Mørbrad i fad. Prøv min bedste opskrift på mørbradfad - en lækker, traditionel ret med svinemørbrad, peberfrugt, bacon og cocktailpølser.
Her er min bedste opskrift på mørbrad i fad, der er en lækker hverdagsret med svinemørbrad i fad i ovn.
Helt traditionel ret med blandt andet peberfrugt, bacon og cocktailpølser, og det er en ret, som hele familien vil elske. Den er nemlig også børnevenlig, som du kender det fra den klassiske mørbradgryde.
Fadretten tager ikke så lang tid at lave, og derfor er den god på hverdage, hvor der måske ikke er så meget tid til madlavning.
Opskriften er beregnet til fire personer, og mørbradsfadet serveres naturligvis med ris eller kartoffelmos til.
Jeg har også lavet en video med opskriften, hvor du kan se fremgangsmåden.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på mørbrad i fad
Mørbrad i fad
Ingredienser
- 1 svinemørbrad - skåret i tynde bøffer på cirka 1 centimeter
- 250 g champignon - i skiver
- 200 g bacon - i tern
- 1 stort løg - hakkes groft
- 1 rød peberfrugt - i korte strimler
- 200 g cocktailpølser - eller brunchpølser
- 1 dåse hakkede tomater - 400 gram
- 2 spsk balsamico
- 2 dl kalvefond - af vand og koncentrat
- 2 dl piskefløde - eller madlavningsfløde
- 1 tsk majsstivelse - til jævning
- 2 tsk paprika
Fremgangsmåde
- Start med at pudse svinemørbrad af for sølvsene og andet fedt. Skær den i skiver eller bøffer på en centimers tykkelse.
- Rengør champignon og skær dem i skiver
- Skær bacon ud i tern, og løg hakker du groft.
- Skær toppen af peberfrugten og fjern kernehuset, inden du deler den i grove tern eller tynde strimler.
- Find et ildfast fad frem, og tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Smelt en god klat smør på panden, og ved en god varme bruner du nu mørbradbøfferne på begge sider, så de får en solid stegeskorpe - det giver smag til mørbrad i fad! Hæld dem op i det ildfaste fad.
- Svits så bacontern til de er flotte og gyldne, og tilsæt cocktailpølser, som også varmes godt igennem. Hæld det op i fadet.
- Hæld hakkede tomater i det ildfaste fad.
- Brun champignon grundigt, de skal svitses godt af - det giver også en fantastisk smag til mørbradfadet. Kom også dem op i det ildfaste fad.
- Kom endnu en klat smør på panden, og svits løg og peberfrugt, Ryst panden rundt, og efter et par minutter kommer du balsamico i. Lad det svitse et minut mere, og tilsæt kalvefond og piskefløde.
- Lad det koge op, og jævn med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Krydr også med generøse mængder friskkværnet peber, men IKKE salt. Baconstykkerne er meget saltede, og det er som regel salt nok til retten! Kom også paprika ved.
- Hæld peberflødesovsen op i fadet, og giv den et par ekstra vrid med peberkværnen. Vend det rundt med en spiseske, så du får fordelt smagen godt i fadet.
- Sæt så din mørbrad i fad på næstnederste rille i ovnen, og lad den stege i 20 minutter ved 200 grader varmluft. Vend gerne indholdet rundt efter 15 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Tag den ud, og server mørbrad i fad med kogte basmati ris og en grøn salat. En gammeldags kartoffelmos er også god til.
Mørbradfadet er som sagt en lækker ret til både den travle hverdag og mere festlige lejligheder.
Svinemørbraden bliver virkelig mør, og peberflødesovsen helt fantastisk.
Pølser i retten
Tilsæt cocktailpølser eller brunchpølser - jeg plejer at bruge det sidste. Og jeg synes de bedste er Slagter Lampes brunchpølser, som du kan købe i blandt andet Rema 1000.
De passer godt til retten her. Men du kan også bare bruge almindelige cocktailpølser - eller wienerpølser, som du deler i mindre stykker.
Fryseegnet
Retten er fryseegnet, så du altid har god mad på frost. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Marianne
Mums😛tak for opskriften
Stina
Kan man ikke få indkøbslisten på sms
Anne
Tak for opskriften👌🏻 - den fortjener en ekstra stjerne 🌟
Orla Marcussen
Jeg mangle den funktion hvor der kan vælges hvor mange personer jeg vil lave mad til.
Før var det sådan, at den kunne gemmens til senere brug
Ved venlig hilsen
Orla Marcussen
Hanne Tvede
Hej.
Her i vores seniorbofællesskab skal vi lave mørbradgryde m/bacon/cocktailpøler til 32 personer. Jeg er usikker på om jeg blot kan gange alle de anførte mål ( til 4 personer) med 8 - også krydderier ?
Har I en salat, som er egnet til retten, hvor der i forvejen er en herlig sovs ?
Tak for dejlige opskrifter.
Mvh Hanne
Holger Rørby Madsen
Hanne
Tak for de pæne ord, og det bør du kunne gøre uden problemer. Brug bare knappen under mængde til at justere antallet.
Alt det bedste
Holger
Jonna Olsen
Hejsa.
Kan man lave den et par timer før den skal i ovnen?
Mvh. Jonna
Holger Rørby Madsen
Hej Jonna
Det kan du tro - det kan du sagtens 🙂
Alt det bedste
Holger
Astrid
Kan man lave den den dagen før og så varme den i ovnen?
Rikke Frantsen
Den bedste mørbrad jeg nogensinde har smagt!!!
Laila Bak á Lava
Dejlig ret, hakkede en halv spidskål og forårsløg og puttede det i, det var også lækkert.
Anita
Jeg har lige lavet den her til aften. Jeg lod den dog simre i gryde istedet for at sætte den i ovnen. Men **** det smagte godt. Du har helt ret i, at den flødesovs virkelig smager af noget. Jeg er derfor også ret sikker på, at der var mere end 300 kalorier i min portion, for jeg har sq da spist alt for meget.
Jeg undrede mig dog over, at bøfferne ikke skulle krydres inden stegning. Jeg fulgte opskriften og lod være, men jeg syntes, de lige manglede det der umpf, selvom de havde simret pænt længe. Men altså stadig en hamrende lækker ret.
Holger Rørby Madsen
Tusind tak, Anita - det lyder godt. Og det er også en af mine favoritter 🙂
Jo, man kan sagtens krydre kødet inden stegning.
Og ellers velbekomme.
Alt det bedste
Holger
Annette Bertelsen
Hej
Jeg har lavet denne ret før med stor succes og skal nu lave den igen. Jeg synes billedet er ændret, er der også ændret i opskriften?
Holger Rørby Madsen
Hej Annette
Nej, det er stadig samme opskrift - opskriften trængte bare til et bedre billede 🙂
Alt det bedste
Holger
Inge Nørrelykke
Så mange dejlige opskriver jeg får af dig bruger næsten nye hver dag ,,,og alt smager så godt ♥️♥️♥️ Og skønne kager tak for det 🤶🏼
Holger Rørby Madsen
Kære Inge
Det er jeg super glad for at høre - mange tak.
Med ønsket om en dejlig jul
Holger