Her får du min opskrift på en kyllingeret med ris i ovn. En lækker omgang mad i fad med asiatisk præg og smag, og retten er nem at tilberede.
Kyllingeret med ris i ovn er virkelig skøn aftensmad, og det er i kategorien mad i fad.
Det betyder nem aftensmad, hvor retten samles i et fad, og derefter steges færdig i ovnen.
Imens kan du så rydde køkkenet, og lave lidt spidskål som tilbehør til retten.
Kyllingeret med ris er nem at gå til, men vær lige opmærksom på hvor længe risene skal koge. Kig på pakken. Her har jeg anvendt løse ris, der skal koges i 10 minutter, og derefter trække i yderligere 10 minutter. De er perfekte til denne opskrift.
Har du ris hvor kogetiden er angivet som længere, kan du med fordel lade dem få lidt længere tid i panden. Måske skal du så også anvende lidt mere kogende vand.
Opskrift på kyllingeret
Kyllingeret med ris i ovn
Ingredienser
- 1 bundt forårsløg - snittet i tynde skiver
- 3 fed hvidløg - finthakket
- Lidt olivenolie - til stegning
- 1 rød peberfrugt - i små tern
- 250 g ris - løse ris
- 8 dl vand - kogende
- 1 bouillonterning - hønse
- 2 spsk hoisin sauce
- 1 spsk sød chilisauce
- 1 lime - eller citron
- salt og friskkværnet peber
Kylling
- 4 stk. kyllingebryst - delt i halve på den lange led
- 2 spsk smør - til stegning
- 2 spsk hoisin sauce
- 1 spsk soja
- 1 spsk sød chilisauce
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 180 grader varmluft. Find også et ildfast fad frem
- Løg og hvidløg sauteres af i en god sjat olie, men uden at tage farve.
- Tilsæt så peberfrugt, og lad det sautere med et minuts tid mere.
- Derefter kommes ris ved sammen med kogende vand, bouillonterning, hoisin sauce og sød chilisauce.
- Lad det simre ca. 5 minutter ved svag varme, og smag til med salt, friskkværnet peber og lidt friskpresset limesaft. Hæld det i det ildfaste fad.
- Kyllingebryst fileter skæres over på midten på den lange led, og brunes af i lidt smør ved en høj varme. Smør giver bedre smag end olie ved bruning af kød. Du bruger bare den samme pande, som du ikke behøver at vaske af.
- Brun kyllingekødet på begge sider, hvorefter der tilsættes hoisin sauce sammen med soja og chilisauce. Vend kyllingestykkerne godt rundt på panden, så smagsstofferne fordeles grundigt. Krydres med salt og friskkværnet peber.
- Læg kyllingestykkerne ovenpå risblandingen i fadet og dæk fadet til med sølvpapir.
- Den lækre kyllingeret med ris skal nu have 10 minutter ved 180 grader varmluft med sølvpapiret på, og derefter ca. 10 minutter uden. Der kan om nødvendigt tilsættes lidt mere kogende vand til risene i fadet. Det afhænger af hvor meget risene trækker.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Note
Kyllingeret med ris i ovn er færdig når risene er tilpas kogte, og denne tilberedningstid plejer at passe fint.
Men smag dig frem, da ris som sagt kan variere en del i kogetid.
Kyllingeretten serveres gerne med stegt spidskål med sød chilisauce.
Du kan også servere den med en klassisk spidskålssalat.
Her finder du mange flere spændende opskrifter med kylling.
Se flere inspirerende retter:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Maddie Vedder
Kan man erstatte forårsløg og peberfrugt med porre og cherrytomater fx?