• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Sous vide › Kartofler sous vide - opskrift med tid og temperatur

Kartofler sous vide - opskrift med tid og temperatur

billederesultat for kartofler sous vide
4.7 fra 10 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
33
SHARES
FacebookMessenger33PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. juni 2023 - Udgivet:  10. februar 2020

Kartofler sous vide lyder måske omstændigt, og hvorfor skulle det være bedre end blot at koge kartoflerne?

Det kan jeg godt sige dig. Ved at tilberede kartoflerne i din sous vide, får du simpelthen de perfekte kartofler med den rette konsistens og smag.

Kartoflerne koger dels aldrig ud, og dels så smager da altså bare bedre. Så det er hele omgangen værd. Og så svært og besværligt er det jo ikke, da kartoflerne jo passer sig selv i vandbadet.

Du kan i øvrigt sagtens også komme nogle krydderurter ned til kartoflerne i posen, og her kan anvendes persille, timian eller rosmarin. Det er dog en god idé at skolde krydderurterne kortvarigt først. Opskriften er beregnet til fire personer som tilbehør.

Oversigt
  • Kartofler sous vide
  • Servering
  • Porre sous vide
  • Asparges sous vide (opskrift på både de grønne og hvide)
  • Gulerødder sous vide - den perfekte opskrift til sousvide
  • Culotte sous vide
  • Flæskesteg sous vide - bedste opskrift med tid og temperatur
  • Laks sous vide - guide med tid og temperatur
  • FAQ
  • Kommentarer
billederesultat for kartofler sous vide
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kartofler sous vide

4.70 fra 10 stemmer
Min opskrift på kartofler sous vide. Opskriften er med præcis temperatur og tid på kartoflerne, der med denne metode bliver perfekt møre.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 1 time t 30 minutter min
Samlet tid 1 time t 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 226
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 800 g kartofler - små
  • 2 tsk flagesalt
  • 3 skiver smør - tynde skiver

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm din sous vide til 85 grader.
  2. Kartoflerne vaskes og tørres. Du må behøver ikke at skrælle dem.
  3. Kom de små kartofler i en vakuumpose og luk posen i din vakuummaskine. Sørg for at posen slutter helt tæt om kartoflerne, da det ellers bliver sværere at tilberede kartoflerne i vandbadet.
  4. Sæt posen ned i vandbadet, og sørg for at alle kartofler er dækket af vand.
  5. Nu skal dine kartofler sous vide have 1 time og 30 minutter (90 minutter) ved de 85 grader. Derefter er de perfekt møre og klar til brug.

Næringsindhold

Kalorier: 226kcalKulhydrater: 35gProtein: 4gFedt: 8gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.3gKolesterol: 22mgNatrium: 1239mgKalium: 845mgKostfibre: 4gSukker: 2gVitamin A: 254IUVitamin C: 39mgCalcium: 27mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Klip posen op og server de møre kartofler med det samme.

Jeg synes kartofler i sous vide bliver bedst når kartoflerne ikke er for store. Derfor anvender jeg typisk de små og nemme kartofler, som kan købes i de fleste supermarkeder.

Ved at bruge dem, behøver du som regel heller ikke at skrælle kartoflerne.

Du kan dog også sagtens anvende lidt større kartofler, men pas på de ikke bliver alt for store. Hold dig til de mellemstore, og her kan det så være godt at skrælle dem.

De nye, danske kartofler er selvfølgelig også et hit som sous vide.

Flere inspirerende opskrifter:

Porre sous vide

5 fra 1 stemme
Se hvordan du laver porre sous vide. Nem guide med tid og temperatur i din sous vide, så du opnår porrer med masser af smag og konsistens.
Gå til opskrift
porre sous vide

Asparges sous vide (opskrift på både de grønne og hvide)

5 fra 1 stemme
Sådan laver du asparges sous vide. Nem opskrift med tid og temperatur på både de grønne og hvide asparges, så de tilberedes til perfektion.
Gå til opskrift
asparges sous vide

Gulerødder sous vide - den perfekte opskrift til sousvide

4.9 fra 8 stemmer
Med denne opskrift på gulerødder sous vide får du perfekte gulerødder. Se den præcise temperatur og tid, hvor gulerødderne beholder smag og bliver møre.
Gå til opskrift
billederesultat for gulerødder sous vide

Culotte sous vide

4.7 fra 83 stemmer
Min opskrift på culotte sous vide med præcis tid og temperatur på en rosa og meget mør og saftig culottesteg. Gælder til både okseculotte og kalveculotte.
Gå til opskrift
billederesultat for culotte sous vide

Flæskesteg sous vide - bedste opskrift med tid og temperatur

4.8 fra 45 stemmer
Opskrift på flæskesteg sous vide, der er en garanti for både mørt kød og de sprøde flæskesvær, som vi vil have dem. Her er guide med præcis tid og temperatur.
Gå til opskrift
billede med flæskesteg sous vide

Laks sous vide - guide med tid og temperatur

4.9 fra 8 stemmer
Se her hvordan du tilbereder laks sous vide. En hurtig guide til sous vide tilberedning af laks med eller uden skind. Med tid og temperatur.
Gå til opskrift
laks sous vide

FAQ

Hvor lang tid skal kartofler have i sous vide?

Kartofler sous vide laves ved 85 grader i 90 minutter.

Skal man skrælle kartofler til sous vide?

Det kommer an på skrællen. Er det gamle kartofler, kan det være en god idé, at skrælle kartoflerne inden de vakuumpakkes. Nye kartofler behøver du ikke skælle.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Winnie Olkjær Krogh Frandsen

    august 12, 2023 at 7:23 pm

    Hvorfor salter/krydre du ikke din flæskesteg Inden du vacuumpakker den. Jeg troede den ville have godt af at kunne trække lidt smag imens den er i vandet. Har laurbærbladene nogen speciel virkning eller er det kun for at give noget smag?

    Svar
  2. Katrine Sørensen

    maj 22, 2023 at 11:12 pm

    Kan man have både kartofler og kød nede samtidigt?

    Svar
  3. Tove Andersen

    februar 20, 2023 at 9:37 am

    Hvad er en sous vide, jeg har aldrig hørt om den?

    Svar
  4. Jens Poulsen

    november 04, 2021 at 8:21 pm

    Jeg elsker din opskrift på kartofler i Sous vide.
    Smagen er lækker og det giver meget mere ro på i køkkenet,
    generelt med sous vide...
    Tusind tak for Madens Verden....

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 04, 2021 at 8:29 pm

      Hej Jens
      Det er super dejligt at høre - mange tak 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Mark

    marts 14, 2021 at 11:14 am

    Sous vide. Det er genialt

    Svar
  6. Birgitte

    marts 14, 2021 at 11:12 am

    De smager af vacuum kartofler

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required