Min opskrift på en intens og lækker mørk chokoladekage. Det er en lækker dessertkage med chokolade, og den laves med 200 gram mørk chokolade.
Hvem kan ikke altid spise en mørk chokoladekage. Du ved, sådan en chokoladekage, der er tæt i smagen og fyldt med den bedste, mørke chokolade.
Sådan er den denne kage og samtidig er den meget nem at lave.
Du skal blot bruge få ingredienser, men en af dem er masser af mørk chokolade. Faktisk skal der hele 200 gram chokolade i kagen, og det giver den helt rette og intense smag af chokoladekage.
Jeg plejer at bruge en mørk chokolade med en kakaoprocent på 70, og det vil jeg også anbefale dig at gøre.
Jeg har eksperimenteret med chokolade med både højere og lavere kakaoprocent i denne kage, men jeg synes den er bedst med en kakaoprocent på 70.
Så er chokoladekagen tilpas mørk og bitter, uden det bliver for meget.
Mørk chokoladekage er perfekt som dessertkage, hvor den serveres i mindre stykker.
Se også de populære opskrifter på:
- Alletiders mumse chokoladekage
- Italiensk chokoladekage
- Chokolade kage med kærnemælk
- Den du ved nok kage
Opskrift på mørk chokoladekage
Opskriften giver dessertkage til seks personer, da kagen er ret tung i smag og konsistens.
Mørk chokoladekage
Ingredienser
- 150 gram smør - blødt
- 125 gram sukker
- 15 gram vaniljesukker
- 3 æg
- 50 gram hvedemel
- 200 gram mørk chokolade
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 150 grader over- og undervarme.
- Mørk chokoladekage er nemmest at røre sammen i røremaskinen, hvor du anvender piskeris. Du kan også bruge en almindelig elpisker.
- Blødt smør kommes i skålen og piskes hvidt sammen med sukker.
- Pisk derefter vaniljesukker i.
- Så piskes æggene godt ind i dejen, hvor du pisker ét æg i ad gangen.
- Tilsæt gradvist hvedemel, så du får en let og luftig dej.
- Chokoladen smeltes i en gryde ved lav varme eller i mikroovn.
- Tag skålen med dejen af røremaskinen, og vend forsigtigt den smeltede chokolade i. Vend rundt indtil dejen er samlet.
- Beklæd en lille bradepande (ca. 18 x 22 centimeter) med bagepapir, og fordel dejen til chokoladekagen i den.
- Stil chokoladekagen ind i ovnen, hvor den skal bages omkring 30 minutter. Måske nogle minutter mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Mørk chokoladekage tages ud af ovnen og køler en smule ned.
Kom en stor spiseskefuld kakao i en sigte, og sigt det ud over kagen.
Derefter er den klar til servering, og den passer perfekt til en dessert sammen med panna cotta.
Del dine ideer og tanker med os andre her: