Få den nemme opskrift på kotelet a la Milanese. Det er møre og sprøde italienske koteletter, der paneres i pankorasp og steges i olie.
Kotelet a la Milanese er en fantastisk måde at stege koteletter på, hvor koteletterne paneres på bedste italienske vis inden stegning.
Opskriften stammer fra Milano i Italien, og den minder selvfølgelig meget om den klassiske wienerschnitzel. Den italienske udgave kan laves både med kalvekoteletter og svinekoteletter, og her har jeg brugt sidstnævnte.
Stegetiden er ca. 5 minutter på hver side, men har du tykke koteletter kan tiden forlænges lidt, og selvfølgelig modsat med tynde koteletter. Opskriften er beregnet til 4 personer.
Indhold
- Få den nemme opskrift på kotelet a la Milanese. Det er møre og sprøde italienske koteletter, der paneres i pankorasp og steges i olie.
- Kotelet a la Milanese
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Billeder
- Servering
- Wienerschnitzel
- Wienerschnitzel af svinemørbrad
- Panerede mørbradbøffer (opskrift på paneret mørbrad)
- Paneret flæsk
- Steak milanese - paneret bøf med spinat og marinara
- Kyllingenuggets - nem opskrift til ovn
- FAQ
- Kommentarer

Kotelet a la Milanese
Ingredienser
- 4 koteletter
- 2 æg
- 100 g Pankorasp
- olivenolie - til stegning
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Dup koteletter tørre med et stykke køkkenrulle.
- Pisk æg sammen i en tallerken, mens pankorasp hældes i en anden tallerken.
- Dyp nu først koteletterne i æg, og derefter i rasp. Tryk godt til.
- Varm en stor og gerne dyb pande op, og hæld olivenolie i. Koteletter a la Milanese skal steges i rigeligt med olie.
- Når olien er varm, kommes de panerede koteletter i. Steg dem ca. 5 minutter på hver side. Vend kun koteletterne én gang under stegningen.
Næringsindhold
Få tilsendt opskriften på mail
Billeder
Her får du et par billeder fra køkkenet under tilberedningen af de panerede koteletter:


Servering
Kotelet a la Milanese serveres straks sammen med lækkert tilbehør. Det kan være stegte kartofler og dampet broccoli. Eller en omgang lynsyltet squash med grønne bønner. Mulighederne er mange. Velbekomme.
Flere inspirerende opskrifter:
Wienerschnitzel
Wienerschnitzel af svinemørbrad
Panerede mørbradbøffer (opskrift på paneret mørbrad)
Paneret flæsk
Steak milanese - paneret bøf med spinat og marinara
Kyllingenuggets - nem opskrift til ovn
FAQ
Kotelet à la Milanese er en traditionel ret fra Milano i Italien, og den består af en paneret og stegt kotelet med eller uden ben. Den minder meget om wienerschnitzel, men paneringen laves ofte med friske brødkrummer eller pankorasp.
Ja, det kan du sagtens. Riv daggammelt brød og lad det tørre lidt. Det giver en mere luftig og sprød panering.
Ja, men det er bedst før stegning. Læg dem på bagepapir og frys dem fladt i en tæt beholder. Steges direkte fra frost (forlæng tiden), eller optø koteletterne i køleskabet.
Det gør man ikke traditionelt, men det kan lade sig gøre. Spray dem med olie og bag ved 200 grader i 15–20 minutter, vendes én gang undervejs. Bliver ikke helt så sprøde som ved stegning i pande, men det er muligt.

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om de lækre koteletter her.