Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Stegt flæsk i ovn (langtidsstegt og sprødt ovnstegt flæsk)

Stegt flæsk i ovn (langtidsstegt og sprødt ovnstegt flæsk)

langtidsstegt flæsk
4.7 fra 368 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
20.3k
SHARES
FacebookMessenger20.3kPinterestEmailSMS
Opdateret: 7. juni 2024 - Udgivet: 21. januar 2021
Oversigt over indhold
  • Opskrift på langtidsstegt flæsk i ovn, der smager himmelsk godt. Sprøde og lækre flæskeskiver, der samtidig er meget nemme at lave i ovnen.
  • Opskrift på stegt flæsk i ovn
  • Stegt flæsk i ovn - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Opskrift på langtidsstegt flæsk i ovn, der smager himmelsk godt. Sprøde og lækre flæskeskiver, der samtidig er meget nemme at lave i ovnen.

Langtidsstegt flæsk i ovn er en virkelig god metode til tilberedning af den danske nationalspise.

Flæsket bliver båd mørt og sprødt, præcist som du kan se på billedet.

Samtidig får du altid et ensartet resultat, og det smager altså vanvittigt godt. Opskriften er beregnet som aftensmad til fire personer.

Se flere opskrifter:

  • Stegt flæsk med persillesovs - Danmarks nationalret
  • Æggekage med stegt flæsk
  • Stegt flæsk i airfryer på 25 minutter - nem og lækker opskrift

Opskrift på stegt flæsk i ovn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Stegt flæsk i ovn - nem opskrift

4.73 fra 368 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t 20 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 777
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 800 g flæsk - i skiver
  • 2 tsk salt
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Dup flæskeskiverne tørre med et stykke køkkenrulle, og bank dem let med håndfladen. Det er vigtigt, at flæsket er tørt inden tilberedning.
  2. Læg flæsket på en rist, der kan ligge i en bradepande. Læg gerne et stykke bagepapir i bunden af bradepanden, da det letter rengøringen efter stegningen. Bare et godt råd, som du bliver glad for.
  3. Hold afstand når du lægger kødet på, så flæskeskiverne ikke rører hinanden på risten. Så undgår du også bløde kanter på det færdigstegte flæsk.
  4. Drys dem med salt, og lad dem stå et kvarter på køkkenbordet.
  5. Tænd ovnen på 100 grader varmluft, og steg nu flæsket i en time. Det passer helt sig selv.
  6. Derefter skruer du ovnen op på 230 grader varmluft, og steger flæsket færdigt i yderligere cirka 20 minutter. Pas på det ikke bliver for mørkt, men det plejer at passe med de 20 minutter til sidst. Stegetiden afhænger dog af din ovns varme, så vær lige over det.
  7. Tag den langtidsstegte flæsk af risten og anret den i et fad.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 777kcalProtein: 14gFedt: 80gMættet fedt: 29gFlerumættet fedt: 8gEnkelumættet fedt: 37gKolesterol: 108mgNatrium: 1211mgKalium: 278mgVitamin A: 15IUVitamin C: 0.5mgCalcium: 8mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Sådan laver du langtidsstegt flæsk i i ovn. Og læg mærke til, at sværen på flæsket er sprødt og boblende, som du kender det fra en god flæskesteg. Det er virkelig lækkert.

Og du kommer sikkert ikke til at stege flæsk på andre måder fremover, når du først har prøvet denne opskrift.

Stegt flæsk skal selvfølgelig anrettes med kogte kartofler og en lækker persillesovs.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Valgflæsk - opskrift og historien bag
  • Grillet flæsk (opskrift på stegt flæsk på grill)
  • Perfekt flæskesteg i ovn med sprøde svær

FAQ

Hvad er stegt flæsk?

Stegt flæsk er skiver af råt svinebryst med svær, som steges sprøde og gyldne. Serveres traditionelt med persillesovs og kartofler, og det er Danmarks nationalret.

Hvorfor stege flæsk i ovn?

Fordelene ved at stege flæsk i ovnen er:
Mere ensartet sprødhed
Mindre sprøjt og svineri
Mulighed for at lave mange skiver ad gangen.

Hvor tykke skal skiver af stegt flæsk være?

3-5 mm: Bliver hurtigere sprøde, men kan blive hårde.
6-8 mm: Mere kødfulde og saftige, men kræver lidt længere tid
Husk: Ens tykkelse er vigtigt for jævn stegning.

Kan man stege flæsk direkte fra frost?

Det kan man godt, men det tager længere tid og du risikerer en ujævn stegning af flæskeskiverne. Optø flæsket først for bedste resultat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Martin skriver

    december 14, 2024 at 10:14 pm

    Har eksperimenteret med at få den perfekte stegte flæsk i mange år, dette er ubetinget den bedste opskrift jeg har prøvet.

    Svar
  2. Hans Jørgen såby skriver

    september 26, 2024 at 6:13 pm

    Stegt flæsk i ovn

    Svar
  3. Anders skriver

    juni 24, 2024 at 6:58 pm

    Den bedste opskrift jeg har prøvet, og det er mange. Kødet bliver ikke tørt, og samtidig bliver sværen sprød.

    Svar
  4. Kjeld skriver

    juni 11, 2024 at 6:56 pm

    Rigtig god opskrift.

    Svar
  5. Anna Østerskov skriver

    juni 06, 2024 at 10:29 am

    Super lækkert, men pas på med varmen som nævnt🤗

    Svar
  6. Torben skriver

    juni 03, 2024 at 10:11 am

    Super

    Svar
  7. Anne Fabech skriver

    maj 10, 2024 at 3:08 am

    Jeg har lavet det nogen gange på din beskrevne måde og det fungerer fantastisk. Vi får gæster på mandag, hvor jeg vil lave det igen. Der vil jeg dog prøve at panere dem; er det samme stegetider?

    Mvh. Anne

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      maj 10, 2024 at 6:28 am

      Hej Anne
      Tak for de pæne ord omkring langtidsstegt flæsk - og ja, det bør være samme stegetid 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Mia skriver

    februar 11, 2024 at 11:41 pm

    Skal flæsket ud af ovnen mens ovnen varmer op til de høje grader eller skal det bare blive i ovnen?

    Svar
  9. Charlotte skriver

    august 07, 2023 at 6:11 pm

    Skal skiverne vendes undervejs for at de bliver sprøde på begge sider?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 07, 2023 at 8:06 pm

      Hej Charlotte
      Det kan du godt, men det er ikke nødvendigt 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  10. Jørn Albertus skriver

    maj 31, 2023 at 9:12 pm

    Rigtig god opskrift. Det bliver ikke sidste gang, jeg steger flæsk på den måde!

    Svar
  11. Jan Lyngdam skriver

    april 13, 2023 at 3:31 pm

    Jeg plejer at stege flæsk på panden, men agter nu at afprøve din metode. Det ville være en god ide, at skrive hvor mange skiver man skal skære de 800 gram kød ud i, - altså ca. tykkelse og antal. Hvor mange skiver kan man f.eks. have plads til på risten over en bradepande? Hvis man skal have mange gæster, - kan man så evt have to bradepander i ovnen på en gang, når der bruges varmluft, - evt om man så skal justere temperaturerne. Eller kan man stille skiverne på højkant i mellem ristens riller?

    Svar
  12. Dennis Eliasen skriver

    april 03, 2023 at 7:04 pm

    Det er den bedste måde at på sprøde og saftigt flæsk på👌 mange tak for opskriften!

    Svar
  13. Marianne Steiner skriver

    november 02, 2022 at 3:21 pm

    Har sjældent fået så godt et stykke flæsk sprød svær og mørt jeg gav det 10min ved 230°varmluft tilsidst mvh M. Steiner

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 02, 2022 at 3:47 pm

      Hej Marianne
      Det er super godt at høre - mange tak. Og ja, så bliver flæsk ikke meget bedre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  14. Sanne skriver

    oktober 28, 2022 at 3:21 pm

    Kan man stege ad to omgange og så varme den første portion når anden portion er færdig?

    Svar
  15. Anni skriver

    oktober 11, 2022 at 5:12 pm

    Du får ug med krys og slange her fra 👍

    Svar
« Ældre kommentarer

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required