Mellemøstlig mad er mere end shawarma og hummus. Det er et rigt køkken med sund mad, og her kan du finde mange populære opskrifter fra Mellemøsten.
Mellemøstlig mad er et vidt begreb, da der naturligvis er forskel fra land til land.
Men alligevel er der fællesnævnere, for eksempel hummus og falafler, som er at finde i såvel Israel som i Libanon og Jordan.
Når vi tænker på mellemøstlig mad, er der en rigdom af smag og tilberedningsmetoder. Og så er det ofte sunde fødevarer, der bliver brugt.
Faktisk siges det at være en af de mest sunde køkkener i verden, da der ofte serveres mad med et højt indhold af proteiner, vitaminer, kalk og kostfibre.
Kikærter, bønner og linser bruges i pure, suppe og en lang række retter, for selv om der også er en stor glæde ved kød, findes der mange retter helt uden.
Mest populære opskrifter på mellemøstlig mad
Madens Verden har en lang række opskrifter på alt fra Mellemøstens frikadeller, kofta, til den aromatiske krydderiblanding za'atar og israelernes yndlingsmorgenmad Shakshuka.
Her er nogle af vores mest populære opskrifter:
Tabouleh med bredbladet persille
Et typisk måltid fra Mellemøsten
Traditionelt spises der med gaffel eller ske - men de mange forskellige fladbrød, der bages i Mellemøsten, bruges også som service.
Her kan hummus, salat og andre former for dip skovles op med brødet, der klemmes let fast om fyldet, og så er det let at spise.
Arabere, persere og israelere er kødspisere, men kødet bruges mere som smagsgiver end som hovedrolle. Her er især lam, oksekød og kylling populære.
Typisk serveres der både (flad)brød, yoghurtdip og/eller hummus, ris, salat og syltede grøntsager til et aftensmåltid. Derudover en suppe, linseret eller en ret med kød.
Kager og søde sager
Er der nogen, som kan lide søde sager, må det være mennesker i Mellemøsten. Deres desserter, buddinger og kager er søde, ofte af honning eller sirup og rosenvand.
Her er et par af vores favoritter fra det mellemøstlige køkken:
Mezze
Spanierne har tapas, Mellemøsten har mezze. Det er en række små retter, som både kan spises til et måltid eller som forret.
Her er skåle med blandt andet saltede nødder, oliven, auberginedip, hummus, sprøde fladbrød med za'atar, små falafler, syltede grøntsager, bønnemosen Foul, flødeosten Labaneh og fyldte vinblade.
Typiske smagsgivere er spidskommen, kanel, kardemomme, gurkemeje, ristede sesamfrø, anis, muskatnød, rosenvand, granatæblesirup, chili og sumak.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden