Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Pølsebrød

Pølsebrød (opskrift på nemme brød til pølser)

hjemmebagte pølsebrød
4.8 fra 44 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
476
SHARES
FacebookMessenger476PinterestEmailSMS
Indhold
  • Pølsebrød - nemme og bløde
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på pølsebrød
  • Billeder
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer

Pølsebrød - nemme og bløde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 44 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Hævetid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 5 minutter min
Pølsebrød er meget nemme at bage selv, og her får du min opskrift på både nemme og luftige brød, der er perfekte til en hjemmelavet hotdog.
Antal: 18 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 450 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 50 g sukker
  • 10 g bageenzymer (kan undlades)
  • 250 g mælk (svarende til 2,5 deciliter)
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 50 g olie (smagsneutral)

Fremgangsmåde

  1. Vej hvedemel af i skålen til din røremaskine sammen med salt, sukker og bageenzymer. Du kan udelade bageenzymer, og stadig få lækre pølsebrød.
  2. I en anden skål røres gær ud i mælk, og derefter røres æg i sammen med olie (smagsneutral). Det kan være rapsolie, majsolie eller en vindruekerneolie. Olivenolie eller solsikkeolie er ikke god her!
  3. Kom væsken ned til melblandingen, og ælt nu din pølsehornsdej ved middel hastighed i ca. 10 minutter med påmonteret dejkrog.
  4. Tag dejen ud på køkkenbordet, og virk den op. I dette link kan du se hvordan du virker en dej op.
  5. Læg dejen tilbage i skålen, og lad den nu hæve i 45 minutter. Læg et stykke husholdningsfilm over for at holde på fugten i dejen, og dernæst et viskestykke.
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  7. Virk dejen op igen, og del den i 18 lige store stykker. Vej gerne dejen af, og hvert pølsebrød skal veje ca. 45 gram.
  8. Tril dejstykkerne til boller, og rul dem aflange. Lægges på bagepladen i tre rækker med seks i hver. Pølsebrødene hæver en del op og det e meningen.
  9. Stil pladen med pølsebrødene ind på næstøverste rille. Tænd lyset i ovnen. Stil en lille gryde med lidt kogende vand (ca. 1 deciliter) ind på risten på nederste rille, og luk lågen.
  10. Lad pølsebrødene efterhæve i ovnen i ca. 45 minutter.
  11. Tag gryden med vand ud, og sæt bagepladen med dine pølsebrød ned på næstnederste rille.
  12. Luk lågen og skru ovnen op på 200 grader almindelig over- og undervarme (ikke varmluft), og bag pølsebrødene i ca. 20-25 minutter. Bagetiden afhænger af hvor hurtig og meget din ovn varmer.

Næringsindhold

Kalorier138kcalKulhydrater23gProtein3gFedt4gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.01gKolesterol6mgNatrium137mgKalium58mgKostfibre1gSukker4gVitamin A29IUVitamin C0.002mgCalcium22mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på pølsebrød

Intet slår de hjemmebagte pølsebrød, og de er nemme at bage selv.

Her har jeg lavet pølsebrødene i en røremaskine, men du kan selvfølgelig sagtens også ælte dem i hånden. Hævetiderne er de samme, men husk at ælte dejen grundigt.

Af denne portion dej har jeg bagt 18 store og luftige brød, og du kan sagtens fryse dem ned.

Hvis du ønsker lidt sundere brød, kan du erstatte noget af hvedemelet med fuldkornsmel. Vær dog lige opmærksom på, at det kan kræve lidt mere væske (mælk).

Se flere opskrifter:

  • Ristet hotdog - den klassiske opskrift
  • Pølsehorn (opskrift på bløde og luftige pølsehorn)
  • Sådan laver du sprøde pølser som på tankstationen

Billeder

Lidt billeder fra min bagning af pølsebrød:

hjemmebagte luftige pølsebrød
opskrift på luftige pølsebrød
Luftige og lækre fuldkorns pølsebrød, så din hotdog bliver lidt sundere. Pølsebrødene er nemme at bage selv, og smager meget bedre end de købte. Foto: Guffeliguf.dk.
billederesultat for pølsebrød opskrift

Tips

Når dine pølsebrød er flotte gyldne/lysebrune er de færdige, og skal tages ud. Pølsebrødene skal ikke overbages, da de så bliver mere tørre i skorpen.

Lad pølsebrødene hvile på en rist inden servering. De må gerne lige køle lidt af inden du begynder at nyde dem.

Og så kan du bruge dem til dine egne hotdogs, som jo blandt andet laves med ristede løg og agurkesalat.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Fransk hotdog brød opskrift - hjemmelavet og luftigt
  • Newyorker hotdog med frankfurter og agurkerelish
  • Hjemmelavede ristede løg

FAQ

Kan man fryse pølsebrød?

Pølsebrød er fryseegnet, og de er en fin frostvare. Du kan hurtigt lune dem i ovnen eller på grillen, så har du altid "friske" brød klar til dine pølser.

Hvem opfandt pølsebrød?

I USA blev hot dog‑bollen (bun'en) sandsynligvis opfundet omkring 1900, da en tysk immigrant ville give kunderne et håndtag på de varme pølser. Den klassiske danske pølse i brød er en videreudvikling af netop denne idé!

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anna Sigurjonsdottir skriver

    marts 01, 2025 at 2:57 pm

    Sikke lækkre pølsebrød jeg fik lavet! Tak for en super opskrift. Jeg brugte mel fra vores lokale Skærtoft mølle. Og i stedet for bage ensymer tilsatte jeg lidt citronsaft ( et tip fra mølleren)

    Svar
  2. Janni skriver

    november 12, 2024 at 10:53 pm

    Skal mælken ikke lunes inden gæren røres i? Har ofte hørt at gær ikke kan hæve hvis den ikke røres ud i lunken væske?

    Svar
  3. Wandunia Pontoppidan skriver

    september 21, 2024 at 2:59 pm

    Havde 10g gær til overs fra en anden dej, og lavede en 1/2 portion.
    Rørte dejen sammen i skål med plastdejskraber (en fast én uden skaft) og æltede 5 min på bord - igen med dejskraberen med lidt ekstra mel, da den var meget våd. Dejen hævede flot - både i skålen og i ovnen med lys på og dampende vand.
    De blev superlækre - luftige og bløde. Tak for god opskrift 👍

    Svar
  4. Ulla Østergaard skriver

    september 07, 2024 at 12:29 am

    De bedste pølsebrød og bare nemme at lave, tak

    Svar
  5. Alan Aaby skriver

    juni 22, 2024 at 6:32 pm

    Hej Holger. Jeg har prøvet at lave dine pølsebrød, men jeg syntes godt dejen er meget fugtigt når man lige skal have den ud på bordet, den hænger fast i alle 10 fingre. Hvad gør jeg forkert ?, jeg følger din opskrift til punkt og prikke.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juni 23, 2024 at 6:23 am

      Hej Alan
      Der kan være forskel på meltyperne, så der skal tilsættes lidt mere mere mel. Du kan også lige fugte hænderne under den kolde hane, det hjælper gså når dejen klistrer lidt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Ruth skriver

    april 19, 2024 at 10:37 am

    Kan man hæve flütes på samme måde med damp? Kan ikke rigtig finde opskrifter på det, kun at man har damp i ovnen under bagning også.

    Svar
  7. Tobias skriver

    juli 07, 2023 at 4:17 pm

    Hej Holger skal der smør i? Det står ikke i opskriften?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      juli 07, 2023 at 10:18 pm

      Hej Tobias
      Nej, de er uden smør. I stedet bages de med lidt olie 🙂
      God bagelyst.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Mette skriver

        maj 25, 2024 at 2:27 pm

        Jeg havde ingen smagsneutral olie og brugte i stedet smør og de var også ualmindeligt lækre!

  8. Sara skriver

    maj 04, 2023 at 9:48 pm

    Fantastisk - troede ikke det var muligt at lave så bløde og luftige brød 🤗 synes jeg skulle bruge mere mel end der stod i opskriften!

    Svar
  9. Tom skriver

    januar 16, 2023 at 5:23 pm

    Sikkert lækre. Men at kalde dem nemme er at stramme den. To x virk. Hævning i ovn med gryde. Film. Nej. Det er måske ikke mega svært, men nemt i bagning er bland, ælt, hæv, form, hæv, bag. 🙂

    Svar
  10. Helle Fly skriver

    september 04, 2022 at 5:12 pm

    Hej. Kan de fryses. Hilsen Helle

    Svar
  11. Karen Winther skriver

    juni 27, 2022 at 4:25 pm

    Hold da op! Det blev de skønneste pølsebrød både hvad angår smag og udseende 🤗

    Svar
  12. Sara skriver

    maj 25, 2022 at 10:12 am

    Hei! Kan jeg lage brødene en dag inden de skal spises, og oppbevare dem i en tæt pose i ca et døgn?

    Svar
    • Ma skriver

      juni 18, 2022 at 4:40 pm

      Ja

      Svar
  13. Lise Baltzer skriver

    marts 31, 2021 at 9:24 pm

    Tænker, at 250 dl mælk er lige i overkanten til 18 pølsebrød🥴

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 31, 2021 at 9:46 pm

      Hej Lise
      Det bliver i hvet fald en tynd dej 🙂
      Tak fordi du er vågen, og det er nu rettet til.
      Det er naturligvis 250 gram mælk til denne portion pølsebrød.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Lise Baltzer skriver

        marts 31, 2021 at 10:01 pm

        👍😀

  14. tina skriver

    august 21, 2020 at 7:07 am

    jeg jeg tænkt mig at prøve at bage pølsebrødene. så jeg har lige et par spørsmål
    1 kan de fryses?
    2 Må smørret smeltes? Jeg har ingen røremaskine, og det bliver nok svært at rører smørret i kun med hånden.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      august 21, 2020 at 10:38 am

      Hej Tina
      Du kan sagtens fryse pølsebrødene 🙂
      Du kan godt smelte smørret - eller lad det blive helt blødt - så kan du godt røre det i med en grydeske.
      Rigtig god bagefornøjelse
      BH Holger

      Svar
      • Sanne skriver

        maj 26, 2022 at 11:21 am

        Men jeg kan ikke se smør i opskriften?

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required