Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Sous vide › Kartofler sous vide - opskrift med tid og temperatur

Kartofler sous vide - opskrift med tid og temperatur

billederesultat for kartofler sous vide
4.7 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
33
SHARES
FacebookMessenger33PinterestEmailSMS

Kartofler sous vide lyder måske omstændigt, og hvorfor skulle det være bedre end blot at koge kartoflerne?

Det kan jeg godt sige dig. Ved at tilberede kartoflerne i din sous vide, får du simpelthen de perfekte kartofler med den rette konsistens og smag.

Kartoflerne koger dels aldrig ud, og dels så smager da altså bare bedre. Så det er hele omgangen værd. Og så svært og besværligt er det jo ikke, da kartoflerne jo passer sig selv i vandbadet.

Du kan i øvrigt sagtens også komme nogle krydderurter ned til kartoflerne i posen, og her kan anvendes persille, timian eller rosmarin. Det er dog en god idé at skolde krydderurterne kortvarigt først. Opskriften er beregnet til fire personer som tilbehør.

Indhold
  • Kartofler sous vide
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Kartofler sous vide

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 10 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t 40 minutter min
Min opskrift på kartofler sous vide. Opskriften er med præcis temperatur og tid på kartoflerne, der med denne metode bliver perfekt møre.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 800 g kartofler små
  • 2 tsk flagesalt
  • 3 skiver smør tynde skiver

Fremgangsmåde

  1. Forvarm din sous vide til 85 grader.
  2. Kartoflerne vaskes og tørres. Du må behøver ikke at skrælle dem.
  3. Kom de små kartofler i en vakuumpose og luk posen i din vakuummaskine. Sørg for at posen slutter helt tæt om kartoflerne, da det ellers bliver sværere at tilberede kartoflerne i vandbadet.
  4. Sæt posen ned i vandbadet, og sørg for at alle kartofler er dækket af vand.
  5. Nu skal dine kartofler sous vide have 1 time og 30 minutter (90 minutter) ved de 85 grader. Derefter er de perfekt møre og klar til brug.

Næringsindhold

Kalorier226kcalKulhydrater35gProtein4gFedt8gMættet fedt5gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt2gTransfedt0.3gKolesterol22mgNatrium1239mgKalium845mgKostfibre4gSukker2gVitamin A254IUVitamin C39mgCalcium27mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Klip posen op og server de møre kartofler med det samme.

Jeg synes kartofler i sous vide bliver bedst når kartoflerne ikke er for store. Derfor anvender jeg typisk de små og nemme kartofler, som kan købes i de fleste supermarkeder.

Ved at bruge dem, behøver du som regel heller ikke at skrælle kartoflerne.

Du kan dog også sagtens anvende lidt større kartofler, men pas på de ikke bliver alt for store. Hold dig til de mellemstore, og her kan det så være godt at skrælle dem.

De nye, danske kartofler er selvfølgelig også et hit som sous vide.

Flere inspirerende opskrifter:

Porre sous vide
Se hvordan du laver porre sous vide. Nem guide med tid og temperatur i din sous vide, så du opnår porrer med masser af smag og konsistens.
Se opskriften her
porre sous vide
Asparges sous vide (opskrift på både de grønne og hvide)
Sådan laver du asparges sous vide. Nem opskrift med tid og temperatur på både de grønne og hvide asparges, så de tilberedes til perfektion.
Se opskriften her
asparges sous vide
Gulerødder sous vide
Med denne opskrift på gulerødder sous vide får du perfekte gulerødder. Se den præcise temperatur og tid, hvor gulerødderne beholder smag og bliver møre.
Se opskriften her
billederesultat for gulerødder sous vide
Culotte sous vide
Min opskrift på culotte sous vide med præcis tid og temperatur på en rosa og meget mør og saftig culottesteg. Gælder til både okseculotte og kalveculotte.
Se opskriften her
billederesultat for culotte sous vide
Flæskesteg sous vide - bedste opskrift med tid og temperatur
Opskrift på flæskesteg sous vide, der er en garanti for både mørt kød og de sprøde flæskesvær, som vi vil have dem. Her er guide med præcis tid og temperatur.
Se opskriften her
billede med flæskesteg sous vide
Laks sous vide - guide med tid og temperatur
Se her hvordan du tilbereder laks sous vide. En hurtig guide til sous vide tilberedning af laks med eller uden skind. Med tid og temperatur.
Se opskriften her
laks sous vide

FAQ

Hvor lang tid skal kartofler have i sous vide?

Kartofler sous vide laves ved 85 grader i 90 minutter.

Skal man skrælle kartofler til sous vide?

Det kommer an på skrællen. Er det gamle kartofler, kan det være en god idé, at skrælle kartoflerne inden de vakuumpakkes. Nye kartofler behøver du ikke skælle.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Winnie Olkjær Krogh Frandsen skriver

    august 12, 2023 at 7:23 pm

    Hvorfor salter/krydre du ikke din flæskesteg Inden du vacuumpakker den. Jeg troede den ville have godt af at kunne trække lidt smag imens den er i vandet. Har laurbærbladene nogen speciel virkning eller er det kun for at give noget smag?

    Svar
  2. Katrine Sørensen skriver

    maj 22, 2023 at 11:12 pm

    Kan man have både kartofler og kød nede samtidigt?

    Svar
  3. Tove Andersen skriver

    februar 20, 2023 at 9:37 am

    Hvad er en sous vide, jeg har aldrig hørt om den?

    Svar
  4. Jens Poulsen skriver

    november 04, 2021 at 8:21 pm

    Jeg elsker din opskrift på kartofler i Sous vide.
    Smagen er lækker og det giver meget mere ro på i køkkenet,
    generelt med sous vide...
    Tusind tak for Madens Verden....

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      november 04, 2021 at 8:29 pm

      Hej Jens
      Det er super dejligt at høre - mange tak 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Mark skriver

    marts 14, 2021 at 11:14 am

    Sous vide. Det er genialt

    Svar
  6. Birgitte skriver

    marts 14, 2021 at 11:12 am

    De smager af vacuum kartofler

    Svar

Mere inspiration

  • cote de boeuf sous vide
    Cotes de boeuf sous vide (opskrift på kongernes bøf)
  • porre sous vide
    Porre sous vide med tid og temperatur
  • blomkål sous vide
    Blomkål sous vide med tid og temperatur
  • laks sous vide
    Laks sous vide - guide med tid og temperatur

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required