Oversigt over indhold
Pølsebrød - nemme og bløde
Ingredienser
- 450 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 50 g sukker
- 10 g bageenzymer - kan undlades
- 250 g mælk - svarende til 2,5 deciliter
- 25 g gær
- 1 æg
- 50 g olie - smagsneutral
Fremgangsmåde
- Vej hvedemel af i skålen til din røremaskine sammen med salt, sukker og bageenzymer. Du kan udelade bageenzymer, og stadig få lækre pølsebrød.
- I en anden skål røres gær ud i mælk, og derefter røres æg i sammen med olie (smagsneutral). Det kan være rapsolie, majsolie eller en vindruekerneolie. Olivenolie eller solsikkeolie er ikke god her!
- Kom væsken ned til melblandingen, og ælt nu din pølsehornsdej ved middel hastighed i ca. 10 minutter med påmonteret dejkrog.
- Tag dejen ud på køkkenbordet, og virk den op. I dette link kan du se hvordan du virker en dej op.
- Læg dejen tilbage i skålen, og lad den nu hæve i 45 minutter. Læg et stykke husholdningsfilm over for at holde på fugten i dejen, og dernæst et viskestykke.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Virk dejen op igen, og del den i 18 lige store stykker. Vej gerne dejen af, og hvert pølsebrød skal veje ca. 45 gram.
- Tril dejstykkerne til boller, og rul dem aflange. Lægges på bagepladen i tre rækker med seks i hver. Pølsebrødene hæver en del op og det e meningen.
- Stil pladen med pølsebrødene ind på næstøverste rille. Tænd lyset i ovnen. Stil en lille gryde med lidt kogende vand (ca. 1 deciliter) ind på risten på nederste rille, og luk lågen.
- Lad pølsebrødene efterhæve i ovnen i ca. 45 minutter.
- Tag gryden med vand ud, og sæt bagepladen med dine pølsebrød ned på næstnederste rille.
- Luk lågen og skru ovnen op på 200 grader almindelig over- og undervarme (ikke varmluft), og bag pølsebrødene i ca. 20-25 minutter. Bagetiden afhænger af hvor hurtig og meget din ovn varmer.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Opskrift på pølsebrød
Intet slår de hjemmebagte pølsebrød, og de er nemme at bage selv.
Her har jeg lavet pølsebrødene i en røremaskine, men du kan selvfølgelig sagtens også ælte dem i hånden. Hævetiderne er de samme, men husk at ælte dejen grundigt.
Af denne portion dej har jeg bagt 18 store og luftige brød, og du kan sagtens fryse dem ned.
Hvis du ønsker lidt sundere brød, kan du erstatte noget af hvedemelet med fuldkornsmel. Vær dog lige opmærksom på, at det kan kræve lidt mere væske (mælk).
Se flere opskrifter:
- Ristet hotdog - den klassiske opskrift
- Pølsehorn (opskrift på bløde og luftige pølsehorn)
- Sådan laver du sprøde pølser som på tankstationen
Billeder
Lidt billeder fra min bagning af pølsebrød:
Tips
Når dine pølsebrød er flotte gyldne/lysebrune er de færdige, og skal tages ud. Pølsebrødene skal ikke overbages, da de så bliver mere tørre i skorpen.
Lad pølsebrødene hvile på en rist inden servering. De må gerne lige køle lidt af inden du begynder at nyde dem.
Og så kan du bruge dem til dine egne hotdogs, som jo blandt andet laves med ristede løg og agurkesalat.
Flere inspirerende opskrifter:
- Fransk hotdog brød opskrift - hjemmelavet og luftigt
- Newyorker hotdog med frankfurter og agurkerelish
- Hjemmelavede ristede løg
FAQ
Pølsebrød er fryseegnet, og de er en fin frostvare. Du kan hurtigt lune dem i ovnen eller på grillen, så har du altid "friske" brød klar til dine pølser.
I USA blev hot dog‑bollen (bun'en) sandsynligvis opfundet omkring 1900, da en tysk immigrant ville give kunderne et håndtag på de varme pølser. Den klassiske danske pølse i brød er en videreudvikling af netop denne idé!
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Anna Sigurjonsdottir skriver
Sikke lækkre pølsebrød jeg fik lavet! Tak for en super opskrift. Jeg brugte mel fra vores lokale Skærtoft mølle. Og i stedet for bage ensymer tilsatte jeg lidt citronsaft ( et tip fra mølleren)
Janni skriver
Skal mælken ikke lunes inden gæren røres i? Har ofte hørt at gær ikke kan hæve hvis den ikke røres ud i lunken væske?
Wandunia Pontoppidan skriver
Havde 10g gær til overs fra en anden dej, og lavede en 1/2 portion.
Rørte dejen sammen i skål med plastdejskraber (en fast én uden skaft) og æltede 5 min på bord - igen med dejskraberen med lidt ekstra mel, da den var meget våd. Dejen hævede flot - både i skålen og i ovnen med lys på og dampende vand.
De blev superlækre - luftige og bløde. Tak for god opskrift 👍
Ulla Østergaard skriver
De bedste pølsebrød og bare nemme at lave, tak