Her kan du se hvordan du tilbereder lyssej på pande, i ovn eller grillen. Lyssej kaldes også for lubbe eller blåsej, og er en fin spisefisk.
Lyssej, lubbe eller blåsej. Kært barn har mange navne, og det har lyssejen også, der kan findes under disse tre forskellige navne.
Men fisken er den samme, og lyssej er en aldeles fremragende spisefisk, der samtidig er nem at tilberede. Og som du sagtens kan lave uden at få fiskeben galt i halsen.
Lyssejen er en mager fisk, og på engelsk hedder den i øvrigt en pollack. Så ved du det.
Her får du mine opskrifter på hvordan du tilbereder lyssej henholdsvis på panden, i ovnen eller på grillen.
Til fire personer skal du beregne cirka 600 gram lyssej (lubbe eller blåsej).
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på lyssej stegt på pande
Lyssej stegt på pande
Ingredienser
- 600 g lyssej
- salt
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk smør
Fremgangsmåde
- Når du steger stykker af fisk på panden, så er det bedst hvis du køber fisk med skind på. Så skindet nemlig kødet samlet, så det ikke smuldrer efterhånden som lyssejen steges mør.
- Du kan dog godt stege lyssej uden skind på panden, og det gør du således. Salt fisken 15 minutter før den skal bruges.
- Varm en pande op og kom lidt olie på.
- Steg fiskestykkerne cirka 6-7 minutter på den ene side uden at røre fisken undervejs.
- Når kødet begynder at blive hvidt i det, kommes en ekstra og stor klat smør på panden.
- Lad det bruse af og vend så forsigtigt fisken om, hvorefter den blot lige får 10-15 sekunder mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Serveres straks, eventuelt sammen med karamelliseret spidskål og en lækker bimi salat med vindruer.
Lyssej bagt i ovn
Lyssejen er ret fast i kødet, og faktisk lidt fastere end blandt andet torsken, og derfor er den også fremragende at bage i ovnen.
Fisken skæres ud i passende portionsstykker, og husk at tjekke for ben ved ryggen. Benene er samlet langs midten af ryggen, og derfor er de både nemme at finde og skære uden om.
Læg stykkerne i et ildfast fad beklædt med bagepapir, og dryp dem med lidt olie.
Krydr med flagesalt og eventuelt lidt tørret basilikum. Du kan også presse lidt frisk citronsaft over fiskestykkerne.
Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor stegetiden er cirka 10 minutter.
Husk aldrig at stege fisk for lang tid, da de så bliver kedelige i smagen.
Grillet lyssej
Lyssej er også god at lægge på grillen.
Her skæres fisken igen ud i mindre stykker, som omvikles med serrano eller parmaskinke. Skiver af bacon kan også bruges, men jeg synes det fungerer bedst med skinken.
Fisken krydres med salt og friskkværnet peber, og gerne også med lidt revet, økologisk citronskal. Og du krydrer selvfølgelig fisken inden skinken vikles om.
Grilltiden er cirka 10 minutter ved en middel direkte varme, og du skal grille med låget lukket.
Læg eventuelt fisken på et stykke sølvpapir, så den ikke klæber fast til risten.
Til lyssej kan du generelt med fordel servere en hjemmelavet sauce hollandaise.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her i kommentarfeltet.