Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager

Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager

billede med mørbrad frikasse
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook42PinterestSMSEmailMessenger
42
DELINGER

Her får du min opskrift på mørbrad frikassé. En nem og lækker gryderet med svinemørbrad i en skøn sovs med ærter, gulerødder og selleri.

Mørbrad frikassé er en nem og lækker gryderet med smag af dansk sommer.

Her koges en hel svinemørbrad i bouillon, og derefter koges grøntsagerne i bouillonen, inden kødet kommes tilbage i gryden.

Det er en ret, der er en blanding af den klassiske mørbradgryde og frikassé, og her får du virkelig aftensmad med masser af smag. Og så er det en af de gryderetter, der altså er nem at lave.

Du kan også bruge andre grøntsager som eks. blomkål, grønne asparges, persillerødder, kartofler med flere.

Indhold
  • Her får du min opskrift på mørbrad frikassé. En nem og lækker gryderet med svinemørbrad i en skøn sovs med ærter, gulerødder og selleri.
  • Mørbrad frikassé
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kommentarer

Mørbrad frikassé

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Her får du min opskrift på mørbrad frikassé. En nem og lækker gryderet med svinemørbrad i en skøn sovs med ærter, gulerødder og selleri.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 1 l vand
  • 2 terninger bouillon (gerne klar bouillon)
  • 250 g gulerødder (i små tern)
  • 250 g knoldselleri (i små tern)
  • 250 g ærter (gerne fra frost)
  • 2 dl madlavningsfløde (eller piskefløde)
  • 2 spsk majsstivelse (udrørt i lidt koldt vand)
  • citronsaft (friskpresset)
  • 1 håndfuld persille (hakket)
  • salt og friskkværnet peber

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Afpuds svinemørbrad og læg den i en gryde sammen med vand og 2 terninger klar bouillon. Andre bouillonterninger kan også anvendes.
  2. Lad det koge op, læg låg på gryden, skru ned for varmen og lad mørbraden simre i 20 minutter. Imens kan du klargøre grøntsagerne som beskrevet.
  3. Tag mørbraden op på et skærebræt. Sigt bouillonen i en skål og hæld den derefter tilbage i gryden. Kom gulerødder og knoldselleri ved og lad det småkoge under låg i 10 minutter.
  4. Kom så ærterne ved (de kan tilsættes direkte fra frost), og lad dem lige varme igennem.
  5. Kom madlavningsfløde ved og jævn så til en passende konsistens med majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Der skal formentlig ikke meget salt til, da bouillonen er meget salt.
  6. Skær den kogte svinemørbrad i tynde skiver, der vendes i til en mørbrad frikassé. Vend hakket persille i lige inden servering.

Næringsindhold

Kalorier337kcalKulhydrater28gProtein38gFedt8gMættet fedt3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.1gKolesterol104mgNatrium1142mgKalium1218mgKostfibre7gSukker10gVitamin A11092IUVitamin C36mgCalcium146mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Den færdige mørbrad frikasse kan serveres med kogte kartofler og et stykke hjemmebagt flutes - eller bare som den er, da der er en del grøntsager i den. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Kyllingefrikasse
Her får du min opskrift på kyllingefrikasse, der er en dansk klassiker. En lækker frikasse med kylling, gulerødder og knoldselleri.
Se opskriften her
kyllingefrikasse
Sommergryde
Her får du min opskrift på en sommergryde, der laves med kylling, nye kartofler og asparges. Du kan lave sommergryden på ca. 30 minutter, og den er nem.
Se opskriften her
Billede af sommergryde med kartofler og asparges.
Blomkålsgryde
Her er min opskrift på lækker blomkålsgryde med kylling. En nem gryderet, der bla. laves med blomkål, kylling, kartofler og gulerødder.
Se opskriften her
billede med blomkålsgryde med kylling
Kalvefrikasse
Kalvefrikasse er en skøn gryderet, som du bla. laver med kalvekød og diverse grøntsager i en lys sovs. Se også hvad en frikassé er for noget.
Se opskriften her
kalvefrikasse
Kalkunfrikasse med gulerødder, ærter og asparges
Lav en let og lækker kalkunfrikasse, der smager super godt. En nem opskrift med kalkunkød i strimler, gulerødder, ærter og asparges.
Se opskriften her
billede med kalkunfrikasse
Frikassé opskrift
Frikassé med kalv er en rigtig sommerfrikassé, og her er min opskrift med både grønne og hvide asparges. Sommerens bedste mad, som nydes med nye kartofler.
Se opskriften her
frikasse med kalv
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    december 03, 2024 at 8:45 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv gerne din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af braiseret nakkefilet.
    Braiseret nakkefilet (kan laves i gryde eller ovn)
  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Glædelig jul - giv dig selv en gave

madens verden logo opskrifter på god mad

Fra Madens Verden ønsker vi dig en rigtig glædelig jul. Har du overvejet, at give dig selv en gave i form af et medlemskab til kun 295 kr. for et helt år? Det bliver både du og vi glade for.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required