Denne opskrift på kyllingegryde med kikærter og blomkål har jeg udviklet som et meget sundt bud på aftensmad til hele familien.
Retten indeholder masser af sunde ting, herunder den magre kyllingeinderfilet, proteinrige kikærter og vitaminholdig blomkål, og samtidig er den både nem, hurtig og velsmagende.
Hver portion indeholder faktsik 45 gram protein, og retten er desuden meget kolesterolfattig, så den er god til alle, der kæmper med at holde kolesteroltallet nede. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Indhold
Kyllingegryde med kikærter og blomkål
Ingredienser
- 650 g kyllingeinderfilet i mundrette stykker
- olivenolie til stegning
- 3 tsk karry
- 300 g blomkål i små buketter
- 4 dl hønsebouillon
- 2 spsk soja
- 1 spsk sød chilisauce
- 1 spsk majsstivelse udrørt i lidt koldt vand
- 240 g kikærter drænes
- 200 g ærter fra frost
- 1 citron
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skær kyllingeinderfilet ud i mundrette stykker, der brunes af i en dyb pande eller gryde sammen med lidt olivenolie.
- Tilsæt karry og lad det hurtigt svitse med. Kom så blomkål i små buketter ved sammen med bouillon, sojasovs og sød chilisauce.
- Læg låg på og lad retten simre i ca. 10 minutter, så blomkål og kyllingekød er mørt.
- Jævn retten med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand.
- Tilsæt drænede kikærter (kikærterne i en sigte) sammen med ærter, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Serveringsforslag
Retten kan serveres uden yderligere tilbehør, da den er tænkt som en komplet ret. Jeg serverer den dog gerne med et stykke naanbrød, som du meget nemt selv kan bage.
Pynt gerne gryderetten med lidt hakket persille lige inden servering, hvor gryden blot sættes på bordet. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
Kyllingegryde med fløde og paprika
Gå til opskriftKylling i karry
Gå til opskriftNaanbrød - indiske naan
Gå til opskriftKikærtegryde fra Indien
Gå til opskriftForårsgryde med kylling, gulerødder og ærter
Gå til opskriftGrydestegt kyllingebryst
Gå til opskriftFAQ
Retten er fryseegnet. Kom rester i en tæt beholder og stil på frost. Det kan være en god ide, at lave en større portion, så du altid har en sund hverdagsret i fryseren.
Kyllingeinderfilet kan udskiftet med tilsvarende mængde kyllingebryst, der skæres ud i mundrettet stykker. Fremgangsmåden er ellers den samme.
Det kan du sagtens. Ved at erstatte noget af bouillonen med fløde opnår du en mere cremet sovs. Til gengæld får du også flere kalorier, og kyllingeretten smager fint uden fløde.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Elise Weber Hansen skriver
Smager godt og er sund aftensmad
Holger skriver
Tak fordi du bruger denne opskrift. Jeg bliver glad for, at høre din mening om kyllingeretten her.