Krogryde er en lækker opskrift på en klassisk gryderet, der laves med bla. mørbrad, bacon, pølser, peberfrugter og en god peberflødesovs.
Krogryde er en af de klassiske retter, hvor du næsten kan fornemme den hyggelige og lavloftede krostue omkring dig.
Gryderetten laves af gode og robuste råvarer i form af blandt andet svinemørbrad i tern, bacon og pølser - naturligvis i den lækre peberflødesovs.
Sådan en gryderet, som de fleste kroer burde have på menukortet, for den er god til både børn og voksne.
Men lav den derhjemme, og der er nok til fire personer.
Opskrift på krogryde
Ingredienser
- 200 gram champignon hvide eller markchampignon
- 150 gram bacon i tern
- 2 mellemstore rødløg grofthakket
- 2 fed hvidløg finthakket
- 1 svinemørbrad skåret ud i tern
- 4 teskefulde paprika
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spiseskefulde tomatpasta
- 2 deciliter vand
- 1 bouillonterning evt. høns
- 1 deciliter fløde måske lidt mere
- 2 peberfrugter røde
- 3 pølser skåret i 2 cm. tykke skiver
- timian frisk
- salt og friskkværnet peber
- 2 spiseskefulde gastrik eller 2 spsk. eddike og lidt sukker
Sådan gør du
- Champignon børstes rene for jord og deles i kvarte. Sauteres godt af i en varm stegegryde, og lægges derefter til side.
- Steg så bacontern næsten sprøde i gryden, hvorefter rødløg og hvidløg kommes ved og sauteres med et minut. Lægges også til side.
- Den afpudsede mørbrad skæres i grove tern, brunes godt af i smør i gryden. Brun af på alle sider, og drys så paprika over. Kom også godt med frisk timian i.
- Tilsæt så hakkede tomater, tomatpasta, vand og bouillon, og lad det simre 5 minutter.
- Imens skæres de røde peberfrugter ud i tern, som kommes i gryden sammen med lidt fløde, og koges med i yderligere 5 minutter. Jeg kan godt lide at peberfrugterne i en krogryde har lidt bid - og ikke er kogt helt ud.
- Til sidst vendes pølserne i og de skal blot varmes igennem i et par minutter.
- Smag til med salt, friskkværnet peber og evt lidt gastrik. Kom også gerne lidt mere timian i.
Næringsindhold
Tips
Den klassiske krogryde med mørbrad, bacon, pølser og peberflødesovs serveres sammen med kogte ris.
Men prøv også med en luftig kartoffelmos til.
Se også disse gryderetter: