Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kyllingegryde med kikærter og blomkål - sund hverdagsmad

Kyllingegryde med kikærter og blomkål - sund hverdagsmad

Billede med kyllingegryde med kikærter og blomkål.
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMS

Denne opskrift på kyllingegryde med kikærter og blomkål har jeg udviklet som et meget sundt bud på aftensmad til hele familien.

Retten indeholder masser af sunde ting, herunder den magre kyllingeinderfilet, proteinrige kikærter og vitaminholdig blomkål, og samtidig er den både nem, hurtig og velsmagende.

Hver portion indeholder faktsik 45 gram protein, og retten er desuden meget kolesterolfattig, så den er god til alle, der kæmper med at holde kolesteroltallet nede. Opskriften er beregnet til 4 personer.

Indhold
  • Kyllingegryde med kikærter og blomkål
  • Serveringsforslag
  • Kyllingegryde med fløde og paprika
  • Kylling i karry
  • Naanbrød - indiske naan
  • Kikærtegryde fra Indien
  • Forårsgryde med kylling, gulerødder og ærter
  • Grydestegt kyllingebryst
  • FAQ
  • Kommentarer

Kyllingegryde med kikærter og blomkål

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Her er min opskrift på kyllingegryde med kikærter og blomkål. Du får en både nem, meget sund og hurtig gryderet, der er perfekt hverdagsmad.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 650 g kyllingeinderfilet i mundrette stykker
  • olivenolie til stegning
  • 3 tsk karry
  • 300 g blomkål i små buketter
  • 4 dl hønsebouillon
  • 2 spsk soja
  • 1 spsk sød chilisauce
  • 1 spsk majsstivelse udrørt i lidt koldt vand
  • 240 g kikærter drænes
  • 200 g ærter fra frost
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skær kyllingeinderfilet ud i mundrette stykker, der brunes af i en dyb pande eller gryde sammen med lidt olivenolie.
  2. Tilsæt karry og lad det hurtigt svitse med. Kom så blomkål i små buketter ved sammen med bouillon, sojasovs og sød chilisauce.
  3. Læg låg på og lad retten simre i ca. 10 minutter, så blomkål og kyllingekød er mørt.
  4. Jævn retten med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand.
  5. Tilsæt drænede kikærter (kikærterne i en sigte) sammen med ærter, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier412kcalKulhydrater35gProtein45gFedt10gMættet fedt2gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt4gTransfedt0.02gKolesterol104mgNatrium1516mgKalium1202mgKostfibre10gSukker10gVitamin A468IUVitamin C73mgCalcium83mgJern4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Serveringsforslag

Retten kan serveres uden yderligere tilbehør, da den er tænkt som en komplet ret. Jeg serverer den dog gerne med et stykke naanbrød, som du meget nemt selv kan bage.

Pynt gerne gryderetten med lidt hakket persille lige inden servering, hvor gryden blot sættes på bordet. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Kyllingegryde med fløde og paprika

4.8 fra 18 stemmer
Gå til opskrift

Kylling i karry

4.7 fra 228 stemmer
Gå til opskrift

Naanbrød - indiske naan

4.7 fra 33 stemmer
Gå til opskrift

Kikærtegryde fra Indien

5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Forårsgryde med kylling, gulerødder og ærter

5 fra 14 stemmer
Gå til opskrift

Grydestegt kyllingebryst

4.9 fra 8 stemmer
Gå til opskrift

FAQ

Kan man fryse kylling med kikærter?

Retten er fryseegnet. Kom rester i en tæt beholder og stil på frost. Det kan være en god ide, at lave en større portion, så du altid har en sund hverdagsret i fryseren.

Hvad kan jeg bruge i stedet for kyllingeinderfilet?

Kyllingeinderfilet kan udskiftet med tilsvarende mængde kyllingebryst, der skæres ud i mundrettet stykker. Fremgangsmåden er ellers den samme.

Kan jeg komme fløde i retten?

Det kan du sagtens. Ved at erstatte noget af bouillonen med fløde opnår du en mere cremet sovs. Til gengæld får du også flere kalorier, og kyllingeretten smager fint uden fløde.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Elise Weber Hansen skriver

    juli 25, 2025 at 5:45 pm

    Smager godt og er sund aftensmad

    Svar
  2. Holger skriver

    maj 22, 2025 at 9:16 am

    Tak fordi du bruger denne opskrift. Jeg bliver glad for, at høre din mening om kyllingeretten her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required