• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kyllingeret med ris i ovn

Kyllingeret med ris i ovn

Kyllingeret med ris i ovn
4.6 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.6k
SHARES
FacebookMessenger2.6kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  13. juni 2023 - Udgivet:  13. juni 2023

Her får du min opskrift på en kyllingeret med ris i ovn. En lækker omgang mad i fad med asiatisk præg og smag, og retten er nem at tilberede.

Kyllingeret med ris i ovn er virkelig skøn aftensmad, og det er i kategorien mad i fad.

Det betyder nem aftensmad, hvor retten samles i et fad, og derefter steges færdig i ovnen.

Imens kan du så rydde køkkenet, og lave lidt spidskål som tilbehør til retten.

Kyllingeret med ris er nem at gå til, men vær lige opmærksom på hvor længe risene skal koge. Kig på pakken. Her har jeg anvendt løse ris, der skal koges i 10 minutter, og derefter trække i yderligere 10 minutter. De er perfekte til denne opskrift.

Har du ris hvor kogetiden er angivet som længere, kan du med fordel lade dem få lidt længere tid i panden. Måske skal du så også anvende lidt mere kogende vand.

Opskrift på kyllingeret

Kyllingeret med ris i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kyllingeret med ris i ovn

4.64 fra 19 stemmer
Her får du min opskrift på en kyllingeret ned ris i ovn. En lækker omgang mad i fad med asiatisk præg og smag, og retten er nem at tilberede.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 bundt forårsløg - snittet i tynde skiver
  • 3 fed hvidløg - finthakket
  • Lidt olivenolie - til stegning
  • 1 rød peberfrugt - i små tern
  • 250 g ris - løse ris
  • 8 dl vand - kogende
  • 1 bouillonterning - hønse
  • 2 spsk hoisin sauce
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1 lime - eller citron
  • salt og friskkværnet peber
Kylling
  • 4 stk. kyllingebryst - delt i halve på den lange led
  • 2 spsk smør - til stegning
  • 2 spsk hoisin sauce
  • 1 spsk soja
  • 1 spsk sød chilisauce
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd din ovn på 180 grader varmluft. Find også et ildfast fad frem
  2. Løg og hvidløg sauteres af i en god sjat olie, men uden at tage farve.
  3. Tilsæt så peberfrugt, og lad det sautere med et minuts tid mere.
  4. Derefter kommes ris ved sammen med kogende vand, bouillonterning, hoisin sauce og sød chilisauce.
  5. Lad det simre ca. 5 minutter ved svag varme, og smag til med salt, friskkværnet peber og lidt friskpresset limesaft. Hæld det i det ildfaste fad.
  6. Kyllingebryst fileter skæres over på midten på den lange led, og brunes af i lidt smør ved en høj varme. Smør giver bedre smag end olie ved bruning af kød. Du bruger bare den samme pande, som du ikke behøver at vaske af.
  7. Brun kyllingekødet på begge sider, hvorefter der tilsættes hoisin sauce sammen med soja og chilisauce. Vend kyllingestykkerne godt rundt på panden, så smagsstofferne fordeles grundigt. Krydres med salt og friskkværnet peber.
  8. Læg kyllingestykkerne ovenpå risblandingen i fadet og dæk fadet til med sølvpapir.
  9. Den lækre kyllingeret med ris skal nu have 10 minutter ved 180 grader varmluft med sølvpapiret på, og derefter ca. 10 minutter uden. Der kan om nødvendigt tilsættes lidt mere kogende vand til risene i fadet. Det afhænger af hvor meget risene trækker.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Kyllingeret med ris i ovn er færdig når risene er tilpas kogte, og denne tilberedningstid plejer at passe fint.

Men smag dig frem, da ris som sagt kan variere en del i kogetid.

Kyllingeretten serveres gerne med stegt spidskål med sød chilisauce.

Du kan også servere den med en klassisk spidskålssalat.

Her finder du mange flere spændende opskrifter med kylling.

Se flere inspirerende retter:

  • Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo
  • Mexicansk kylling i fad - nem hverdagsmad til hele familien
  • Kylling i sennepssovs (opskrift til ovn på 30 min.)
  • Crispy chicken med indisk karrysauce og ris
  • Orientalske koteletter i fad med karry og masser af grøntsager
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maddie Vedder

    september 10, 2022 at 11:00 pm

    Kan man erstatte forårsløg og peberfrugt med porre og cherrytomater fx?

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stangbønnner.

Stangbønner - sådan koger du de lange bønner perfekt

Billede af sød kartoffelgryde.

Sød kartoffelgryde - lækker gryderet med søde kartofler

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Forsiden lige nu

billede med hel kylling i kyllingeholder
Kylling i kyllingholder med grøntsager→ Se opskriften
billede med sommerlagkage med hindbær og jordbær
Sommerlagkage med flødecreme, hindbær og jordbær→ Se opskriften
Grillet Iberico Presa med hvidløg og rosmarin
Grillet Ibérico Presa med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Billede af sauce gribiche med grønne asparges.
Sauce gribiche med grønne asparges→ Se opskriften
billede med jordbær trifli opskrift
Jordbær trifli (nem trifli med jordbær og makroner)→ Se opskriften
mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required