Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Kogning af kikærter: Få det perfekte resultat hver gang

Kogning af kikærter: Få det perfekte resultat hver gang

billede med kogning af kikærter
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMS

Hvordan koger man kikærter, og hvor længe skal de lægges i blød inden kogning? Her er den hurtige guide til kogning af tørrede kikærter.

Indhold
  • Hvordan koger man kikærter, og hvor længe skal de lægges i blød inden kogning? Her er den hurtige guide til kogning af tørrede kikærter.
  • Opskrift til kogning af kikærter
  • Kogning af kikærter - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Servering
  • Kommentarer

Se her hvordan du nemt koger tørrede kikærter - og hvor længe de skal lægges i blød i koldt vand.

Det er nemlig utrolig nemt at koge kikærterne, og selvom de skal lægges i blød i timevis, så passer de jo her sig selv.

Du får også lige det hemmelige trick til kogning af kikærter, og det hedder natron. God fornøjelse. Her kan du læse mere om de sunde kikærter.

Se også de populære opskrifter på:

  • Bagte kikærter
  • Salat med kikærter og spidskål
  • Mørbradbøf med kikærter og spinat

Opskrift til kogning af kikærter

Kogning af kikærter - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Hvordan koger man kikærter, og hvor længe skal de lægges i blød inden kogning? Her er den hurtige guide til kogning af tørrede kikærter.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g kikærter tørrede
  • 1 tsk natron
  • vand

Fremgangsmåde

Iblødsætning
  1. Kom de tørrede kikærter i en skål og hæld koldt vand ved. Der skal være cirka dobbelt så meget vand som kikærter.
  2. Lad kikærterne stå i blød i ca. 10 timer.
Kogning
  1. Hæld vandet fra kikærterne og kom dem i en passende gryde.
  2. Tilsæt rigeligt med koldt vand så kikærterne er dækket godt til. Kom også en teske natron i.
  3. Kogetid: Lad vandet koge op, skru ned og lad nu kikærterne koge i ca. 15 minutter. Kogetiden kan variere, men smag dig frem. Måske skal de have 5 minutter mere.

Næringsindhold

Kalorier82kcalKulhydrater14gProtein4gFedt1gMættet fedt0.1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt0.3gNatrium277mgKalium146mgKostfibre4gSukker2gVitamin A14IUVitamin C1mgCalcium25mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Så er de kogte kikærter klar og du hælder vandet fra.

Nu kan du bruge dem i salater, til en hummus eller hvad du ellers har lyst til.

Vent altid med at salte kikærterne til efter kogning. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kaj Ehlers skriver

    august 20, 2025 at 9:05 am

    Det med en teske natron er det dårligste råd jeg har fået! Nærmest udkogte og skaller faldt af, skummede helt vildt. Hvad gjorde jeg forkert?

    Svar
  2. Gitte Hesselberg skriver

    januar 17, 2025 at 7:53 am

    Hej Holger, hvad gør natron godt for her? Jeg plejer at koge dem med lidt salt.

    Svar
  3. Holger Rørby Madsen skriver

    oktober 04, 2024 at 5:28 pm

    Tak fordi du bruger opskriften og skriv gerne hvad du synes om den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required