• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Forside › Aftensmad › Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager

Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager

billede med mørbrad frikasse
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
40
SHARES
FacebookMessenger40PinterestEmailSMS
Opdateret: 3. december 2024 - Udgivet: 3. december 2024

Her får du min opskrift på mørbrad frikassé. En nem og lækker gryderet med svinemørbrad i en skøn sovs med ærter, gulerødder og selleri.

Mørbrad frikassé er en nem og lækker gryderet med smag af dansk sommer.

Her koges en hel svinemørbrad i bouillon, og derefter koges grøntsagerne i bouillonen, inden kødet kommes tilbage i gryden.

Det er en ret, der er en blanding af den klassiske mørbradgryde og frikassé, og her får du virkelig aftensmad med masser af smag. Og så er det en af de gryderetter, der altså er nem at lave.

Du kan også bruge andre grøntsager som eks. blomkål, grønne asparges, persillerødder, kartofler med flere.

Oversigt over indhold
  • Her får du min opskrift på mørbrad frikassé. En nem og lækker gryderet med svinemørbrad i en skøn sovs med ærter, gulerødder og selleri.
  • Mørbrad frikassé
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kyllingefrikasse
  • Sommergryde
  • Blomkålsgryde
  • Kalvefrikasse
  • Kalkunfrikasse med gulerødder, ærter og asparges
  • Frikassé opskrift
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Mørbrad frikassé

5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 337
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 1 l vand
  • 2 terninger bouillon - gerne klar bouillon
  • 250 g gulerødder - i små tern
  • 250 g knoldselleri - i små tern
  • 250 g ærter - gerne fra frost
  • 2 dl madlavningsfløde - eller piskefløde
  • 2 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
  • citronsaft - friskpresset
  • 1 håndfuld persille - hakket
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Afpuds svinemørbrad og læg den i en gryde sammen med vand og 2 terninger klar bouillon. Andre bouillonterninger kan også anvendes.
  2. Lad det koge op, læg låg på gryden, skru ned for varmen og lad mørbraden simre i 20 minutter. Imens kan du klargøre grøntsagerne som beskrevet.
  3. Tag mørbraden op på et skærebræt. Sigt bouillonen i en skål og hæld den derefter tilbage i gryden. Kom gulerødder og knoldselleri ved og lad det småkoge under låg i 10 minutter.
  4. Kom så ærterne ved (de kan tilsættes direkte fra frost), og lad dem lige varme igennem.
  5. Kom madlavningsfløde ved og jævn så til en passende konsistens med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Der skal formentlig ikke meget salt til, da bouillonen er meget salt.
  6. Skær den kogte svinemørbrad i tynde skiver, der vendes i til en mørbrad frikassé. Vend hakket persille i lige inden servering.

Næringsindhold

Kalorier: 337kcalKulhydrater: 28gProtein: 38gFedt: 8gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.1gKolesterol: 104mgNatrium: 1142mgKalium: 1218mgKostfibre: 7gSukker: 10gVitamin A: 11092IUVitamin C: 36mgCalcium: 146mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Den færdige mørbrad frikasse kan serveres med kogte kartofler og et stykke hjemmebagt flutes - eller bare som den er, da der er en del grøntsager i den. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Kyllingefrikasse

5 fra 10 stemmer
Her får du min opskrift på kyllingefrikasse, der er en dansk klassiker. En lækker frikasse med kylling, gulerødder og knoldselleri.
Gå til opskrift
kyllingefrikasse

Sommergryde

4.8 fra 68 stemmer
Her får du min opskrift på en sommergryde, der laves med kylling, nye kartofler og asparges. Du kan lave sommergryden på ca. 30 minutter, og den er nem.
Gå til opskrift
Billede af sommergryde med kartofler og asparges.

Blomkålsgryde

4.5 fra 67 stemmer
Her er min opskrift på lækker blomkålsgryde med kylling. En nem gryderet, der bla. laves med blomkål, kylling, kartofler og gulerødder.
Gå til opskrift
billede med blomkålsgryde med kylling

Kalvefrikasse

4.3 fra 3 stemmer
Kalvefrikasse er en skøn gryderet, som du bla. laver med kalvekød og diverse grøntsager i en lys sovs. Se også hvad en frikassé er for noget.
Gå til opskrift
kalvefrikasse

Kalkunfrikasse med gulerødder, ærter og asparges

5 fra 2 stemmer
Lav en let og lækker kalkunfrikasse, der smager super godt. En nem opskrift med kalkunkød i strimler, gulerødder, ærter og asparges.
Gå til opskrift
billede med kalkunfrikasse

Frikassé opskrift

5 fra 4 stemmer
Frikassé med kalv er en rigtig sommerfrikassé, og her er min opskrift med både grønne og hvide asparges. Sommerens bedste mad, som nydes med nye kartofler.
Gå til opskrift
frikasse med kalv
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    december 03, 2024 at 8:45 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required