Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Dagmartærte - lækker smørkage med remonce og creme

Dagmartærte - lækker smørkage med remonce og creme

dagmartærte
4.8 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
47
SHARES
FacebookMessenger47PinterestEmailSMS

Her er den bedste opskrift på dagmartærte. En nem og svampet smørkage i springform, der bages med remonce, creme og kanel. Kan fryses.

Dagmartærte er en klassisk og populær kage, der også går under navnet smørkage.

En lækker og svampet kage, som du nemt bager i springform.

Du laver dagmartærten med creme, remonce og kanel, og den færdige kage pyntes med glasur.

Opskrift på dagmartærte

Dagmartærte - lækker smørkage med remonce og creme

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet hævetid: 1 time t 15 minutter min
Samlet tid: 1 time t 55 minutter min
Her er den bedste opskrift på dagmartærte. En nem og svampet smørkage i springform, der bages med remonce, creme og kanel. Kan fryses.
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 100 g mælk lunken
  • 20 g gær
  • 20 g sukker
  • 300 g hvedemel måske en anelse mere
  • 2 æg
  • 75 g smør blødt
  • 1 tsk kardemomme stødt
  • 1 nip salt
Kagecreme
  • 1 portion kagecreme opskrift i link, du skal bruge ca. 200 gram creme
Remonce
  • 100 g smør
  • 100 g brun farin
  • 3 tsk kanel
Pensling
  • 1 æg
  • Lidt mælk
Pynt
  • flormelis
  • vand
  • kakao usødet

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave dejen til din dagmartærte ved at røre gæren ud i lun mælk og sukker. Gæren skal røres helt ud.
  2. Tilsæt så hvedemel, æg, smør, kardemomme og salt. Saml dejen i skålen og kom den derefter ud på et meldrysset køkkenbord. Ælt dejen igennem i et par minutter i hånden, hvorefter den lægges tilbage i skålen.
  3. Dæk med et viskestykke og lad nu dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager typisk 45-60 minutter. Stil skålen med dejen et lunt sted.
  4. Imens laves kagecreme som anvist i linket og remonce. Remoncen laver du ved at blande smør, brun farin og kanel sammen i en lille skål, og derefter enten røre det sammen eller ælte det sammen med fingrene.
  5. Når dejen er færdighævet, virkes den hurtigt op. Se her hvordan du virker en dej op. Dejen vejer godt 600 gram, og du tager nu omkring 200 gram fra.
  6. Rul dette stykke dej ud til en cirkel, der er lidt større end din springform i diamater. Brug en springform med en diamater på ca. 25 centimeter. Smør formen og læg dejen ned i bunden, og sørg for. at den går et par centimeter op af kanten hele vejen rundt.
  7. Smør bunden med et par spiseskulde kagecreme, og fordel også lidt remonce på den.
  8. Resten af dejen rulles ud til en firkant på ca. 40 gange 30 centimeter. Fordel først resten af din remonce på dejen, og derefter smøres kagecreme på. Sørg for at både remonce og creme er jævnt fordelt.
  9. Rul nu sammen til en roulade på den lange led, så din roulade nu er ca. 40 centimeter lang. Skær evt. de yderste ender fra.
  10. Skær rouladen ud i 12 lige store stykker, som sættes på bunden i springformen. Det gør ikke noget der er lidt plads imellem rullerne, da de hæver en del.
    dagmartærte ubagt i springform
  11. Læg viskestykke over, og lad nu din dagmartærte hæve i ca. 30 minutter.
  12. Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme.
  13. Pensl dagmartærten med sammenpisket æg og en sjat mælk.
  14. Bages nu ca. 25 minutter midt i ovnen, men måske skal dagmartærten have lidt kortere tid. Det afhænger af hvor meget din ovn varmer.
    dagmartærte pyntes med glasur

Næringsindhold

Kalorier250kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Den færdigbagte dagmartærte køles lidt af.

Derefter pyntes med henholdsvis lys og mørk glasur på hver af "rullerne".

Dagmartærten er velegnet at fryse ned, men her skal du så vente med glasur til kagen skal anvendes.

Se også disse opskrifter på kager med kanel:

Verdens bedste kanelsnegle

Sådan laver du bagerens kanelstang

Prøv også de lækre cremesnegle med remonce

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Connie skriver

    januar 13, 2025 at 5:56 pm

    Lækker opskrift. Lavede dobbelt portion i 2 aluforme (diameter 19 cm) - de blev meget høje😀. Jeg have overset målene på formen i opskriften. Tror jeg vil prøve dobbelt portion til 4 aluforme næste gang

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required