• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Mørbrad frikassé

Mørbrad frikassé

billede med mørbrad frikasse
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  3. december 2024 - Udgivet:  3. december 2024

Indhold

  1. Her får du min opskrift på mørbrad frikassé. En nem og lækker gryderet med svinemørbrad i en skøn sovs med ærter, gulerødder og selleri.
  2. Opskrift på mørbrad frikassé
  3. Mørbrad frikassé
  4. Servering

Her får du min opskrift på mørbrad frikassé. En nem og lækker gryderet med svinemørbrad i en skøn sovs med ærter, gulerødder og selleri.

Mørbrad frikassé er en nem og lækker gryderet med smag af dansk sommer.

Her koges en hel svinemørbrad i bouillon, og derefter koges grøntsagerne i bouillonen, inden kødet kommes tilbage i gryden.

Det er en ret, der er en blanding af den klassiske mørbradgryde og frikassé, og her får du virkelig aftensmad med masser af smag. Og så er det en af de gryderetter, der altså er nem at lave.

Du kan også bruge andre grøntsager som eks. blomkål, grønne asparges, persillerødder, kartofler med flere.

Se også de populære opskrifter på:

  • Kyllingefrikasse
  • Kalvefrikasse

Opskrift på mørbrad frikassé

billede med mørbrad frikasse
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Mørbrad frikassé

5 fra 1 stemme
Her får du min opskrift på mørbrad frikassé. En nem og lækker gryderet med svinemørbrad i en skøn sovs med ærter, gulerødder og selleri.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 337
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 svinemørbrad
  • 1 l vand
  • 2 terninger bouillon - gerne klar bouillon
  • 250 g gulerødder - i små tern
  • 250 g knoldselleri - i små tern
  • 250 g ærter - gerne fra frost
  • 2 dl madlavningsfløde - eller piskefløde
  • 2 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
  • citronsaft - friskpresset
  • 1 håndfuld persille - hakket
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Afpuds svinemørbrad og læg den i en gryde sammen med vand og 2 terninger klar bouillon. Andre bouillonterninger kan også anvendes.
  2. Lad det koge op, læg låg på gryden, skru ned for varmen og lad mørbraden simre i 20 minutter. Imens kan du klargøre grøntsagerne som beskrevet.
  3. Tag mørbraden op på et skærebræt. Sigt bouillonen i en skål og hæld den derefter tilbage i gryden. Kom gulerødder og knoldselleri ved og lad det småkoge under låg i 10 minutter.
  4. Kom så ærterne ved (de kan tilsættes direkte fra frost), og lad dem lige varme igennem.
  5. Kom madlavningsfløde ved og jævn så til en passende konsistens med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Der skal formentlig ikke meget salt til, da bouillonen er meget salt.
    kogt mørbrad til mørbradfrikasse
  6. Skær den kogte svinemørbrad i tynde skiver, der vendes i til en mørbrad frikassé. Vend hakket persille i lige inden servering.

Næringsindhold

Kalorier: 337kcalKulhydrater: 28gProtein: 38gFedt: 8gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.1gKolesterol: 104mgNatrium: 1142mgKalium: 1218mgKostfibre: 7gSukker: 10gVitamin A: 11092IUVitamin C: 36mgCalcium: 146mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Den færdige mørbrad frikasse kan serveres med kogte kartofler og et stykke hjemmebagt flutes - eller bare som den er, da der er en del grøntsager i den. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    december 03, 2024 at 8:45 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required