Her får du den bedste opskrift på karrysuppe med kylling. En lækker og varm suppe, som du kan lave på omkring 25 minutter. Alt inklusive.
Karrysuppe er en af de allerbedste supper, og det er der flere gode grunde til. Dels er karrysuppen meget nem at lave, men den er også hurtig og så har den altså en virkelig god smag, der virkelig giver varmen i kroppen.
I forhold til styrken er denne opskrift en nogenlunde mild version, som også kan serveres til lidt større børn. Men du kan jo blot tilføje mere karry, hvis du ønsker en suppe med mere styrke.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer, hvor du også serverer et godt stykke brød til.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på karrysuppe
Karrysuppe
Ingredienser
- 450 g kyllingebryst
- 3 tsk karry
- 1 knold gurkemeje - eller 1 tsk. tørret
- 10 forårsløg
- 3 fed hvidløg
- 8 dl bouillon
- 1 tsk timian
- 0,5 tsk spidskommen
- 1 rød peberfrugt
- 2 dl fløde
- majsstivelse
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Kyllingebryst skæres ud i små tern. Varm en stegegryde godt op, kom en smule olie på og brun nu kyllingekødet grundigt. Det skal have en god stegeskorpe, og vent lidt med at vende kødet rundt, så det når at brune.
- Skræl gurkemejeroden og riv den i gryden. Tilsæt også karry.
- Snit forårsløg i tynde skiver, mens hvidløgsfed hakket fint. Kom det ved kødet.
- Vend rundt, svits et lille minuts tid og tilsæt så bouillon, timian og lidt spidskommen,
- Kog op og lad nu din karrysuppe småkoge i 10 minutter under låg.
- Skær peberfrugten i mindre tern og kom dem i karrysuppen sammen med fløde.
- Rør Maizena ud i lidt koldt vand, og jævn karrysuppen til en passende konsistens, men pas på den ikke bliver for tyk.
- Smag suppen til med salt og peber, og lad den stå og simre 4-5 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den lækre karrysuppe serveres sammen med et stykke hjemmebagt brød af nem dej. Du kan søge opskriften på brødet frem i søgefeltet øverst på siden.
Husk at smage suppen godt til. Velbekomme.
Gurkemeje og farve
I denne opskrift har jeg blandt andet brugt frisk gurkemeje. Den lille knold er super sund, og jeg virkelig opfordre dig til at bruge den noget mere.
Vær dog opmærksom på, at gurkemeje virkelig afgiver farve! Præcist som du kender det med rødbede, bortset fra at den her selvfølgelig orange/gul.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Randi Hansen
Nem og utrolig smagfuld❤️
Hanne
Tak for mange fine opskrifter.
Jeg kan anbefale at bruge kokosmælk i stedet for fløde, - det giver den helt rigtige smag, og fremhæver de øvrige smage 🙂
Rene
Hej Holger.
Er det hønsebouillon du bruger, og er det kun 1 terning til de 8 deciliter?
Gitte Frank
Jeg brugte kyllingtern og 2 stk.
Man kan også bruge en rest kold kylling, så putter jeg den bare i til sidst.
Vi er vilde med denne suppe, smager fantastisk
Connie
Tak for en rigtig lækker opskrift -den må gemmes👌.
Vi havde en rest kogte ris som vi tilsatte lige inden servering- kan også anbefales.
Frank Hartvig
Jeps nu er alt i orden mange tak
god jul
Frank
Frank Hartvig
Men feltet med GEM I HUSKELISTE mangler og så ved jeg ikke hvor jeg skal trykke for at gemme
Bh Frank.
Madensverden.dk
Hej igen Frank
Ååh ja, nu ved jeg hvad du mener. Der har været en teknisk fejl, som nu skulle være rettet. Jeg beklager.
Men tak fordi du gjorde opmærksom på det.
De bedste hilsner
Holger
Frank Hartvig
Øv kan ikke gemme denne opskrift på min huskeliste desværre
Med venlig hilsen Frank
Madensverden.dk
Hej Frank
Det burde du kunne - har du oprettet dig som bruger?
Alt det bedste
Holger
Anonym
Hold kæft den sidder lige i skabet, vi smed lidt frisk hjemmegroet chili i også for at pifte den lidt op 👍