• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling i flødetomatsovs med blomkålsris

Kylling i flødetomatsovs med blomkålsris

kylling i flødetomatsovs med blomkålsris
Del gerne:
63
SHARES
FacebookMessenger63PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  12. juni 2022 - Udgivet:  27. april 2017

Se den lækre opskrift på kylling i flødetomatsovs med blomkålsris, hvor rå blomkål rives fint, og derefter svitses hurtigt på en varm pande.

Kylling i flødetomatsovs med blomkålsris er ret ret nem at gå til, og den tager ikke lang tid at tilberede.

Blomkålsris er godt tilbehør, da de ikke er så kalorietunge som traditionelt tilbehør som ris, kartofler eller pasta.

Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret/aftensmad.

Ingredienser til kylling i flødetomatsovs

600 gram kyllingebryst
5 spiseskefulde olivenolie
3 teskefulde paprika (gerne med lidt top)
2 teskefulde tørret oregano
1 teskefuld salt

Til flødetomatsovs skal du bruge

1,5 deciliter kalvefond (eller en bouillon)
2 deciliter piskefløde
3 teskefulde tomatpasta (også med en god top)
Citronsaft
Salt og friskkværnet peber

Blomkålsris laves af

1 stor blomkål
Citronsaft
1 lille bundt persille

Fremgangsmåde

  1. Kyllingebryst skæres ud i mundrette tern. I en skål blandes olivenolie med paprika, oregano og salt, og kyllingestykkerne vendes godt rundt i marinaden. Lad det trække 10 minutter.
  2. Varm en pande godt op, og steg nu kødet i 5-6 minutter, så det er godt brunet af og samtidig stegt mørt. Tag til side.
  3. Kom kalvefond i panden med fedtstoffet fra stegningen. Kog op sammen med fløde, tomatpasta og lidt citronsaft. Smag til med mere citronsaft, salt og friskkværnet peber. Du kan eventuelt også smage til med en teskefuld sukker.
  4. Kom kyllingtern ved, og lad sovsen creme lidt ind i 4-5 minutter.
  5. I mens laver du blomkålsris. Del blomkål i kvarte og fjern de grønne blade. Riv blomkålen på den grove side af rivejernet ned i en skål.
  6. Varm en anden pande godt op med en god sjat olie på, og svits den fintrevne blomkål i cirka to minutter. Dryp lidt citronsaft ved, og vend det løbende rundt. Til sidst vendes lidt friskhakket persille ved, og der krydres med en smule salt.

Server kylling i den lækre flødetomatsovs med blomkålsris og en lækker salat.

Søg eventuelt på "salat" her på siden.

Se også mine opskrifter på:

Kylling med rodfrugter

Kylling tikka masala

Kylling i estragonsauce

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her