Her er min opskrift på salat med kikærter og spidskål. En nem, sund og lækker kikærtesalat, der passer som tilbehør til mange retter.
Lav en lækker salat med kikærter og spidskål, hvor kikærterne lige steges sprøde på panden først.
Her krydres kikærterne med lidt paprika og chili, og det giver en virkelig god smag i salaten.
Det er en sund og lækker kikærtesalat med spidskål, og så er den meget nem at lave. Salaten er god til mange forskellige retter, og du behøver ikke følge målene i opskriften slavisk. Den er beregnet til fire personer.
Opskrift på salat med kikærter og spidskål
Salat med kikærter og spidskål
Ingredienser
- 230 gram kikærter - i dåse
- 2 spiseskefulde rapsolie
- 1 teskefuld paprika
- 1 teske chilipulver
- 1 teskefuld oregano - tørret
- salt og friskkværnet peber
- 0,5 lille spidskål - snittes fint
- 75 gram grønkål - fintsnittet
- 1 håndfuld tranebær - friske eller tørrede
Dressing
- 3 spiseskefulde rapsolie
- 1 spiseskefuld honning
- 1 spiseskefuld citronsaft - friskpresset
- 1 teskefuld sennep
Sådan gør du
- Hæld kikærter i en sigte, og skyl dem under den kolde hane. Dryppes godt af.
- Steg kikærterne på en pande ved en middel varme i lidt olie, paprika, lidt chilipulver og oregano. Krydr også med lidt salt og friskkværnet peber. Kikærterne steges i ca. 4-5 minutter og vendes løbende rundt på panden. Tages til side.
- Snit spidskål og grønkål fint, Skyl en håndfuld friske tranebær, eller brug tørede tranebær. Det er også fint.
- Rør alle ingredienserne til den lækre dressing sammen, og smag den godt til med lidt salt og peber.
- Byg din salat med kikærter og spidskål op fra bunden ved, at starte med at fordele lidt spidskål i bunden af et fad eller en tallerken. Derpå lidt grønkål, lidt kikærter og lidt tranebær. Kom så igen lidt spidskål på sammen med grønkål, kikærter og tranebær, så det ligger smukt.
- Dryp dressing over og nu er salaten klar til servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Den lækre salat med kikærter og spidskål kan som sagt serveres til virkelig mange retter, og jeg bruger den blandt andet til fiskefrikadeller og almindelige frikadeller.
Lisbet Hansen
Smager super godt anbefales.