Opskrift på langtidsstegt flæsk i ovn, der smager himmelsk godt. Sprøde og lækre flæskeskiver, der samtidig er meget nemme at lave i ovnen.
Langtidsstegt flæsk i ovn er en virkelig god metode til tilberedning af den danske nationalspise.
Flæsket bliver båd mørt og sprødt, præcist som du kan se på billedet.
Samtidig får du altid et ensartet resultat, og det smager altså vanvittigt godt. Opskriften er beregnet til fire personer. Se også min opskrift på stegt flæsk med persillesovs.
Opskrift på langtidsstegt flæsk
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 800 gram flæsk - i skiver
- 2 teskefulde salt
Sådan gør du
- Dup flæskeskiverne tørre med et stykke køkkenrulle, og bank dem let med håndfladen. Det er vigtigt, at flæsket er tørt inden tilberedning.
- Læg flæsket på en rist, der kan ligge i en bradepande. Læg gerne et stykke bagepapir i bunden af bradepanden, da det letter rengøringen efter stegningen. Bare et godt råd, som du bliver glad for.
- Hold afstand når du lægger kødet på, så flæskeskiverne ikke rører hinanden på risten. Så undgår du også bløde kanter på det færdigstegte flæsk.
- Drys dem med salt, og lad dem stå et kvarter på køkkenbordet.
- Tænd ovnen på 100 grader varmluft, og steg nu flæsket i en time. Det passer helt sig selv.
- Derefter skruer du ovnen op på 230 grader varmluft, og steger flæsket færdigt i yderligere cirka 20 minutter. Pas på det ikke bliver for mørkt, men det plejer at passe med de 20 minutter til sidst. Stegetiden afhænger dog af din ovns varme, så vær lige over det.
- Tag den langtidsstegte flæsk af risten og anret den i et fad.
Næringsindhold
Tips
Sådan laver du langtidsstegt flæsk i i ovn. Og læg mærke til, at sværen på flæsket er sprødt og boblende, som du kender det fra en god flæskesteg. Det er virkelig lækkert.
Og du kommer sikkert ikke til at stege flæsk på andre måder fremover, når du først har prøvet denne opskrift.
Stegt flæsk skal selvfølgelig anrettes med kogte kartofler og en lækker persillesovs.
Prøv også mine populære opskrifter på kromandens æggekage med stegt flæsk og stegt flæsk i airfryer.
Mia
Skal flæsket ud af ovnen mens ovnen varmer op til de høje grader eller skal det bare blive i ovnen?
Charlotte
Skal skiverne vendes undervejs for at de bliver sprøde på begge sider?
Holger Rørby Madsen
Hej Charlotte
Det kan du godt, men det er ikke nødvendigt 🙂
Alt det bedste
Holger
Jørn Albertus
Rigtig god opskrift. Det bliver ikke sidste gang, jeg steger flæsk på den måde!
Jan Lyngdam
Jeg plejer at stege flæsk på panden, men agter nu at afprøve din metode. Det ville være en god ide, at skrive hvor mange skiver man skal skære de 800 gram kød ud i, - altså ca. tykkelse og antal. Hvor mange skiver kan man f.eks. have plads til på risten over en bradepande? Hvis man skal have mange gæster, - kan man så evt have to bradepander i ovnen på en gang, når der bruges varmluft, - evt om man så skal justere temperaturerne. Eller kan man stille skiverne på højkant i mellem ristens riller?
Dennis Eliasen
Det er den bedste måde at på sprøde og saftigt flæsk på👌 mange tak for opskriften!
Marianne Steiner
Har sjældent fået så godt et stykke flæsk sprød svær og mørt jeg gav det 10min ved 230°varmluft tilsidst mvh M. Steiner
Holger Rørby Madsen
Hej Marianne
Det er super godt at høre - mange tak. Og ja, så bliver flæsk ikke meget bedre 🙂
Alt det bedste
Holger