• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Lyssej

Lyssej

billede med lyssej lubbe og blåsej
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 18. august 2024 - Udgivet: 23. august 2018

Her kan du se hvordan du tilbereder lyssej på pande, i ovn eller grillen. Lyssej kaldes også for lubbe eller blåsej, og er en fin spisefisk.

Lyssej, lubbe eller blåsej. Kært barn har mange navne, og det har lyssejen også, der kan findes under disse tre forskellige navne.

Men fisken er den samme, og lyssej er en aldeles fremragende spisefisk, der samtidig er nem at tilberede. Og som du sagtens kan lave uden at få fiskeben galt i halsen.

Lyssejen er en mager fisk, og på engelsk hedder den i øvrigt en pollack. Så ved du det.

Her får du mine opskrifter på hvordan du tilbereder lyssej henholdsvis på panden, i ovnen eller på grillen.

Til fire personer skal du beregne cirka 600 gram lyssej (lubbe eller blåsej).

Se også mine populære opskrifter på:

  • Fiskefilet
  • Fiskefrikadeller
  • Ovnbagt laks

Opskrift på lyssej stegt på pande

billede med lyssej lubbe og blåsej
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Lyssej stegt på pande

5 fra 1 stemme
Her kan du se hvordan du tilbereder lyssej på pande, i ovn eller grillen. Lyssej kaldes også for lubbe eller blåsej, og er en fin spisefisk.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Fisk
Køkken: Dansk
Kalorier: 179
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g lyssej
  • salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk smør

Fremgangsmåde
 

  1. Når du steger stykker af fisk på panden, så er det bedst hvis du køber fisk med skind på. Så skindet nemlig kødet samlet, så det ikke smuldrer efterhånden som lyssejen steges mør.
  2. Du kan dog godt stege lyssej uden skind på panden, og det gør du således. Salt fisken 15 minutter før den skal bruges.
  3. Varm en pande op og kom lidt olie på.
  4. Steg fiskestykkerne cirka 6-7 minutter på den ene side uden at røre fisken undervejs.
  5. Når kødet begynder at blive hvidt i det, kommes en ekstra og stor klat smør på panden.
  6. Lad det bruse af og vend så forsigtigt fisken om, hvorefter den blot lige får 10-15 sekunder mere.

Næringsindhold

Kalorier: 179kcalKulhydrater: 0.003gProtein: 27gFedt: 7gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.1gKolesterol: 72mgNatrium: 685mgKalium: 620mgSukker: 0.003gVitamin A: 147IUVitamin C: 2mgCalcium: 25mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Serveres straks, eventuelt sammen med karamelliseret spidskål og en lækker bimi salat med vindruer.

Lyssej bagt i ovn

Lyssejen er ret fast i kødet, og faktisk lidt fastere end blandt andet torsken, og derfor er den også fremragende at bage i ovnen.

Fisken skæres ud i passende portionsstykker, og husk at tjekke for ben ved ryggen. Benene er samlet langs midten af ryggen, og derfor er de både nemme at finde og skære uden om.

Læg stykkerne i et ildfast fad beklædt med bagepapir, og dryp dem med lidt olie.

Krydr med flagesalt og eventuelt lidt tørret basilikum. Du kan også presse lidt frisk citronsaft over fiskestykkerne.

Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor stegetiden er cirka 10 minutter.

Husk aldrig at stege fisk for lang tid, da de så bliver kedelige i smagen.

Grillet lyssej

Lyssej er også god at lægge på grillen.

Her skæres fisken igen ud i mindre stykker, som omvikles med serrano eller parmaskinke. Skiver af bacon kan også bruges, men jeg synes det fungerer bedst med skinken.

Fisken krydres med salt og friskkværnet peber, og gerne også med lidt revet, økologisk citronskal. Og du krydrer selvfølgelig fisken inden skinken vikles om.

Grilltiden er cirka 10 minutter ved en middel direkte varme, og du skal grille med låget lukket.

Læg eventuelt fisken på et stykke sølvpapir, så den ikke klæber fast til risten.

Til lyssej kan du generelt med fordel servere en hjemmelavet sauce hollandaise.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    januar 31, 2025 at 6:52 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her i kommentarfeltet.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
Billede af salat med torsk og grøntsager.
Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado→ Se opskriften
ribskage kage med ribs
Ribskage - mormors luftige kage med ribs→ Se opskriften
billederesultat for tærte
Hjemmelavet tærte: De 5 bedste opskrifter på tærte→ Se opskriften
Vegetarisk grillspyd kan sagtens laves i god tid, inden grillen tændes. De har kun godt af at ligge og trække i marinaden, så de får ekstra knald på smagen. Foto: Charlotte Mithril
Vegetarisk grillspyd med grøntsager og halloumi→ Se opskriften
Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required