Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Aftensmad › Kylling i flødetomatsovs med blomkålsris

Kylling i flødetomatsovs med blomkålsris

kylling i flødetomatsovs med blomkålsris
Del gerne:
63
SHARES
FacebookMessenger63PinterestEmailSMS

Se den lækre opskrift på kylling i flødetomatsovs med blomkålsris, hvor rå blomkål rives fint, og derefter svitses hurtigt på en varm pande.

Kylling i flødetomatsovs med blomkålsris er ret ret nem at gå til, og den tager ikke lang tid at tilberede.

Blomkålsris er godt tilbehør, da de ikke er så kalorietunge som traditionelt tilbehør som ris, kartofler eller pasta.

Opskriften er beregnet til fire personer som en hovedret/aftensmad.

Ingredienser til kylling i flødetomatsovs

600 gram kyllingebryst
5 spiseskefulde olivenolie
3 teskefulde paprika (gerne med lidt top)
2 teskefulde tørret oregano
1 teskefuld salt

Til flødetomatsovs skal du bruge

1,5 deciliter kalvefond (eller en bouillon)
2 deciliter piskefløde
3 teskefulde tomatpasta (også med en god top)
Citronsaft
Salt og friskkværnet peber

Blomkålsris laves af

1 stor blomkål
Citronsaft
1 lille bundt persille

Fremgangsmåde

  1. Kyllingebryst skæres ud i mundrette tern. I en skål blandes olivenolie med paprika, oregano og salt, og kyllingestykkerne vendes godt rundt i marinaden. Lad det trække 10 minutter.
  2. Varm en pande godt op, og steg nu kødet i 5-6 minutter, så det er godt brunet af og samtidig stegt mørt. Tag til side.
  3. Kom kalvefond i panden med fedtstoffet fra stegningen. Kog op sammen med fløde, tomatpasta og lidt citronsaft. Smag til med mere citronsaft, salt og friskkværnet peber. Du kan eventuelt også smage til med en teskefuld sukker.
  4. Kom kyllingtern ved, og lad sovsen creme lidt ind i 4-5 minutter.
  5. I mens laver du blomkålsris. Del blomkål i kvarte og fjern de grønne blade. Riv blomkålen på den grove side af rivejernet ned i en skål.
  6. Varm en anden pande godt op med en god sjat olie på, og svits den fintrevne blomkål i cirka to minutter. Dryp lidt citronsaft ved, og vend det løbende rundt. Til sidst vendes lidt friskhakket persille ved, og der krydres med en smule salt.

Server kylling i den lækre flødetomatsovs med blomkålsris og en lækker salat.

Søg eventuelt på "salat" her på siden.

Se også mine opskrifter på:

Kylling med rodfrugter

Kylling tikka masala

Kylling i estragonsauce

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.