• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kyllingelår stegt i gryde med hønsefond og fløde

Kyllingelår stegt i gryde med hønsefond og fløde

kyllingelår stegt i gryde
Kyllingelår skal steges i cirka 50 minutter, og her er en nem opskrift, hvor laver hele retten i en sauterpande eller gryde. Du får en dejlig sovs til. Foto: Madensverden.dk.

Opdateret:  22. april 2024 - Udgivet:  26. september 2023

Del gerne:
1
SHARE
FacebookMessenger1PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Kyllingelår skal steges i cirka 50 minutter, og her er en nem opskrift, hvor hele retten laves i en gryde. Du får en dejlig sovs til.
  2. Opskrift på kyllingelår stegt i gryde
  3. Kyllingelår stegt i gryde med hønsefond og fløde
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
Gå til opskrift

Kyllingelår skal steges i cirka 50 minutter, og her er en nem opskrift, hvor hele retten laves i en gryde. Du får en dejlig sovs til.

Kyllingelår er billig mad, men de smager af en masse. I denne ret har jeg brugt en blanding af overlår og underlår, så der er lidt for enhver smag.

Stegetiden er den samme for begge typer kyllingelår, så det er ret praktisk. Men du kan selvfølgelig også blot vælge en af typerne.

I retten har jeg kommet lækre peberfrugter, løg og hvidløg - de smager super godt efter turen i gryden med de lækre kyllingelår.

Jeg laver retten i en stor sauterpande, men har du ikke så dan en, kan du også bruge en stor gryde. Men der skal være god plads.

Opskriften er til fire personer. Se også min opskrift på kyllingelår i ovn.

Opskrift på kyllingelår stegt i gryde

kyllingelår stegt i gryde

Kyllingelår stegt i gryde med hønsefond og fløde

Kyllingelår skal steges i cirka 50 minutter, og her er en nem opskrift, hvor hele retten laves i en gryde. Du får en dejlig sovs til.
Bedømmelse
4.6 fra 13 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 50 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 5 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1.500 g kylling over- og underlår
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk balsamico
  • 2 røde peberfrugter - i mundrette stykker
  • 1 gul peberfrugt - i mundrette stykker
  • 1 rødløg - i grove strimler
  • 3 hvidløg - grofthakkede
  • 2 tsk paprika
  • 2 laurbærblade
  • 4 dl hønsefond
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk majsstivelse - til jævning
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Start med at varme panden op ved jævn varme, og kom en god klat smør på.
  • Brun så kyllingelårene grundigt på begge sider, giv dem et par spiseskefulde citronsaft og balsamico. Krydr dem med salt og friskkværnet peber.
  • Kom så løg, peberfrugter og hvidløg ved. Rør lidt rundt, så det bliver svitset lidt.
  • Tilsæt så hønsefond, laurbærblade, paprika og piskefløde.
  • Lad det koge op, og skru så ned for varmen.
  • Læg låg på gryden, og lad retten stå og simre i 50 minutter. Kig gerne til den undervejs.
  • Rør et par teskefulde majsstivelse ud i lidt koldt vand, og jævn sovsen en smule, så du får den rigtige konsistens.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
591
% Daglig værdi*
Fedt
 
43
g
66
%
Mættet fedt
 
15
g
94
%
Transfedt
 
0.1
g
Flerumættet fedt
 
8
g
Enkelumættet fedt
 
16
g
Kolesterol
 
227
mg
76
%
Natrium
 
776
mg
34
%
Kalium
 
709
mg
20
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
37
g
74
%
Vitamin A
 
2568
IU
51
%
Vitamin C
 
140
mg
170
%
Calcium
 
55
mg
6
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Smag til med salt, peber og eventuelt lidt gastrik eller æbleeddike. Server med ovnbagte kartofler eller svamperisotto.

Se også mine populære opskrifter på:

Lørdagskylling med paprika

Kyllingelår med spidskål og kartofler i ovn

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Poul Kruse

    marts 08, 2025 at 1:44 pm

    Fin opskrift god smag

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required