• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Oksegrydesteg - langtidsstegt med god sovs

Oksegrydesteg - langtidsstegt med god sovs

billederesultat for langtidsstegt oksegrydesteg
4.9 fra 27 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
156
SHARES
FacebookMessenger156PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  26. oktober 2023 - Udgivet:  26. oktober 2023

Indhold

  1. Oksegrydesteg, der langtidssteges i gryde med grøntsager og kalvefond. Oksegrydestegen bliver mør som smør og du får den bedste sovs.
  2. Opskrift på oksegrydesteg
  3. Oksegrydesteg - langtidsstegt med god sovs
  4. Tips
  5. Gammeldags oksesteg i stegeso (Römertopf)
  6. Opskrift og stegetid på kalvebryst i ovn

Oksegrydesteg, der langtidssteges i gryde med grøntsager og kalvefond. Oksegrydestegen bliver mør som smør og du får den bedste sovs.

Oksegrydesteg er rimelig billig mad, hvor du får et super mørt stykke kød.

Samtidig giver det en god sovs, og retten er nem at lave.

Jeg laver helst oksegrydestegen af et stykke oksetykkam, men andre udskæringer kan også anvendes.

Se også: Gammeldags oksesteg i ovn, stegeso eller gryde

I opskriften er der rigeligt med grydesteg til seks personer, men rester smager skønt dagen efter. Eller brug dem i en lækker biksemad.

Opskrift på oksegrydesteg

billederesultat for langtidsstegt oksegrydesteg
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Oksegrydesteg - langtidsstegt med god sovs

4.86 fra 27 stemmer
Oksegrydesteg, der langtidssteges i gryde med grøntsager og kalvefond. Oksegrydestegen bliver mør som smør og du får den bedste sovs.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 15 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 467
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 kg oksetykkam
  • 1 løg
  • 1 persillerod
  • 1 gulerod
  • 1 porre
  • 2 fed hvidløg
  • 1,5 dl kalvefond
  • 1 øl - helst mørkt øl
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 dl fløde
  • 2 spsk gastrik - kan undværes, men giver en bedre sovs

Fremgangsmåde
 

  1. Smelt lidt smør i en stor stegegryde, og brun oksetykkam godt på alle sider, så der kommer masser af smag. Tag den op.
  2. Hak løg, persillerod, gulerod, porre og hvidløg groft, og svits dem i gryden med en klat smør mere.
  3. Læg derefter oksegrydestegen tilbage i gryden og ovenpå de braiserede grøntsager.
  4. Hæld kalvefond og en mørk øl ved, og læg låget på.
  5. Lad nu oksegrydestegen småsimre i to timer under låg, hvor du blot vender den efter en time.
  6. Tag stegen op, og lad den hvile utildækket på et skærebræt i 15 minutter, hvor du laver sovsen.
  7. Smelt to spiseskefulde smør i en kasserolle, og kom derefter to spiseskefulde hvedemel ved.
  8. Pisk det ud, og pisk derefter gradvist sky fra oksegrydestegen ind i sovsen indtil den har en passende konsistens. Du skal bruge omkring fire deciliter stegesky.
  9. Tilsæt så fløde, og giv sovsen lidt madkulør.
  10. Smag til med salt, friskkværnet peber og lidt gastrik.

Næringsindhold

Kalorier: 467kcalProtein: 74gFedt: 17gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 7gKolesterol: 207mgNatrium: 187mgKalium: 1137mgCalcium: 63mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Skær den gammeldags oksegryde steg ud i skiver, og servér med sovs, kartoffelmos og en bønnesalat.

Note: Du kan også smage sovsen til med lidt ribsgele, så den får lidt mere smag af vildtsovs.

Server så også lidt ribsgele til oksegrydestegen. Her vil perleløg også passe fint til.

Se også disse opskrifter:

Gammeldags oksesteg i stegeso (Römertopf)

4.8 fra 28 stemmer
Dejlig opskrift på gammeldags oksesteg i stegeso. Opskriften giver dig en virkelig mør steg og en særdeles lækker sovs til stegen.
Gå til opskrift
gammeldags oksesteg i stegeso

Opskrift og stegetid på kalvebryst i ovn

4.6 fra 11 stemmer
Kalvebryst er et glimrende stykke kød, og her kan du hvordan du tilbereder kalvebryst i ovnen. Inkl. bruning og præcis stegetid på kødet.
Gå til opskrift
billederesultat for kalvebryst
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Bent Husted

    januar 26, 2024 at 9:49 pm

    Jeg vil foreslå, at lægge en god suppevisk (selleritop, porretop og persillestilke) ved stegen samt et par svesker - så er der ikke brug for fond/bouillon. Ca. ½ time før stegen er færdig, presses skyen med urter igennem en sigte. Stegeskyen hældes tilbage til stegen og tilsættes friske urter, der er forberedt i forvejen (gulerødder, persillerødder og porrer i store (mundrette) stykker evt. også selleri). Det hele simrer endnu en lille ½ time - stegen tages op til hvile i et kvarter. Imens sigtes urterne fra og sættes til side. Skyen bages op som angivet - brug evt. afskummet fedt i stedet for smør (ikke for meget! Så kan sovsen skille). Tilsæt urterne igen, så du får en dejlig ragout (for min skyld, kan man godt udelade fløden ... (den er bare til 'pral' 😉 ).
    Endelig kan man spare på kartoflerne og servere en god omgang 'vreden kål' (hakket hvidkål med fløde (ja, pral 😉 ) ved siden af samt lidt surt ... fx appetitagurker 🙂
    Mvh. Bent

    Svar
  2. Camilla Sørensen

    november 13, 2023 at 9:05 am

    Ville du ændre mængden af tingene hvis der kun er 1 kg kød?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 13, 2023 at 10:28 am

      Hej Camilla
      Nej, den ville jeg bare lave på samme måde 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Jonna Nybølle

    oktober 25, 2023 at 5:32 pm

    2 kg tykkam til 4 personer lyder af voldsomt meget kød pr person. Mvh Jonna

    Svar
  4. jakob skouborg

    december 03, 2022 at 3:38 pm

    God opskrift, har lavet den før, med mindre modifikationer.

    En ting jeg nogle gange har tænkt over når jeg laver sovs, i din opskrift er det step 8, hvor der skrives: "pisk stegeskyen ind i sovsen".

    Når kødet er færdig, plejer jeg at koge vædsken meget ind, så det er ala sky, men jeg ved ikke helt hvordan jeg hurtigt køler vædsken ned, så jeg kan fjerne fedtet fra toppen, så det er ren sky og gøre det mens stegen står og venter. Det tager jo noget tid at gøre køle det ned, så fedt kan fjernes, imellem tiden bliver kødet koldt, osv. Ofte har jeg bare brugt vædsken som den er, men jeg tænker det klart er bedre med ren sky og uden alt fedtet.

    Hvad gør du selv? Bruger du nogle gange vædsken som den er med fedt og hele molevitten i, eller tager du dig rent faktisk altid tiden til at køle vædsken ned så fedtet kan fjernes så der kun er sky tilbage? Og så genvarmer kødet?

    Får gæster i morgen og vil gerne lave ekstra lækker sovs, så hvis du har nogle tanker som du vil dele om dette dilemma, så vil jeg sætte pris på det 🙂

    Og tak for en god side, der er altid masser af god inspiration at komme efter!

    Mvh. Jakob

    Svar
    • Helle Nielsen

      november 05, 2023 at 5:16 pm

      Hvis jeg skal have fedtet fra sky kommer jeg en smule kulør i, så er det nemt at skumme fedtet fra, da kuløren kun blander sig med stegeskyen.

      Svar
  5. John Johansen

    januar 24, 2018 at 12:27 pm

    Got opskrift! 🙂
    Jeg kan anbefale at brune stegen i klaret smør eller Ghee.
    Det tåler højere temperatur end almindelig smør.
    Ofte smager jeg en mørk sovs til med en lille smule gastrik.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required