Sådan laver du en nem Tom Yam suppe med kylling og grøntsager. En hurtig opskrift på en lækker thailandsk suppe uden for mange ingredienser.
Tom Yam suppe er en både nem og hurtig suppe, der smager fantastisk godt. Og som du kan bruge til enten forret eller et sundt hovedmåltid.
Her har jeg lavet den thailandske suppe med kylling og forskellige grøntsager, men der kan også tilsættes rejer, koriander, citrongræs og meget andet.
Ordene Tom Yam henviser blot til to ting: Tom er måden suppen tilberedes på, og Yam betyder blandet, så det er en altså en nem suppe, man kan tilsætte hvad man synes.
Suppen kan stå alene som en lækker forret, eller du kan tilsætte nudler og nyde den som en skøn hovedret. Du skal nok blive mæt. Og ellers kan der jo tilsættes mere kylling og grøntsager.
Husk at smage suppen til med eks. mere fiskesauce, rød karrypasta, sukker og limesaft. Så sidder smagen nemlig lige i skabet.
Opskrift på Tom Yam suppe
Ingredienser
Grundsuppe
- 1 liter hønsebouillon
- 1 løg grofthakket
- 1 knold ingefær skrællet og skåret i mindre tern
- 3 spiseskefulde fiskesauce
- 2 teskefulde rød karrypasta
- 1 lime
- 2 teskefulde sukker
Fyld til Tom Yam
- 300 gram kyllingebryst i små tern
- 1 rød peberfrugt i små stykker
- 4 små gulerødder i tynde skiver
- 3 forårsløøg i tynde skiver
- 6 små tomater i kvarte, evt. San Marzaono
Sådan gør du
- Alle ingredienser til grundsuppe kommes i en gryde og koges fem minutter. Hønsebouillon kan evt. være 1 liter vand og to bouillonterninger.
- Sigt suppen over i en ren gryde, og smid indholdet i sigten ud.
- Kog suppen op igen og tilsæt kyllingebryst i små stykker/tern. Lad kyllingekødet koge 4-5 minutter i suppen.
- Tilsæt så rød peberfrugt, gulerødder og forårsløg, og lad det koge et par minutter mere.
- Til sidst vendes små tomater i kvarte i, og den sunde Tom Yam suppe koges blot et minut mere. Smages til.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Dem færdige Tom Yam suppe serveres straks. Du kan nyde suppen som den er, eller komme lidt kogte nudler i suppen, hvis den serveres som hovedret.
Her brækkes nudlerne i mindre stykker, kommes i en skål og overhældes med kogende vand. Rør rundt og lad nudlerne trække 4-5 minutter.
Comments
No Comments