Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Kalvesteg med bacon stegt i gryde

Kalvesteg med bacon stegt i gryde

kalvesteg med bacon
4.5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
44
SHARES
FacebookMessenger44PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på kalvesteg med bacon stegt i gryde. Stegetiden er ca. 2 timer og 30 minutter, og det giver et mørt stykke kød.

Kalvesteg med bacon er en lækker ret, som du sagtens også kan bruge som gæstemad.

Her steges kalvestegen i en gryde, og det giver et meget mørt stykke kød.

Opskriften er til mindst fire personer, og der plejer at være nok til seks.

Eventuelle rester skæres i tynde skiver, og anvendes som pålæg i madpakken dagen efter.

Se også disse opskrifter:

  • kalvesteg stegt som vildt
  • Helstegt kalvemørbrad
  • Opskrift og stegetid på kalvebryst i ovn

Opskrift på kalvesteg med bacon

Kalvesteg med bacon stegt i gryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 2 timer t 30 minutter min
Samlet tid: 2 timer t 45 minutter min
Her får du min opskrift på kalvesteg med bacon stegt i gryde. Stegetiden er ca. 2 timer og 30 minutter, og det giver et mørt stykke kød.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,2 kg kalvesteg af yderlår
  • 8 skiver bacon
  • 10 enebær
  • 1 skalotteløg
  • 3 laurbærblade
  • 5 dl kalvefond eller bouillon
  • 1 dl fløde
  • Maizena
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kalvestegen duppes tør med et stykke køkkenrulle.
  2. Læg derefter baconskiverne rundt om stegen, og snør den med bomuldssnor, så baconen sidder godt fast.
  3. Varm en stegegryde godt op og kom en god klat smør i. Lad det lige bruse af.
  4. Brun din kalvesteg grundigt på alle sider, så den får en god stegeskorpe. Afbruningen er vigtig for at få en steg med god smag.
  5. Hak skalotteløg groft og kom det ved sammen med enebær, laurbærblade og kalvefond.
  6. Læg låget på og lad nu kalvestegen simre i to timer og 30 minutter.
  7. Tag den færdigstegte kalvesteg op og læg den på et skærebræt, hvor den hviler utildækket mens du laver saucen.
  8. Kog skyen lidt ind og kom fløde ved.
  9. Jævn skyen med lidt Maizena, der er udrørt i en smule koldt vand. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt gastrik. Tilsæt også lidt sovsekulør. Sovse kan også smages til med lidt sukker, der virker som en smagsforstærker.

Næringsindhold

Kalorier250kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Pil bomuldssnoren af den færdige kalvesteg med bacon, og skær den ud i ikke for tynde skiver. Kalvestegen er nemlig meget mør.

Server den med ovnbagte kartoffelbåde, en god salat med peberfrugt og den skønne sovs til.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Elisabeth Broholm skriver

    november 24, 2024 at 4:54 pm

    Kan stegen, i færdigtegtstand, stå til næste dag og varmes i ovn, 170 grader, og serveres med sovs og tilbehør?
    Hilsen Lisbeth Broholm

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)
  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required