Her får du min opskrift på mørbrad frikassé. En nem og lækker gryderet med svinemørbrad i en skøn sovs med ærter, gulerødder og selleri.
Mørbrad frikassé er en nem og lækker gryderet med smag af dansk sommer.
Her koges en hel svinemørbrad i bouillon, og derefter koges grøntsagerne i bouillonen, inden kødet kommes tilbage i gryden.
Det er en ret, der er en blanding af den klassiske mørbradgryde og frikassé, og her får du virkelig aftensmad med masser af smag. Og så er det en af de gryderetter, der altså er nem at lave.
Du kan også bruge andre grøntsager som eks. blomkål, grønne asparges, persillerødder, kartofler med flere.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på mørbrad frikassé
Mørbrad frikassé
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- 1 l vand
- 2 terninger bouillon - gerne klar bouillon
- 250 g gulerødder - i små tern
- 250 g knoldselleri - i små tern
- 250 g ærter - gerne fra frost
- 2 dl madlavningsfløde - eller piskefløde
- 2 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
- citronsaft - friskpresset
- 1 håndfuld persille - hakket
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Afpuds svinemørbrad og læg den i en gryde sammen med vand og 2 terninger klar bouillon. Andre bouillonterninger kan også anvendes.
- Lad det koge op, læg låg på gryden, skru ned for varmen og lad mørbraden simre i 20 minutter. Imens kan du klargøre grøntsagerne som beskrevet.
- Tag mørbraden op på et skærebræt. Sigt bouillonen i en skål og hæld den derefter tilbage i gryden. Kom gulerødder og knoldselleri ved og lad det småkoge under låg i 10 minutter.
- Kom så ærterne ved (de kan tilsættes direkte fra frost), og lad dem lige varme igennem.
- Kom madlavningsfløde ved og jævn så til en passende konsistens med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Der skal formentlig ikke meget salt til, da bouillonen er meget salt.
- Skær den kogte svinemørbrad i tynde skiver, der vendes i til en mørbrad frikassé. Vend hakket persille i lige inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den færdige mørbrad frikasse kan serveres med kogte kartofler og et stykke hjemmebagt flutes - eller bare som den er, da der er en del grøntsager i den. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne din mening om den her.