• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

Billede af kødboller med blomkål og ærter.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 17. juni 2025 - Udgivet: 17. juni 2025

Denne opskrift på kødboller med blomkål og ærter er rigtig sommermad, der smager himmelsk godt.

Jeg har lavet kødbollerne med en blanding af hakket okse og kylling, der er kommet på markedet som et lidt billigere alternativ til hakket oksekød. Og det fungerer rigtig fint til kødbollerne. Du kan også bruge hakket svinekød eller andre typer hakket kød.

Mængden af grøntsager kan varieres efter smag og behag, og du kan også bruge bønner, broccoli og andre grøntsager, hvis du ønsker at variere retten yderligere. Opskriften er beregnet til 4 personer.

Indhold
  • Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Billeder
  • Servering
  • Blomkålsgryde
  • Boller i karry
  • Kødboller i svampesauce - nem opskrift
  • Pasta med kødboller
  • Svenske kødboller - opskrift på köttbullar som i IKEA
  • Kødboller i paprikasovs - nem opskrift
  • FAQ
  • Kommentarer
Billede af kødboller med blomkål og ærter.
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

5 fra 1 stemme
Se hvordan du laver lækre kødboller med blomkål og ærter. En skøn opskrift på en sommerlige gryderet med kødboller af hakket okse og kylling.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 385
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kødboller
  • 400 g hakket okse og kylling
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk havregryn
  • 1 æg
  • 0,5 dl mælk
  • 1 spsk dild - hakket
  • 1 spsk persille - hakket
  • 1 l vand
  • 2 bouillonterninger - grøntsag
Desuden
  • 5 dl kogevand - fra kødbollerne
  • 200 g blomkål - i små buketter
  • 200 g ærter - gerne fra frost
  • 1 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
  • 1 spsk timian - friske blade
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl madlavningsfløde - eller piskefløde
  • 2 spsk dild - hakket

Fremgangsmåde
 

  1. Kom det hakkede kød i en skål, hvor det æltes godt sammen med salt og friskkværnet peber. Tilsæt havregryn sammen med æg, mælk, dild og persille. Røres til en god fars, der hverken er for tyk eller tynd i konsistensen. Om nødvendigt kan der tilsættes en smule mere mælk.
  2. Kom vand og bouillonterninger i en gryde eller dyb pande og kog det op.
  3. Form kødboller med en teske og kom dem i bouillonen. Koges ca. 8 minutter fra den sidste kødbolle kommes i. Imens kan du klargøre blomkål, der snittes i små buketter.
  4. Tag kødbollerne op på en tallerken, og hæld bouillonen i en skål eller anden beholder.
  5. Tilsæt ca. 5 deciliter af bouillonen i gryde sammen med blomkålsbuketterne og ærter, der kan kommes i gryden direkte fra frost. Lad det koge op og simre et minuts tid.
  6. Jævn saucen til passende konsistens med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Tilsæt også timian.
  7. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lige inden servering vendes madlavningsfløde og hakket dild i. Madlavningsfløden varmes med men må ikke koge.

Næringsindhold

Kalorier: 385kcalKulhydrater: 20gProtein: 24gFedt: 24gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 10gTransfedt: 0.01gKolesterol: 114mgNatrium: 1278mgKalium: 669mgKostfibre: 6gSukker: 5gVitamin A: 666IUVitamin C: 63mgCalcium: 86mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Billeder

Her er lidt billeder fra tilberedningen af retten:

fars til kødboller lavet af hakket okse og kylling
kødboller formes og koges i bouillonen
blomkål og ærter koges kort tid i bouillon
den færdige kødboller med blomkål

Servering

Kødboller med blomkål og ærter serveres straks, og du kan med fordel servere retten sammen med nye kogte kartofler. En salat passer også fint til, og det kan være en sommeragtig spidskålssalat. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Blomkålsgryde

4.5 fra 66 stemmer
Her er min opskrift på lækker blomkålsgryde med kylling. En nem gryderet, der bla. laves med blomkål, kylling, kartofler og gulerødder.
Gå til opskrift
billede med blomkålsgryde med kylling

Boller i karry

4.8 fra 193 stemmer
Nem og lækker opskrift på boller i karry. En dansk klassiker med lækre kødboller i en skøn karrysauce. Et stort hit i alle børnefamilier.
Gå til opskrift
billede med boller i karry serveret sammen med kogte ris

Kødboller i svampesauce - nem opskrift

4.5 fra 4 stemmer
Sådan laver du lækre kødboller i svampesauce. En nem opskrift på stegte kødboller, der serveres i en cremet sauce med champignon og tilbehør.
Gå til opskrift
Kødboller i svampesauce

Pasta med kødboller

4.8 fra 5 stemmer
Her får du en lækker opskrift på pasta med kødboller. En nem pastaret i fad, der laves med pastasauce og mozzarella. Meget børnevenlig.
Gå til opskrift
pasta med kødboller

Svenske kødboller - opskrift på köttbullar som i IKEA

4.8 fra 65 stemmer
Svenske kødboller (eller köttbullar) som du kender dem fra bla. IKEA. En god opskrift med den velkendte sovs, kartoffelmos og kogte ærter.
Gå til opskrift
svenske kødboller med mos og sovs

Kødboller i paprikasovs - nem opskrift

5 fra 1 stemme
Få en nem opskrift på kødboller i paprikasovs, der er inspireret af den klassiske, ungarske gullasch. De ungarske kødboller serveres med mos.
Gå til opskrift
kødbollr i paprikasovs a la Ungarn

FAQ

Kan man fryse kødboller med blomkål?

Ja, retten er fryseegnet. Du kan varme den i en gryde ved ny servering.

Kan man bruge andre grøntsager i retten?

Du kan sagtens udskifte grøntsagerne med andre - eller tilføje nye. Du kan eks. anvende bønner, rosenkål, broccoli og mange andre.

Hvad er hakket okse og kylling?

Hakket okse og kylling er hakket kød, der er lanceret som et sundere og billigere alternativ til hakket oksekød, der er blevet noget dyrere i pris. Det hakkede okse- og kyllingekød kan anvendes på samme måde som mange andre slags hakkekød. Det skal gennemsteges til en kernetemperatur på 75 grader.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    juni 17, 2025 at 9:56 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om retten her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens bobler, uge 25, 2025

Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler

Uge25-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Forsiden lige nu

billede med spidskålspakker
Spidskålspakker→ Se opskriften
spinatpandekager
Spinatpandekager - den lækre og nemme opskrift→ Se opskriften
blomkålscurry
Blomkålscurry - indisk vegetar mad med blomkål→ Se opskriften
surdejsboller
Surdejsboller - nemme morgenboller bagt med surdej→ Se opskriften
Billede med nye kartofler, der lige er gravet op
Er nye kartofler eller gamle kartofler sundest?→ Se opskriften
sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
Madplan uge 25
Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter→ Se opskriften
vandkringle med creme
Vandkringle - nem kringle med creme og remonce→ Se opskriften
Uge25-bedstevinkøbMV
Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150→ Se opskriften
Billede af grillede kyllingespyd.
Grillede kyllingespyd med grøntsager og BBQ-marinade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required