Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Lyssej

Lyssej

billede med lyssej lubbe og blåsej
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMS

Her kan du se hvordan du tilbereder lyssej på pande, i ovn eller grillen. Lyssej kaldes også for lubbe eller blåsej, og er en fin spisefisk.

Lyssej, lubbe eller blåsej. Kært barn har mange navne, og det har lyssejen også, der kan findes under disse tre forskellige navne.

Men fisken er den samme, og lyssej er en aldeles fremragende spisefisk, der samtidig er nem at tilberede. Og som du sagtens kan lave uden at få fiskeben galt i halsen.

Lyssejen er en mager fisk, og på engelsk hedder den i øvrigt en pollack. Så ved du det.

Her får du mine opskrifter på hvordan du tilbereder lyssej henholdsvis på panden, i ovnen eller på grillen.

Til fire personer skal du beregne cirka 600 gram lyssej (lubbe eller blåsej).

Se også mine populære opskrifter på:

  • Fiskefilet
  • Fiskefrikadeller
  • Ovnbagt laks

Opskrift på lyssej stegt på pande

Lyssej stegt på pande

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 10 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
Her kan du se hvordan du tilbereder lyssej på pande, i ovn eller grillen. Lyssej kaldes også for lubbe eller blåsej, og er en fin spisefisk.
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g lyssej
  • salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør

Fremgangsmåde

  1. Når du steger stykker af fisk på panden, så er det bedst hvis du køber fisk med skind på. Så skindet nemlig kødet samlet, så det ikke smuldrer efterhånden som lyssejen steges mør.
  2. Du kan dog godt stege lyssej uden skind på panden, og det gør du således. Salt fisken 15 minutter før den skal bruges.
  3. Varm en pande op og kom lidt olie på.
  4. Steg fiskestykkerne cirka 6-7 minutter på den ene side uden at røre fisken undervejs.
  5. Når kødet begynder at blive hvidt i det, kommes en ekstra og stor klat smør på panden.
  6. Lad det bruse af og vend så forsigtigt fisken om, hvorefter den blot lige får 10-15 sekunder mere.

Næringsindhold

Kalorier179kcalKulhydrater0.003gProtein27gFedt7gMættet fedt2gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.1gKolesterol72mgNatrium685mgKalium620mgSukker0.003gVitamin A147IUVitamin C2mgCalcium25mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Serveres straks, eventuelt sammen med karamelliseret spidskål og en lækker bimi salat med vindruer.

Lyssej bagt i ovn

Lyssejen er ret fast i kødet, og faktisk lidt fastere end blandt andet torsken, og derfor er den også fremragende at bage i ovnen.

Fisken skæres ud i passende portionsstykker, og husk at tjekke for ben ved ryggen. Benene er samlet langs midten af ryggen, og derfor er de både nemme at finde og skære uden om.

Læg stykkerne i et ildfast fad beklædt med bagepapir, og dryp dem med lidt olie.

Krydr med flagesalt og eventuelt lidt tørret basilikum. Du kan også presse lidt frisk citronsaft over fiskestykkerne.

Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor stegetiden er cirka 10 minutter.

Husk aldrig at stege fisk for lang tid, da de så bliver kedelige i smagen.

Grillet lyssej

Lyssej er også god at lægge på grillen.

Her skæres fisken igen ud i mindre stykker, som omvikles med serrano eller parmaskinke. Skiver af bacon kan også bruges, men jeg synes det fungerer bedst med skinken.

Fisken krydres med salt og friskkværnet peber, og gerne også med lidt revet, økologisk citronskal. Og du krydrer selvfølgelig fisken inden skinken vikles om.

Grilltiden er cirka 10 minutter ved en middel direkte varme, og du skal grille med låget lukket.

Læg eventuelt fisken på et stykke sølvpapir, så den ikke klæber fast til risten.

Til lyssej kan du generelt med fordel servere en hjemmelavet sauce hollandaise.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    januar 31, 2025 at 6:52 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her i kommentarfeltet.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required