Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kyllingelår stegt i gryde med hønsefond og fløde

Kyllingelår stegt i gryde med hønsefond og fløde

kyllingelår stegt i gryde
4.6 fra 13 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook1PinterestSMSEmailMessenger
1
SHARE

Kyllingelår skal steges i cirka 50 minutter, og her er en nem opskrift, hvor hele retten laves i en gryde. Du får en dejlig sovs til.

Kyllingelår er billig mad, men de smager af en masse. I denne ret har jeg brugt en blanding af overlår og underlår, så der er lidt for enhver smag.

Stegetiden er den samme for begge typer kyllingelår, så det er ret praktisk. Men du kan selvfølgelig også blot vælge en af typerne.

I retten har jeg kommet lækre peberfrugter, løg og hvidløg - de smager super godt efter turen i gryden med de lækre kyllingelår.

Jeg laver retten i en stor sauterpande, men har du ikke så dan en, kan du også bruge en stor gryde. Men der skal være god plads.

Opskriften er til fire personer. Se også min opskrift på kyllingelår i ovn.

Opskrift på kyllingelår stegt i gryde

Kyllingelår stegt i gryde med hønsefond og fløde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.6 fra 13 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 50 minutter min
Samlet tid: 1 time t 5 minutter min
Kyllingelår skal steges i cirka 50 minutter, og her er en nem opskrift, hvor hele retten laves i en gryde. Du får en dejlig sovs til.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1.500 g kylling over- og underlår
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 spsk balsamico
  • 2 røde peberfrugter (i mundrette stykker)
  • 1 gul peberfrugt (i mundrette stykker)
  • 1 rødløg (i grove strimler)
  • 3 hvidløg (grofthakkede )
  • 2 tsk paprika
  • 2 laurbærblade
  • 4 dl hønsefond
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk majsstivelse (til jævning)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Start med at varme panden op ved jævn varme, og kom en god klat smør på.
  2. Brun så kyllingelårene grundigt på begge sider, giv dem et par spiseskefulde citronsaft og balsamico. Krydr dem med salt og friskkværnet peber.
  3. Kom så løg, peberfrugter og hvidløg ved. Rør lidt rundt, så det bliver svitset lidt.
  4. Tilsæt så hønsefond, laurbærblade, paprika og piskefløde.
  5. Lad det koge op, og skru så ned for varmen.
  6. Læg låg på gryden, og lad retten stå og simre i 50 minutter. Kig gerne til den undervejs.
  7. Rør et par teskefulde majsstivelse ud i lidt koldt vand, og jævn sovsen en smule, så du får den rigtige konsistens.

Næringsindhold

Kalorier591kcalKulhydrater13gProtein37gFedt43gMættet fedt15gFlerumættet fedt8gEnkelumættet fedt16gTransfedt0.1gKolesterol227mgNatrium776mgKalium709mgKostfibre2gSukker5gVitamin A2568IUVitamin C140mgCalcium55mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips

Smag til med salt, peber og eventuelt lidt gastrik eller æbleeddike. Server med ovnbagte kartofler eller svamperisotto.

Se også mine populære opskrifter på:

Lørdagskylling med paprika

Kyllingelår med spidskål og kartofler i ovn

Hel kylling i ovn med brun sovs og agurkesalat

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Poul Kruse skriver

    marts 08, 2025 at 1:44 pm

    Fin opskrift god smag

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af bondegryde.
    Bondegryde med kartofler, gulerødder og god sovs
  • Billede af rugmelstærte med kål.
    Rugmelstærte med masser af kål (sund, nem og uden kød)
  • Billede af kartoffelpizza hvid pizza.
    Kartoffelpizza (hvid pizza med kartofler og rosmarin)
  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required