Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kyllingeret med ris i ovn

Kyllingeret med ris i ovn

Kyllingeret med ris i ovn
4.6 fra 19 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
3.1k
SHARES
FacebookMessenger3.1kPinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på en kyllingeret med ris i ovn. En lækker omgang mad i fad med asiatisk præg og smag, og retten er nem at tilberede.

Kyllingeret med ris i ovn er virkelig skøn aftensmad, og det er i kategorien mad i fad.

Det betyder nem aftensmad, hvor retten samles i et fad, og derefter steges færdig i ovnen.

Imens kan du så rydde køkkenet, og lave lidt spidskål som tilbehør til retten.

Kyllingeret med ris er nem at gå til, men vær lige opmærksom på hvor længe risene skal koge. Kig på pakken. Her har jeg anvendt løse ris, der skal koges i 10 minutter, og derefter trække i yderligere 10 minutter. De er perfekte til denne opskrift.

Har du ris hvor kogetiden er angivet som længere, kan du med fordel lade dem få lidt længere tid i panden. Måske skal du så også anvende lidt mere kogende vand.

Opskrift på kyllingeret

Kyllingeret med ris i ovn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 19 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 50 minutter min
Her får du min opskrift på en kyllingeret ned ris i ovn. En lækker omgang mad i fad med asiatisk præg og smag, og retten er nem at tilberede.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 bundt forårsløg snittet i tynde skiver
  • 3 fed hvidløg finthakket
  • Lidt olivenolie til stegning
  • 1 rød peberfrugt i små tern
  • 250 g ris løse ris
  • 8 dl vand kogende
  • 1 bouillonterning hønse
  • 2 spsk hoisin sauce
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1 lime eller citron
  • salt og friskkværnet peber
Kylling
  • 4 stk. kyllingebryst delt i halve på den lange led
  • 2 spsk smør til stegning
  • 2 spsk hoisin sauce
  • 1 spsk soja
  • 1 spsk sød chilisauce
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 180 grader varmluft. Find også et ildfast fad frem
  2. Løg og hvidløg sauteres af i en god sjat olie, men uden at tage farve.
  3. Tilsæt så peberfrugt, og lad det sautere med et minuts tid mere.
  4. Derefter kommes ris ved sammen med kogende vand, bouillonterning, hoisin sauce og sød chilisauce.
  5. Lad det simre ca. 5 minutter ved svag varme, og smag til med salt, friskkværnet peber og lidt friskpresset limesaft. Hæld det i det ildfaste fad.
  6. Kyllingebryst fileter skæres over på midten på den lange led, og brunes af i lidt smør ved en høj varme. Smør giver bedre smag end olie ved bruning af kød. Du bruger bare den samme pande, som du ikke behøver at vaske af.
  7. Brun kyllingekødet på begge sider, hvorefter der tilsættes hoisin sauce sammen med soja og chilisauce. Vend kyllingestykkerne godt rundt på panden, så smagsstofferne fordeles grundigt. Krydres med salt og friskkværnet peber.
  8. Læg kyllingestykkerne ovenpå risblandingen i fadet og dæk fadet til med sølvpapir.
  9. Den lækre kyllingeret med ris skal nu have 10 minutter ved 180 grader varmluft med sølvpapiret på, og derefter ca. 10 minutter uden. Der kan om nødvendigt tilsættes lidt mere kogende vand til risene i fadet. Det afhænger af hvor meget risene trækker.

Næringsindhold

Kalorier200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Note

Kyllingeret med ris i ovn er færdig når risene er tilpas kogte, og denne tilberedningstid plejer at passe fint.

Men smag dig frem, da ris som sagt kan variere en del i kogetid.

Kyllingeretten serveres gerne med stegt spidskål med sød chilisauce.

Du kan også servere den med en klassisk spidskålssalat.

Her finder du mange flere spændende opskrifter med kylling.

Se flere inspirerende retter:

  • Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo
  • Mexicansk kylling i fad - nem hverdagsmad til hele familien
  • Kylling i sennepssovs (opskrift til ovn på 30 min.)
  • Crispy chicken med indisk karrysauce og ris
  • Orientalske koteletter i fad med karry og masser af grøntsager
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Maddie Vedder skriver

    september 10, 2022 at 11:00 pm

    Kan man erstatte forårsløg og peberfrugt med porre og cherrytomater fx?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required