Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opsamlinger › Mellemøstlig mad

Mellemøstlig mad

mellemøstlig mad mezze
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMS

Mellemøstlig mad er mere end shawarma og hummus. Det er et rigt køkken med sund mad, og her kan du finde mange populære opskrifter fra Mellemøsten.

Mellemøstlig mad er et vidt begreb, da der naturligvis er forskel fra land til land.

Men alligevel er der fællesnævnere, for eksempel hummus og falafler, som er at finde i såvel Israel som i Libanon og Jordan.

Når vi tænker på mellemøstlig mad, er der en rigdom af smag og tilberedningsmetoder. Og så er det ofte sunde fødevarer, der bliver brugt.

Faktisk siges det at være en af de mest sunde køkkener i verden, da der ofte serveres mad med et højt indhold af proteiner, vitaminer, kalk og kostfibre.

Kikærter, bønner og linser bruges i pure, suppe og en lang række retter, for selv om der også er en stor glæde ved kød, findes der mange retter helt uden.

Mest populære opskrifter på mellemøstlig mad

Madens Verden har en lang række opskrifter på alt fra Mellemøstens frikadeller, kofta, til den aromatiske krydderiblanding za'atar og israelernes yndlingsmorgenmad Shakshuka.

Her er nogle af vores mest populære opskrifter:

Kylling shawarma

Grillet kofta

Arabiske fladbrød med za'atar

Baba ganoush - auberginedip

Tabouleh med bredbladet persille

Et typisk måltid fra Mellemøsten

Traditionelt spises der med gaffel eller ske - men de mange forskellige fladbrød, der bages i Mellemøsten, bruges også som service.

Her kan hummus, salat og andre former for dip skovles op med brødet, der klemmes let fast om fyldet, og så er det let at spise.

Arabere, persere og israelere er kødspisere, men kødet bruges mere som smagsgiver end som hovedrolle. Her er især lam, oksekød og kylling populære.

Typisk serveres der både (flad)brød, yoghurtdip og/eller hummus, ris, salat og syltede grøntsager til et aftensmåltid. Derudover en suppe, linseret eller en ret med kød.

Kager og søde sager

Er der nogen, som kan lide søde sager, må det være mennesker i Mellemøsten. Deres desserter, buddinger og kager er søde, ofte af honning eller sirup og rosenvand.

Her er et par af vores favoritter fra det mellemøstlige køkken:

Baklava

Småkager med dadelfyld

Mezze

Spanierne har tapas, Mellemøsten har mezze. Det er en række små retter, som både kan spises til et måltid eller som forret.

Her er skåle med blandt andet saltede nødder, oliven, auberginedip, hummus, sprøde fladbrød med za'atar, små falafler, syltede grøntsager, bønnemosen Foul, flødeosten Labaneh og fyldte vinblade.

Typiske smagsgivere er spidskommen, kanel, kardemomme, gurkemeje, ristede sesamfrø, anis, muskatnød, rosenvand, granatæblesirup, chili og sumak.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Mere inspiration

  • Billede af salater.
    Salater (de bedste opskrifter på sund og lækker salat)
  • Billede med kager der kan bages dagen før.
    Kollegakage (nemme kager du kan bage dagen før)
  • bilelde med dansk mad krebinetter
    Dansk mad (opskrifter på mad fra det danske køkken)
  • Billede af nem aftensmad.
    Nem aftensmad (nemme og lækre retter på kort tid)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.