• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Shop
  • PLUS
Du er her: Forside › Aftensmad › Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af kotelet a la milanese.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. august 2025 - Udgivet: 1. juli 2025

Få den nemme opskrift på kotelet a la Milanese. Det er møre og sprøde italienske koteletter, der paneres i pankorasp og steges i olie.

Oversigt over indhold
  • Få den nemme opskrift på kotelet a la Milanese. Det er møre og sprøde italienske koteletter, der paneres i pankorasp og steges i olie.
  • Opskrift på kotelet a la Milanese
  • Kotelet a la Milanese
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Servering
  • Wienerschnitzel
  • Wienerschnitzel af svinemørbrad
  • Panerede mørbradbøffer (opskrift på paneret mørbrad)
  • Paneret flæsk
  • Steak milanese - paneret bøf med spinat og marinara
  • Kyllingenuggets - nem opskrift til ovn
  • FAQ
  • Kommentarer

Kotelet a la Milanese er en fantastisk måde at stege koteletter på, hvor koteletterne paneres på bedste italienske vis inden stegning.

Opskriften stammer fra Milano i Italien, og den minder selvfølgelig meget om den klassiske wienerschnitzel. Den italienske udgave kan laves både med kalvekoteletter og svinekoteletter, og her har jeg brugt sidstnævnte.

Stegetiden er ca. 5 minutter på hver side, men har du tykke koteletter kan tiden forlænges lidt, og selvfølgelig modsat med tynde koteletter. Opskriften er beregnet til 4 personer.

Opskrift på kotelet a la Milanese

Billede af kotelet a la milanese.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kotelet a la Milanese

5 fra 1 stemme
Få den nemme opskrift på kotelet a la Milanese. Det er møre og sprøde italienske koteletter, der paneres i pankorasp og steges i olie.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Kalorier: 486
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 koteletter
  • 2 æg
  • 100 g Pankorasp
  • olivenolie - til stegning
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Dup koteletter tørre med et stykke køkkenrulle.
  2. Pisk æg sammen i en tallerken, mens pankorasp hældes i en anden tallerken.
  3. Dyp nu først koteletterne i æg, og derefter i rasp. Tryk godt til.
  4. Varm en stor og gerne dyb pande op, og hæld olivenolie i. Koteletter a la Milanese skal steges i rigeligt med olie.
  5. Når olien er varm, kommes de panerede koteletter i. Steg dem ca. 5 minutter på hver side. Vend kun koteletterne én gang under stegningen.

Næringsindhold

Kalorier: 486kcalKulhydrater: 18gProtein: 38gFedt: 28gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 4gEnkelumættet fedt: 16gTransfedt: 0.1gKolesterol: 182mgNatrium: 868mgKalium: 639mgKostfibre: 1gSukker: 2gVitamin A: 125IUCalcium: 69mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her får du et par billeder fra køkkenet under tilberedningen af de panerede koteletter:

færdigstegte koteletter a la Milanese
italienske panerede koteletter klar til servering

Servering

Kotelet a la Milanese serveres straks sammen med lækkert tilbehør. Det kan være stegte kartofler og dampet broccoli. Eller en omgang lynsyltet squash med grønne bønner. Mulighederne er mange. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Wienerschnitzel

4.8 fra 80 stemmer
En ægte wienerschnitzel bliver bedst af paneret kalvefilet. Få opskrift her på schnitzlen med tilbehør i form af brasede kartofler og ærter.
Gå til opskrift
billede med wienerschnitzel af kalvefilet med tilbehør

Wienerschnitzel af svinemørbrad

4.9 fra 39 stemmer
Wienerschnitzel af svinemørbrad er lækker og det er en nem opskrift. Schnitzlen laves ved at banke svinemørbrad ud, panere og stege i smør.
Gå til opskrift
billederesultat for wienerschnitzel af svinemørbrad

Panerede mørbradbøffer (opskrift på paneret mørbrad)

4.9 fra 14 stemmer
Panerede mørbradbøffer er en både hurtig og nem måde, at tilberede en svinemørbrad. Lækker hverdagsmad, du kan servere med pommes frites.
Gå til opskrift
Lækre panerede mørbradbøffer, der er sprøde udenpå og møre indeni. Samtidig er paneret mørbrad både nem og hurtig at lave. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Paneret flæsk

4.9 fra 24 stemmer
Min opskrift på paneret flæsk, der er bankede skiver af flæsk, som paneres i æg og rasp. Flæsket serveres med ovnkartofler og persillesovs.
Gå til opskrift
billederesultat for paneret flæsk opskrift

Steak milanese - paneret bøf med spinat og marinara

5 fra 3 stemmer
Steak Milanese er en italiensk specialitet med paneret bøf, en lækker marinara og sauteret spinat. Endnu en rigtig god opskrift fra Italien.
Gå til opskrift
steak milanese

Kyllingenuggets - nem opskrift til ovn

4.8 fra 93 stemmer
Den bedste opskrift på kyllingenuggets i ovn, der giver sprøde nuggets hver gang. De laves af kyllingefilet paneret i æg og rasp.
Gå til opskrift
kyllingenuggets i ovn

FAQ

Hvad er kotelet a la Milanese

Kotelet à la Milanese er en traditionel ret fra Milano i Italien, og den består af en paneret og stegt kotelet med eller uden ben. Den minder meget om wienerschnitzel, men paneringen laves ofte med friske brødkrummer eller pankorasp.

Kan man bruge frisk brød i stedet for rasp?

Ja, det kan du sagtens. Riv daggammelt brød og lad det tørre lidt. Det giver en mere luftig og sprød panering.

Kan man fryse koteletter a la Milanese?

Ja, men det er bedst før stegning. Læg dem på bagepapir og frys dem fladt i en tæt beholder. Steges direkte fra frost (forlæng tiden), eller optø koteletterne i køleskabet.

Kan de panerede koteletter laves i ovnen?

Det gør man ikke traditionelt, men det kan lade sig gøre. Spray dem med olie og bag ved 200 grader i 15–20 minutter, vendes én gang undervejs. Bliver ikke helt så sprøde som ved stegning i pande, men det er muligt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Majbritt

    juli 05, 2025 at 2:40 pm

    Hej

    Hvordan opbevares hvidløg bedst... uden at blive brune?

    Mvh Majbritt

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 05, 2025 at 3:15 pm

      Hej Majbritt
      Jeg har skrevet lidt mere om opbevaring af hvidløg her: https://madensverden.dk/hvidloeg/
      Håber det hjælper dig lidt 🙂
      BH Holger

      Svar
  2. Holger Rørby Madsen

    juli 01, 2025 at 3:51 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om de lækre koteletter her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.
    Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller
  • Billede af millionsalsiccia.
    Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)
  • Billede af Axelborg kylling.
    Axelborg kylling i tomatflødesauce med ærter
  • Billede af hvid bolognese.
    Hvid bolognese uden tomater

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller.

Cremet spidskål med porre og ovnbagte kyllingeboller

Billede af blommemuffins

Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Billede med havregrynsbrød.

Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)

Billede med auberginefad.

Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)

Ugens vine, uge 35, 2025

Ugens vine, uge 35, 2025: Frankrig dominerer med 9 topkøb

Billede af millionsalsiccia.

Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)

Forsiden lige nu

Billede med auberginefad.
Auberginefad (med aubergine, squash og tomatsauce)→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad (nemme og lækre retter)→ Se opskriften
billede til kylling Gong Bao
Kylling Gong Bao - lækker kinesisk mad→ Se opskriften
laks med porrer i fad
Laks med porrer og spidskål - en populære fiskeret→ Se opskriften
syltede citroner saltcitroner
Syltede citroner - nem opskrift på saltcitroner→ Se opskriften
Billede af millionsalsiccia.
Millionsalsiccia (med pasta, grøntsager og tomatsauce)→ Se opskriften
indisk karryret med kylling
Indisk karryret med kylling, kikærter og spinat→ Se opskriften
billede med chokoladekage
Alletiders mumse chokoladekage (nem opskrift)→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
billede med blomkålspure
Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required