Dette er en opskrift på nem dej til langtidshævet brød, og her får du virkelig et godt stykke brød på den nemme måde. Uden æltning.
Denne opskrift på med en virkelig nem dej skal du virkelig prøve.
Brødene er store, flotte og luftige, og så er de altså utrolig nemme at bage.
På intet tidspunkt skal dejen æltes, og under den lange hævetid passer dejen jo sig selv.
Opskriften giver to gode brød.
Se også disse brødopskrifter:
Opskrift på dej
Dej
Ingredienser
- 4 dl vand - lunkent
- 5 g gær
- 1 tsk sukker
- 450 g hvedemel - gerne manitoba
- 1 tsk salt - med lidt top
Fremgangsmåde
- Lunkent vand hældes i en skål, hvorefter den lille klump gær tilsættes sammen med sukker.
- Rør det straks ud med en grydeske, så sukkeret er helt opløst.
- Derefter tilsættes salt og mel på samme tid.
- Rør nu dejen sammen i 30 sekunder, og nu skal den blot hæve.
- Læg et stykke husholdningsfilm over skålen med din dej, så den bevarer fugten under hævetiden. Eller se i video hvordan du også kan folde dejen undervejs.
- Lad dejen hæve syv timer på køkkenbordet, men den kan også sagtens klare ti timer. Det kommer sig ikke så nøje.
- Drys lidt mel ud på bordet, og vælt dejen ud. Den er rimelig tynd, og det er også meningen.
- Med en paletkniv eller lignende vipper du nu de fire sider ind over midten på dejen, så den samles. Del i to lige store stykker.
- Læg hvert stykke dej på en bageplade med bagepapir, og brødene skal ikke efterhæves yderligere. Eller æltes.
- Bag brødene i en forvarmet ovn ved 250 grader varmluft, hvor de først får 10 minutter. Derefter skruer du ned på 225 grader, og giver dem yderligere 10 minutter. Den samlede bagetid er altså cirka 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Disse brød bagt af nem dej skal have en god og mørk skorpe, der giver masser af smag til brødet.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem afkøle på en rist i mindst 30 minutter, inden du begynder at skære i dem.
Har du rester tilbage, kan de dagen efter skæres i skiver og bruges til denne opskrift på bruschetta.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Mogens S
Det bagepapir, som jeg kan købe, kan kun tåle 220˚
Mvh Mogens S
jonas@videopol.dk
Bare brug det og smid det ud bagefter
Sanne
Jeg har også brugt opskriften mange gange til morgenboller, pizza og pølsebrødsdej🙏😋
Holger Rørby Madsen
Hej Sanne
Yes - det er den nemlig også rigtig god til 🙂
Og så er det nemt.
Alt det bedste
Holger
Carsten Bach
Hej
De rustfri skåle, du bruger i videoen, hvor store er de?,diameter og højde, Tak
Knald godt brød MVH
Rebecca
Hej Holger. Jeg skal først bruge brødet om 17 timer - kan jeg lave dejen allerede nu?
Mette Hovgaard Bæk Andersen
Hej Holger 🙂
Jeg har lige bagt dine langtidshævet brød og de blev virkeligt gode🙂
Men hvis man vil gøre dem helt sprøde igen,altså varme op, hvor meget skal de så have i tid og grader?
Og gælder det stadigt det med at man ikke må skære i dem før efter 30 min?
Jeg har bagt dem nu og vi skal have sandwich i aften nemlig. På forhånd tak.
Mette Hovgaard
Marie Rohde
Jeg har bagt dem en del gange nu...fantastisk nemt og lækkert brød. Nu bager jeg dem igen...jeg bruger dem som nadverbrød i vores menighed. Tusind tak for opskriften og i øvrigt for denne skønne side.
Mange hilsner, Marie
Holger Rørby Madsen
Hej Maria
Super dejligt at høre - og skønt med en tilbagemelding. Jeg er også ret vild med brødet 🙂
Alt det bedste
Holger
Marianne Buch
Simpelthen det superste lækreste brød jeg kom 2 dl rugmel i🤩snager så lækkert💪❤️Sprød og fugtig
Mariane Andersen
Hej Holger
Det er simpelthen en genial opskrift. Vi elsker disse brød!
Mvh
Mariane
Holger Rørby Madsen
Hej Mariane
Tusind tak for tilbagemeldingen - jeg er også selv særdeles glad for dette brød 🙂
Det er virkelig nemt og godt.
Alt det bedste
Holger
Pelle
Hej
Står og kigger på mine brød i ovnen, og synes de er lidt små hvis de skulle ligne franskbrød.
Hvis man man næste gang bare lavede 1 brød ud af samme mængde, hvor længe skulle det så bage?
Og så lige et tak for en fantastisk side med massere af lækre opskrifter.
Vh Pelle
Charlotte
Hej. Jeg har bagt brødene i dag. Men mine færdige brød, blev desværre ikke så høje som dine. Heller ikke så gyldne; men de smager godt😃👌
Hvad kan årsagen være til det?
Sidsel
Er brødene frysevenlige?
Holger Rørby Madsen
Hej Sidsel
Ja, de er meget gode at fryse ned. Dyp dem under den kolde hane inden du smider de frosne brød i ovnen igen - så er de stadig sprøde efter genopvarming.
De bedste hilsner
Holger
Zahia
Hej. Kan man bruge lidt fulkornsmel i den dej ?
Holger Rørby Madsen
Hej Zahia
Det kan du sagtens - men så skal du nok tilsætte en smule mere vand 🙂
Bedste hilsner
Holger
Jonas Kiselberg
Du kan enten bruge mindre gær, eller lade det hæve koldere.
17 timer, så ville jeg lade det hæve i køleskabet.
Jonas Kiselberg
Ja.. men normalt bruger man max 20% grovere mel til 80% hvedemel
Nicolaj Olsen
Hej,
Kan dejen bages i en brødform eller skal den på bageplade som opskriften angiver?
- Nicolaj
Holger Rørby Madsen
Hej Nicolai
Det har jeg ikke prøvet - men det burde du sagtens kunne gøre 🙂
De bedste hilsner
Holger
Anna Christensen
Hej,
Er det godt nok kun 5 Gram gær det skal i brødet?
På forhånd tak
Holger Rørby Madsen
Hej Anna
Yes - blot 5 gram 🙂
De bedste hilsner - rigtig god jul
Holger
Afaf
Skal den hæve på køl eller på køk bordet?
Holger Rørby Madsen
Hej Alaf
Den skal bare hæve på køkkenbordet, og jeg har lige præciseret det i opskriften 🙂
Tak for det.
De bedste hilsner
Holger
Paw
Hej Holger,
kan Tipo 00 eller Manitoba mel bruges i stedet for alm. hvedemel da de jo begge har gode evner udi sprød overflade?
Mvh. Paw
Madensverden.dk
Hej Paw
Absolut - især Manitoba hvedemelet er fremragende til dette brød 🙂
De bedste hilsner
Holger