Indhold
Kartofler med bagepulver
Ingredienser
- 800 g kartofler (små, skåret i halve)
- 1 tsk salt
- 1 spsk bagepulver
- 3 spsk solsikkeolie (eller anden olie)
- timian (tørret)
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kom 800 g kartofler i en gryde sammen med vand, 1 tsk salt og 1 spsk bagepulver. Bemærk, at vandet vil bruse noget op når du kommer bagepulveret i, men det er helt normalt.
- Kog kartoflerne under låg i ca. 10 minutter.
- Hæld vandet fra og fordel kartoflerne i et ildfast fad eller på bageplade med bagepapir.
- Vend kartoflerne med 3 spsk solsikkeolie, timian, salt og friskkværnet peber.
- Bages ca. 30 minutter ved 200 grader varmluft.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på kartofler med bagepulver
Fordelen ved at lave kartofler med bagepulver er, at bagepulveret er med til at trække mere stivelse ud af kartoflerne, hvilket også tydeligt ses i kogevandet efter kogning.
Derefter hældes vandet fra og kartoflerne bages så færdige i ovnen. Her er overfladen nu lidt mere ru, og kartoflerne bliver sprøde.
Jeg krydrer dem gerne med lidt timian, men du kan også bruge andre tørrede krydderurter som eks. rosmarin og oregano.
Du kan udskifte bagepulveret med natron. God fornøjelse.
Se flere opskrifter:
Servering
De lækre kartofler med bagepulver serveres straks, og de er jo lækre som tilbehør til mange retter. Herunder eks. en enebærgryde eller forloren hare. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode




Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.