Enebærgryde er en klassisk gryderet til de mørke vinteraftener, hvor oksekød og bacon koges mørt i kalvefond med enebær.
Enebærgryde er en gryderet med masser af saft, kraft og smag, og gryderetten skal simre i to timer, så kødet nærmest falder fra hinanden.
En lækker simreret med oksekød og enebær, og det giver altså en himmelsk god sovs og ret.
Serveres en god kartoffelmos og en lækker salat med honningristede valnødder.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på enebærgryde
Ingredienser
Sådan gør du
- Jeg har brugt 400 gram oksefilet til denne gryderet, men du kan også bruge gullasch kød, tykkam eller lignende.
- Skær oksekødet i mundrette tern. Det samme med den tørsaltede bacon.
- Varm en stor stegegryde op ved en god varme, og kom lidt smør i.
- Når smørret er brust af, kommer du halvdelen af kødet og halvdelen af baconen i, og bruner det godt igennem.
- Læg til side, og brun så den anden halvdel.
- Kom derefter første portion tilbage i gryden igen.
- Hak skalotteløg groft, og kom dem ved. Lad det svitse et par minutter under omrøring sammen med lidt balsamico.
- Tilsæt så kalvefond og hakkede tomater.
- Mas 10 enebær let flade, og kom dem ved.
- Læg låg på stegegryden, skru ned for varmen, og lad nu enebærgryden småsimre i to timer.
- Efter to timer tager du låget af, og tilsætter piskefløde.
- Smag gryderetten til med gastrik, salt og friskkværnet peber, og kog derefter sovsen lidt ind til den rette konsistens. Det gør du ved at skrue en smule op for varmen, og lad den koge uden låg.
Næringsindhold
Noter
Servér den færdige enebærgryde med kartoffelmos og kogte rosenkål.
Se også mine opskrifter på disse gryderetter:
Mørbradgryde med ris - Danmarks bedste opskrift
????????Lyder rigtig lækkert. Lige et godt råd. Enebær kører jeg gennem persillehakkeren. Supernemt. ????????
Tak for tippet - det er hermed givet videre 🙂
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk