvendes.

Se også: Gammeldags oksesteg i ovn, stegeso eller gryde

I opskriften er der rigeligt med grydesteg til seks personer, men rester smager skønt dagen efter. Eller brug dem i en lækker biksemad.

Tips

Skær den gammeldags oksegryde steg ud i skiver, og servér med sovs, kartoffelmos og en bønnesalat.

Note: Du kan også smage sovsen til med lidt ribsgele, så den får lidt mere smag af vildtsovs.

Server så også lidt ribsgele til oksegrydestegen. Her vil perleløg også passe fint til.

Se også disse opskrifter:

Gammeldags oksesteg i stegeso (Römertopf)
Dejlig opskrift på gammeldags oksesteg i stegeso. Opskriften giver dig en virkelig mør steg og en særdeles lækker sovs til stegen.
Se opskriften her
gammeldags oksesteg i stegeso
Opskrift og stegetid på kalvebryst i ovn
Kalvebryst er et glimrende stykke kød, og her kan du hvordan du tilbereder kalvebryst i ovnen. Inkl. bruning og præcis stegetid på kødet.
Se opskriften her
billederesultat for kalvebryst
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bent Husted skriver

    januar 26, 2024 at 9:49 pm

    Jeg vil foreslå, at lægge en god suppevisk (selleritop, porretop og persillestilke) ved stegen samt et par svesker - så er der ikke brug for fond/bouillon. Ca. ½ time før stegen er færdig, presses skyen med urter igennem en sigte. Stegeskyen hældes tilbage til stegen og tilsættes friske urter, der er forberedt i forvejen (gulerødder, persillerødder og porrer i store (mundrette) stykker evt. også selleri). Det hele simrer endnu en lille ½ time - stegen tages op til hvile i et kvarter. Imens sigtes urterne fra og sættes til side. Skyen bages op som angivet - brug evt. afskummet fedt i stedet for smør (ikke for meget! Så kan sovsen skille). Tilsæt urterne igen, så du får en dejlig ragout (for min skyld, kan man godt udelade fløden ... (den er bare til 'pral' 😉 ).
    Endelig kan man spare på kartoflerne og servere en god omgang 'vreden kål' (hakket hvidkål med fløde (ja, pral 😉 ) ved siden af samt lidt surt ... fx appetitagurker 🙂
    Mvh. Bent

    Svar
  2. Camilla Sørensen skriver

    november 13, 2023 at 9:05 am

    Ville du ændre mængden af tingene hvis der kun er 1 kg kød?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 13, 2023 at 10:28 am

      Hej Camilla
      Nej, den ville jeg bare lave på samme måde 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Jonna Nybølle skriver

    oktober 25, 2023 at 5:32 pm

    2 kg tykkam til 4 personer lyder af voldsomt meget kød pr person. Mvh Jonna

    Svar
  4. jakob skouborg skriver

    december 03, 2022 at 3:38 pm

    God opskrift, har lavet den før, med mindre modifikationer.

    En ting jeg nogle gange har tænkt over når jeg laver sovs, i din opskrift er det step 8, hvor der skrives: "pisk stegeskyen ind i sovsen".

    Når kødet er færdig, plejer jeg at koge vædsken meget ind, så det er ala sky, men jeg ved ikke helt hvordan jeg hurtigt køler vædsken ned, så jeg kan fjerne fedtet fra toppen, så det er ren sky og gøre det mens stegen står og venter. Det tager jo noget tid at gøre køle det ned, så fedt kan fjernes, imellem tiden bliver kødet koldt, osv. Ofte har jeg bare brugt vædsken som den er, men jeg tænker det klart er bedre med ren sky og uden alt fedtet.

    Hvad gør du selv? Bruger du nogle gange vædsken som den er med fedt og hele molevitten i, eller tager du dig rent faktisk altid tiden til at køle vædsken ned så fedtet kan fjernes så der kun er sky tilbage? Og så genvarmer kødet?

    Får gæster i morgen og vil gerne lave ekstra lækker sovs, så hvis du har nogle tanker som du vil dele om dette dilemma, så vil jeg sætte pris på det 🙂

    Og tak for en god side, der er altid masser af god inspiration at komme efter!

    Mvh. Jakob

    Svar
    • Helle Nielsen skriver

      november 05, 2023 at 5:16 pm

      Hvis jeg skal have fedtet fra sky kommer jeg en smule kulør i, så er det nemt at skumme fedtet fra, da kuløren kun blander sig med stegeskyen.

      Svar
  5. John Johansen skriver

    januar 24, 2018 at 12:27 pm

    Got opskrift! 🙂
    Jeg kan anbefale at brune stegen i klaret smør eller Ghee.
    Det tåler højere temperatur end almindelig smør.
    Ofte smager jeg en mørk sovs til med en lille smule gastrik.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required