Kartofler sous vide lyder måske omstændigt, og hvorfor skulle det være bedre end blot at koge kartoflerne?
Det kan jeg godt sige dig. Ved at tilberede kartoflerne i din sous vide, får du simpelthen de perfekte kartofler med den rette konsistens og smag.
Kartoflerne koger dels aldrig ud, og dels så smager da altså bare bedre. Så det er hele omgangen værd. Og så svært og besværligt er det jo ikke, da kartoflerne jo passer sig selv i vandbadet.
Du kan i øvrigt sagtens også komme nogle krydderurter ned til kartoflerne i posen, og her kan anvendes persille, timian eller rosmarin. Det er dog en god idé at skolde krydderurterne kortvarigt først. Opskriften er beregnet til fire personer som tilbehør.
Oversigt over indhold
- Kartofler sous vide
- Ingredienser
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Servering
- Porre sous vide
- Asparges sous vide (opskrift på både de grønne og hvide)
- Gulerødder sous vide - den perfekte opskrift til sousvide
- Culotte sous vide
- Flæskesteg sous vide - bedste opskrift med tid og temperatur
- Laks sous vide - guide med tid og temperatur
- FAQ
- Kommentarer
Kartofler sous vide
Ingredienser
- 800 g kartofler - små
- 2 tsk flagesalt
- 3 skiver smør - tynde skiver
Fremgangsmåde
- Forvarm din sous vide til 85 grader.
- Kartoflerne vaskes og tørres. Du må behøver ikke at skrælle dem.
- Kom de små kartofler i en vakuumpose og luk posen i din vakuummaskine. Sørg for at posen slutter helt tæt om kartoflerne, da det ellers bliver sværere at tilberede kartoflerne i vandbadet.
- Sæt posen ned i vandbadet, og sørg for at alle kartofler er dækket af vand.
- Nu skal dine kartofler sous vide have 1 time og 30 minutter (90 minutter) ved de 85 grader. Derefter er de perfekt møre og klar til brug.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Klip posen op og server de møre kartofler med det samme.
Jeg synes kartofler i sous vide bliver bedst når kartoflerne ikke er for store. Derfor anvender jeg typisk de små og nemme kartofler, som kan købes i de fleste supermarkeder.
Ved at bruge dem, behøver du som regel heller ikke at skrælle kartoflerne.
Du kan dog også sagtens anvende lidt større kartofler, men pas på de ikke bliver alt for store. Hold dig til de mellemstore, og her kan det så være godt at skrælle dem.
De nye, danske kartofler er selvfølgelig også et hit som sous vide.
Flere inspirerende opskrifter:
Porre sous vide
Asparges sous vide (opskrift på både de grønne og hvide)
Gulerødder sous vide - den perfekte opskrift til sousvide
Culotte sous vide
Flæskesteg sous vide - bedste opskrift med tid og temperatur
Laks sous vide - guide med tid og temperatur
FAQ
Kartofler sous vide laves ved 85 grader i 90 minutter.
Det kommer an på skrællen. Er det gamle kartofler, kan det være en god idé, at skrælle kartoflerne inden de vakuumpakkes. Nye kartofler behøver du ikke skælle.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Winnie Olkjær Krogh Frandsen skriver
Hvorfor salter/krydre du ikke din flæskesteg Inden du vacuumpakker den. Jeg troede den ville have godt af at kunne trække lidt smag imens den er i vandet. Har laurbærbladene nogen speciel virkning eller er det kun for at give noget smag?