Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Mørbrad i fad

Mørbrad i fad (nem opskrift med peberfrugt, bacon og fløde)

billede med mørbrad i fad
4.8 fra 108 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
635
SHARES
FacebookMessenger635PinterestEmailSMS
Indhold
  • Mørbrad i fad
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på mørbrad i fad
  • Billeder
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Mørbrad i fad

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 108 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Mørbrad i fad. Prøv min bedste opskrift på mørbradfad - en lækker, traditionel ret med svinemørbrad, peberfrugt, bacon og cocktailpølser.
Antal: 4
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad ( skåret i tynde bøffer på cirka 1 centimeter)
  • 250 g champignon (i skiver)
  • 200 g bacon (i tern)
  • 1 stort løg (hakkes groft)
  • 1 rød peberfrugt (i korte strimler)
  • 200 g cocktailpølser ( eller brunchpølser)
  • 1 dåse hakkede tomater (400 gram)
  • 2 spsk balsamico
  • 2 dl kalvefond (af vand og koncentrat)
  • 2 dl piskefløde (eller madlavningsfløde)
  • 1 tsk majsstivelse ( til jævning)
  • 2 tsk paprika

Fremgangsmåde

  1. Start med at pudse 1 svinemørbrad af for sølvsene og andet fedt. Skær den i skiver eller bøffer på en centimers tykkelse.
  2. Rengør 250 g champignon og skær dem i skiver. Skær 200 g bacon ud i tern, og 1 stort løg hakker du groft. Skær toppen af 1 rød peberfrugt og fjern kernehuset, inden du deler den i grove tern eller tynde strimler.
  3. Find et ildfast fad frem, og tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  4. Smelt en god klat smør på panden, og ved en god varme bruner du nu mørbradbøfferne på begge sider, så de får en solid stegeskorpe - det giver smag i retten! Hæld dem op i det ildfaste fad.
  5. Svits så bacontern til de er flotte og gyldne, og tilsæt 200 g cocktailpølser, som også varmes godt igennem. Hæld det op i fadet.
  6. Hæld 1 dåse hakkede tomater i det ildfaste fad.
  7. Brun champignon grundigt, de skal svitses godt af - det giver også en fantastisk smag til mørbradfadet. Kom også dem op i det ildfaste fad.
  8. Kom endnu en klat smør på panden, og svits løg og peberfrugt, Ryst panden rundt, og efter et par minutter kommer du 2 spsk balsamico i. Lad det svitse et minut mere, og tilsæt 2 dl kalvefond og 2 dl piskefløde.
  9. Lad det koge op, og jævn med 1 tsk majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Krydr også med generøse mængder friskkværnet peber, men IKKE salt. Baconstykkerne er meget saltede, og det er som regel salt nok til retten! Kom også 2 tsk paprika ved.
  10. Hæld peberflødesovsen op i fadet, og giv den et par ekstra vrid med peberkværnen. Vend det rundt med en spiseske, så du får fordelt smagen godt i fadet.
  11. Sæt så mørbradfadet på næstnederste rille i ovnen, og lad den stege i 20 minutter ved 200 grader varmluft. Vend gerne indholdet rundt efter 15 minutter.

Næringsindhold

Kalorier632kcalKulhydrater18gProtein53gFedt39gMættet fedt19gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt13gTransfedt0.1gKolesterol186mgNatrium1941mgKalium1265mgKostfibre3gSukker10gVitamin A1868IUVitamin C55mgCalcium95mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på mørbrad i fad

Her er min bedste opskrift på mørbrad i fad, der er en lækker hverdagsret med svinemørbrad i fad i ovn.

Helt traditionel ret med blandt andet peberfrugt, bacon og cocktailpølser, og det er en ret, som hele familien vil elske. Den er nemlig også børnevenlig, som du kender det fra den klassiske mørbradgryde.

Fadretten tager ikke så lang tid at lave, og derfor er den god på hverdage, hvor der måske ikke er så meget tid til madlavning.

Opskriften er beregnet til fire personer, og mørbradsfadet serveres naturligvis med ris eller kartoffelmos til. Jeg har også lavet en video med opskriften, hvor du kan se fremgangsmåden.

Se flere opskrifter:

  • Mørbradgryde med bacon
  • Grydestegt svinemørbrad
  • One pot mørbrad med ris
  • Baronens gryde
  • Italiensk mørbrad i fad
  • Helstegt svinemørbrad i ovn

Billeder

Her får du nogle billeder af fremgangsmåden:

svinemørbrad skæres ud til mørbrad i fad
mørbradbøfferne brunes godt af på begge sider
mørbrad i fad klar til at komme i ovnen
mørbrad i fad serveret med kartoffelmos

Tips

Tag den ud, og server mørbrad i fad med kogte basmati ris og en grøn salat. En gammeldags kartoffelmos er også god til.

Mørbradfadet er som sagt en lækker ret til både den travle hverdag og mere festlige lejligheder.

Svinemørbraden bliver virkelig mør, og peberflødesovsen helt fantastisk.

FAQ

Kan man fryse mørbrad i fad?

Du kan sagtens fryse mørbrad i fad. Kom rester i en tæt beholder og derefter på frost. Kan varmes i gryde eller ovn. Det er en god idé at lave en stor portion, så du altid har en lækker ret i fryseren.

Kan man lave mørbrad i fad dagen før?

Ja, mørbrad i fad er fin at lave dagen før. Du kan enten tilberede hele retten dagen i forvejen, men du kan også blot samle den, og så tilberede den før servering.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. hanne Alnor skriver

    oktober 18, 2025 at 10:44 pm

    Super fin ret og nem at lave i forvejen.
    Kan bestemt anbefales

    Svar
  2. Grete bergendorff skriver

    april 16, 2025 at 11:07 am

    Hvor køber man kslvefond ? Glæder mig til at prøve retten 🤗

    Med smilende hilsen Grete

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 16, 2025 at 4:20 pm

      Hej Grete
      Tak for det - og du kan roligt glæde dig.
      Du kan købe det i de fleste supermarkeder, hvor det ofte findes i flydende form.
      Og ellers kan du bruge en oksebouillonterning.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Marianne skriver

    januar 11, 2025 at 5:54 pm

    Mums😛tak for opskriften

    Svar
  4. Stina skriver

    november 02, 2024 at 11:46 am

    Kan man ikke få indkøbslisten på sms

    Svar
  5. Anne skriver

    september 07, 2024 at 9:02 pm

    Tak for opskriften👌🏻 - den fortjener en ekstra stjerne 🌟

    Svar
  6. Orla Marcussen skriver

    juni 01, 2024 at 6:03 pm

    Jeg mangle den funktion hvor der kan vælges hvor mange personer jeg vil lave mad til.
    Før var det sådan, at den kunne gemmens til senere brug
    Ved venlig hilsen
    Orla Marcussen

    Svar
  7. Hanne Tvede skriver

    april 11, 2024 at 11:42 am

    Hej.
    Her i vores seniorbofællesskab skal vi lave mørbradgryde m/bacon/cocktailpøler til 32 personer. Jeg er usikker på om jeg blot kan gange alle de anførte mål ( til 4 personer) med 8 - også krydderier ?
    Har I en salat, som er egnet til retten, hvor der i forvejen er en herlig sovs ?
    Tak for dejlige opskrifter.
    Mvh Hanne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 11, 2024 at 12:14 pm

      Hanne
      Tak for de pæne ord, og det bør du kunne gøre uden problemer. Brug bare knappen under mængde til at justere antallet.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Jonna Olsen skriver

    marts 31, 2024 at 2:29 pm

    Hejsa.
    Kan man lave den et par timer før den skal i ovnen?
    Mvh. Jonna

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 31, 2024 at 2:32 pm

      Hej Jonna
      Det kan du tro - det kan du sagtens 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  9. Astrid skriver

    marts 28, 2024 at 9:51 am

    Kan man lave den den dagen før og så varme den i ovnen?

    Svar
  10. Rikke Frantsen skriver

    november 14, 2023 at 7:57 pm

    Den bedste mørbrad jeg nogensinde har smagt!!!

    Svar
  11. Laila Bak á Lava skriver

    marts 01, 2023 at 7:06 pm

    Dejlig ret, hakkede en halv spidskål og forårsløg og puttede det i, det var også lækkert.

    Svar
  12. Anita skriver

    februar 08, 2023 at 8:25 pm

    Jeg har lige lavet den her til aften. Jeg lod den dog simre i gryde istedet for at sætte den i ovnen. Men **** det smagte godt. Du har helt ret i, at den flødesovs virkelig smager af noget. Jeg er derfor også ret sikker på, at der var mere end 300 kalorier i min portion, for jeg har sq da spist alt for meget.
    Jeg undrede mig dog over, at bøfferne ikke skulle krydres inden stegning. Jeg fulgte opskriften og lod være, men jeg syntes, de lige manglede det der umpf, selvom de havde simret pænt længe. Men altså stadig en hamrende lækker ret.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      februar 09, 2023 at 5:44 am

      Tusind tak, Anita - det lyder godt. Og det er også en af mine favoritter 🙂
      Jo, man kan sagtens krydre kødet inden stegning.
      Og ellers velbekomme.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  13. Annette Bertelsen skriver

    marts 01, 2022 at 6:15 pm

    Hej
    Jeg har lavet denne ret før med stor succes og skal nu lave den igen. Jeg synes billedet er ændret, er der også ændret i opskriften?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 13, 2022 at 1:24 pm

      Hej Annette
      Nej, det er stadig samme opskrift - opskriften trængte bare til et bedre billede 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  14. Inge Nørrelykke skriver

    december 15, 2021 at 7:43 am

    Så mange dejlige opskriver jeg får af dig bruger næsten nye hver dag ,,,og alt smager så godt ♥️♥️♥️ Og skønne kager tak for det 🤶🏼

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 15, 2021 at 10:04 am

      Kære Inge
      Det er jeg super glad for at høre - mange tak.
      Med ønsket om en dejlig jul
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Hov! Er du endnu ikke medlem af Madens Verden...?

madens verden logo opskrifter på god mad

Som medlem får du flere fordele på Madens Verden:

✔ Reklamefri

✔ Flot print af opskrifter

✔ Gem dine favoritter

✔ Se næringsindhold

✔ Ingen bindingsperiode

✔ Nemt at tilmelde sig

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required