Nem og lækker opskrift på nakkekoteletter med fennikel, kartofler, gulerødder og porrer, hvor hele retten laves i et fad i ovnen. Det er godt.
Nakkekoteletter med fennikel er lækker hverdagsmad, hvor du samler hele retten i et fad i ovnen, og derfor kan klare opvasken mens maden bliver færdig.
Fennikel er en sundt grøntsag, der i frisk tilstand smager lidt af lakrids og anis, men tilberedt er der ikke meget tilbage af den smag. Derfor skal du ikke være nervøs over at kaste dig ud i denne opskrift.
Her får de møre nakkekoteletter godt selskab af masser af grøntsager i fadet, og retten er rimelig nem at lave. Madlavningsfløde kan selvfølgelig sagtens udskiftes med en almindelig piskefløde. God fornøjelse.
Se også mine populære opskrifter på:
- Koteletter i fad med grøntsager
- Nakkekoteletter i flødesovs
- Koteletter i fad - klassisk opskrift
- Svinekoteletter i fad med whiskysovs
Opskrift på nakkekoteletter med fennikel
Nakkekoteletter med fennikel, kartofler og porre i fad
Ingredienser
- 1 fennikel - i mundrette stykker
- 300 g kartofler - i små tern
- 200 gram gulerødder - i tynde skiver
- 1 porre - i tynde skiver
- 2 dl vand
- 1 terning grøntsagsbouillon
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 2 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
- 2 tsk oregano
- salt og friskkværnet peber
- 4 nakkekoteletter
- paprika
- olie - til stegning
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 200 grader varmluft og find et passende ovnfast fad, hvor de fire nakkekoteletter kan lægges ved siden af hinanden.
- Skær grøntsagerne ud som beskrevet og læg dem i fadet.
- I en lille gryde koges vand op og bouillonterningen røres ud i vandet. Tilsæt madlavningsfløde og jævn med majsstivelse, der er udrørt i koldt vand, til en passende konsistens. Vend oregano i.
- Hæld saucen i fadet med grøntsagerne, krydr med lidt sat og friskkværnet peber og vend det godt rundt.
- Luk fadet tæt til med et stykke sølvpapir, og giv det 35 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft.
- Nakkekoteletterne krydres med paprika, salt og friskkværnet peber - eller andet krydderi. Brunes koteletterne godt af i lidt olie på en pande ved god varme.
- Efter de 35 minutter tages fadet ud af ovnen, fjern sølvpapiret (pas på dampen!) og grøntsagerne vendes rundt.
- Læg nakkekoteletterne øverst uden de overlapper hinanden, og stil fadet tilbage i ovnen, hvor det skal have yderligere ca. 15 minutter. Her skal fadet IKKE være tildækket.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Da der er masser af grønt i fadet, er yderligere tilbehør ikke nødvendigt. men et godt stykke flute passer fint til.
Retten kan også serveres med en spidskålssalat, hvis man ønsker mere sundt. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - del gerne din mening om den her.