Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kødboller med blomkål

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

Billede af kødboller med blomkål og ærter.
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
15
SHARES
FacebookMessenger15PinterestEmailSMS
Indhold
  • Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på kødboller med blomkål
  • Billeder
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 25 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 45 minutter min
Se hvordan du laver lækre kødboller med blomkål og ærter. En skøn opskrift på en sommerlige gryderet med kødboller af hakket okse og kylling.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kødboller
  • 400 g hakket okse og kylling
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 2 spsk havregryn
  • 1 æg
  • 0,5 dl mælk
  • 1 spsk dild (hakket)
  • 1 spsk persille (hakket)
  • 1 l vand
  • 2 bouillonterninger (grøntsag)
Desuden
  • 5 dl kogevand (fra kødbollerne)
  • 200 g blomkål (i små buketter)
  • 200 g ærter (gerne fra frost)
  • 1 spsk majsstivelse (udrørt i lidt koldt vand)
  • 1 spsk timian (friske blade)
  • 1 citron
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl madlavningsfløde (eller piskefløde)
  • 2 spsk dild (hakket)

Fremgangsmåde

  1. Kom det hakkede kød i en skål, hvor det æltes godt sammen med salt og friskkværnet peber. Tilsæt havregryn sammen med æg, mælk, dild og persille. Røres til en god fars, der hverken er for tyk eller tynd i konsistensen. Om nødvendigt kan der tilsættes en smule mere mælk.
  2. Kom vand og bouillonterninger i en gryde eller dyb pande og kog det op.
  3. Form kødboller med en teske og kom dem i bouillonen. Koges ca. 8 minutter fra den sidste kødbolle kommes i. Imens kan du klargøre blomkål, der snittes i små buketter.
  4. Tag kødbollerne op på en tallerken, og hæld bouillonen i en skål eller anden beholder.
  5. Tilsæt ca. 5 deciliter af bouillonen i gryde sammen med blomkålsbuketterne og ærter, der kan kommes i gryden direkte fra frost. Lad det koge op og simre et minuts tid.
  6. Jævn saucen til passende konsistens med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. Tilsæt også timian.
  7. Smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Lige inden servering vendes madlavningsfløde og hakket dild i. Madlavningsfløden varmes med men må ikke koge.

Næringsindhold

Kalorier385kcalKulhydrater20gProtein24gFedt24gMættet fedt9gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt10gTransfedt0.01gKolesterol114mgNatrium1278mgKalium669mgKostfibre6gSukker5gVitamin A666IUVitamin C63mgCalcium86mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på kødboller med blomkål

Denne opskrift på kødboller med blomkål og ærter er rigtig sommermad, der smager himmelsk godt.

Jeg har lavet kødbollerne med en blanding af hakket okse og kylling, der er kommet på markedet som et lidt billigere alternativ til hakket oksekød. Og det fungerer rigtig fint til kødbollerne. Du kan også bruge hakket svinekød eller andre typer hakket kød.

Mængden af grøntsager kan varieres efter smag og behag, og du kan også bruge bønner, broccoli og andre grøntsager, hvis du ønsker at variere retten yderligere. Opskriften er beregnet til 4 personer.

Billeder

Her er lidt billeder fra tilberedningen af retten:

fars til kødboller lavet af hakket okse og kylling
kødboller formes og koges i bouillonen
blomkål og ærter koges kort tid i bouillon
den færdige kødboller med blomkål

Servering

Kødboller med blomkål og ærter serveres straks, og du kan med fordel servere retten sammen med nye kogte kartofler. En salat passer også fint til, og det kan være en sommeragtig spidskålssalat. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Blomkålsgryde
Her er min opskrift på lækker blomkålsgryde med kylling. En nem gryderet, der bla. laves med blomkål, kylling, kartofler og gulerødder.
Se opskriften her
billede med blomkålsgryde med kylling
Boller i karry
Nem og lækker opskrift på boller i karry. En dansk klassiker med lækre kødboller i en skøn karrysauce. Et stort hit i alle børnefamilier.
Se opskriften her
Billede af boller i karry.
Kødboller i svampesauce - nem opskrift
Sådan laver du lækre kødboller i svampesauce. En nem opskrift på stegte kødboller, der serveres i en cremet sauce med champignon og tilbehør.
Se opskriften her
Kødboller i svampesauce
Pasta med kødboller
Her får du en lækker opskrift på pasta med kødboller. En nem pastaret i fad, der laves med pastasauce og mozzarella. Meget børnevenlig.
Se opskriften her
pasta med kødboller
Svenske kødboller - opskrift på köttbullar som i IKEA
Svenske kødboller (eller köttbullar) som du kender dem fra bla. IKEA. En god opskrift med den velkendte sovs, kartoffelmos og kogte ærter.
Se opskriften her
svenske kødboller med mos og sovs
Kødboller i paprikasovs - nem opskrift
Få en nem opskrift på kødboller i paprikasovs, der er inspireret af den klassiske, ungarske gullasch. De ungarske kødboller serveres med mos.
Se opskriften her
kødbollr i paprikasovs a la Ungarn

FAQ

Kan man fryse kødboller med blomkål?

Ja, retten er fryseegnet. Du kan varme den i en gryde ved ny servering.

Kan man bruge andre grøntsager i retten?

Du kan sagtens udskifte grøntsagerne med andre - eller tilføje nye. Du kan eks. anvende bønner, rosenkål, broccoli og mange andre.

Hvad er hakket okse og kylling?

Hakket okse og kylling er hakket kød, der er lanceret som et sundere og billigere alternativ til hakket oksekød, der er blevet noget dyrere i pris. Det hakkede okse- og kyllingekød kan anvendes på samme måde som mange andre slags hakkekød. Det skal gennemsteges til en kernetemperatur på 75 grader.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    juni 17, 2025 at 9:56 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for at høre din mening om retten her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required