Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Brød › Pølsebrød

Pølsebrød (opskrift på nemme brød til pølser)

hjemmebagte pølsebrød
4.8 fra 44 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
475
SHARES
FacebookMessenger475PinterestEmailSMS
Opdateret: 5. maj 2024 - Udgivet: 31. marts 2021
Oversigt over indhold
  • Pølsebrød - nemme og bløde
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Opskrift på pølsebrød
  • Billeder
  • Tips
  • FAQ
  • Kommentarer
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Pølsebrød - nemme og bløde

4.78 fra 44 stemmer
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hævetid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 2 timer t 5 minutter min
Antal: 18 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Kalorier: 138
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 450 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 50 g sukker
  • 10 g bageenzymer - kan undlades
  • 250 g mælk - svarende til 2,5 deciliter
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 50 g olie - smagsneutral
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Vej hvedemel af i skålen til din røremaskine sammen med salt, sukker og bageenzymer. Du kan udelade bageenzymer, og stadig få lækre pølsebrød.
  2. I en anden skål røres gær ud i mælk, og derefter røres æg i sammen med olie (smagsneutral). Det kan være rapsolie, majsolie eller en vindruekerneolie. Olivenolie eller solsikkeolie er ikke god her!
  3. Kom væsken ned til melblandingen, og ælt nu din pølsehornsdej ved middel hastighed i ca. 10 minutter med påmonteret dejkrog.
  4. Tag dejen ud på køkkenbordet, og virk den op. I dette link kan du se hvordan du virker en dej op.
  5. Læg dejen tilbage i skålen, og lad den nu hæve i 45 minutter. Læg et stykke husholdningsfilm over for at holde på fugten i dejen, og dernæst et viskestykke.
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  7. Virk dejen op igen, og del den i 18 lige store stykker. Vej gerne dejen af, og hvert pølsebrød skal veje ca. 45 gram.
  8. Tril dejstykkerne til boller, og rul dem aflange. Lægges på bagepladen i tre rækker med seks i hver. Pølsebrødene hæver en del op og det e meningen.
  9. Stil pladen med pølsebrødene ind på næstøverste rille. Tænd lyset i ovnen. Stil en lille gryde med lidt kogende vand (ca. 1 deciliter) ind på risten på nederste rille, og luk lågen.
  10. Lad pølsebrødene efterhæve i ovnen i ca. 45 minutter.
  11. Tag gryden med vand ud, og sæt bagepladen med dine pølsebrød ned på næstnederste rille.
  12. Luk lågen og skru ovnen op på 200 grader almindelig over- og undervarme (ikke varmluft), og bag pølsebrødene i ca. 20-25 minutter. Bagetiden afhænger af hvor hurtig og meget din ovn varmer.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 138kcalKulhydrater: 23gProtein: 3gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.01gKolesterol: 6mgNatrium: 137mgKalium: 58mgKostfibre: 1gSukker: 4gVitamin A: 29IUVitamin C: 0.002mgCalcium: 22mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på pølsebrød

Intet slår de hjemmebagte pølsebrød, og de er nemme at bage selv.

Her har jeg lavet pølsebrødene i en røremaskine, men du kan selvfølgelig sagtens også ælte dem i hånden. Hævetiderne er de samme, men husk at ælte dejen grundigt.

Af denne portion dej har jeg bagt 18 store og luftige brød, og du kan sagtens fryse dem ned.

Hvis du ønsker lidt sundere brød, kan du erstatte noget af hvedemelet med fuldkornsmel. Vær dog lige opmærksom på, at det kan kræve lidt mere væske (mælk).

Se flere opskrifter:

  • Ristet hotdog - den klassiske opskrift
  • Pølsehorn (opskrift på bløde og luftige pølsehorn)
  • Sådan laver du sprøde pølser som på tankstationen

Billeder

Lidt billeder fra min bagning af pølsebrød:

hjemmebagte luftige pølsebrød
opskrift på luftige pølsebrød
Luftige og lækre fuldkorns pølsebrød, så din hotdog bliver lidt sundere. Pølsebrødene er nemme at bage selv, og smager meget bedre end de købte. Foto: Guffeliguf.dk.
billederesultat for pølsebrød opskrift

Tips

Når dine pølsebrød er flotte gyldne/lysebrune er de færdige, og skal tages ud. Pølsebrødene skal ikke overbages, da de så bliver mere tørre i skorpen.

Lad pølsebrødene hvile på en rist inden servering. De må gerne lige køle lidt af inden du begynder at nyde dem.

Og så kan du bruge dem til dine egne hotdogs, som jo blandt andet laves med ristede løg og agurkesalat.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Fransk hotdog brød opskrift - hjemmelavet og luftigt
  • Newyorker hotdog med frankfurter og agurkerelish
  • Hjemmelavede ristede løg

FAQ

Kan man fryse pølsebrød?

Pølsebrød er fryseegnet, og de er en fin frostvare. Du kan hurtigt lune dem i ovnen eller på grillen, så har du altid "friske" brød klar til dine pølser.

Hvem opfandt pølsebrød?

I USA blev hot dog‑bollen (bun'en) sandsynligvis opfundet omkring 1900, da en tysk immigrant ville give kunderne et håndtag på de varme pølser. Den klassiske danske pølse i brød er en videreudvikling af netop denne idé!

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anna Sigurjonsdottir skriver

    marts 01, 2025 at 2:57 pm

    Sikke lækkre pølsebrød jeg fik lavet! Tak for en super opskrift. Jeg brugte mel fra vores lokale Skærtoft mølle. Og i stedet for bage ensymer tilsatte jeg lidt citronsaft ( et tip fra mølleren)

    Svar
  2. Janni skriver

    november 12, 2024 at 10:53 pm

    Skal mælken ikke lunes inden gæren røres i? Har ofte hørt at gær ikke kan hæve hvis den ikke røres ud i lunken væske?

    Svar
  3. Wandunia Pontoppidan skriver

    september 21, 2024 at 2:59 pm

    Havde 10g gær til overs fra en anden dej, og lavede en 1/2 portion.
    Rørte dejen sammen i skål med plastdejskraber (en fast én uden skaft) og æltede 5 min på bord - igen med dejskraberen med lidt ekstra mel, da den var meget våd. Dejen hævede flot - både i skålen og i ovnen med lys på og dampende vand.
    De blev superlækre - luftige og bløde. Tak for god opskrift 👍

    Svar
  4. Ulla Østergaard skriver

    september 07, 2024 at 12:29 am

    De bedste pølsebrød og bare nemme at lave, tak

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv

  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required